Case IH AFX 8010

Příspěvekod Petrrrr » 24 lis 2005 22:18

Tak povídej jakýto bylo?

Příspěvekod HUGO » 25 lis 2005 14:44

SUPER TO VÝŠ AXIÁL TEN NEZAHLTÍŠ....
CNH JE BEST

Návštěvník

Příspěvekod Návštěvník » 29 lis 2005 09:33

Nazdárek fanšmekři, můj spolupracovník měl Ih 2388 koupili mu ji v loni, a letos by měl za sebou druhou sezónu. Měl i kukuřičný adaptér Gerinhof. Celkem vychytaná mlátičky. Hospodaříme na rozloze 7500ha a máme jich 5 + 2 lexiony.
Ale vraťme se k tomu Ih 2388 po žnéch jako i loni šel kombajn do dílny, udělaly přestavbu na kukuřici a někdy koncem září vyrazil na sklizeň.
Bylo něco málo kolem půl osmé, nedaleko Křelova u Olomouce, podél cesty vedly koleje za nimy lán kukuřice mlha jako kráva a na silnici jako doprovod zetor 7711 + 9t vlečka a za ním Case. Ten klučina s traktorem přejel koleje a pokračoval k poli, náš Case najel na koleje jenže opatrný kolega kombajnér jel přes koleje krokem aby něco neurval, pak už bylo slišet jen houkání vlaku, svit světel, řinčení plechu, které po několika vteřinách utichlo a bylo ticho.
Byl to motorák který mířil ze senice do Olomouce. Dostal ránu hned za přední kolo a táhl ho asi 30 metrů. Po nárazu z kombajnu začal vitékat olej z hydromotorů, několik lidí z vlaku zraněno včetně strojvedoucího, a kolega mě rozbytou hlavu, několik stehů. A teď má na krku soud (obecné ohrožení).
Kombajn se prohnul v půlce (rozpáranej, dokroucenej, kabina vysklená), gerinhof na odpis.
Tak tak u nás zkončil Case 2388

Příspěvekod Petr » 29 lis 2005 09:40

Omlouvám se že ten text o rozbitém Case je anonym nějak my to blbne jinak zdraví Petr

Honza 2

Příspěvekod Honza 2 » 29 lis 2005 10:15

Nebyl to kombajn z Unčovic? Můžu se zeptat co to je za podnik s 7500 ha? Jinak takovy věci se stávají. Přetahuješ řidiče a je to hned. Mám podobny zkušenosti i když nes vlakem a ne ohrožení nikoho.

Honza 2

Příspěvekod Petr » 29 lis 2005 11:06

Jo jsou to ZD Unčovice.

Site Admin

Příspěvekod Martin » 29 lis 2005 11:17

Jo o tom jsem slyšel jsem kousek od Unčovic. Ale nevěděl jsem že měli 5 CASE a Dva Lexiony , ja tam vždy byl fotit 4 Case a 1Lexion. Oni koupily novy kombajny misto tech 512+516+524??? Jo a viděl jsem jejich Bergmann s vytlačecím štítem,je dobrej ale moc vysokej.

Honza 2

Příspěvekod Honza 2 » 29 lis 2005 11:48

měli 4 Case, když sem tam byl. Traktorů mají 5 ne? Jeden tam jezdí 15 let. Dělá jim na tom servis Holásek. Známá firma. Ale jsou spokojeni, nevím jak se servisem ale. To nevíte někdo?

Příspěvekod Petr » 29 lis 2005 15:33

Mají 5 Case, vlastně teď už jen 4 Case Axiál, 1 Lexion měli a sloučili se s jedním podnikem (Štěpánov) Takže už jsou tam dva. Jinak bergman prý stojí za pendrek protože je tak vysoký že do něj nevysype ani Holmer, ani Case, takže vozí jen kukuřici od Lexiona. Jinak Těch traktorů Case mají 1 CVX, 2 MX, 3 starší tuším že IH,
Spokojenost je prej velká protože Holásek má u nich na farmě pronajaty sklady a dílny. Jinak prej jinej traktor než Case nebo Fendt říkal Agronom nechtějí. Přitom je plno jiných zajímavých značek na tu jejich rozlohu.

Honza 2

Příspěvekod Honza 2 » 29 lis 2005 15:45

Znáš ZD Bohuňovice a rodinu Malaskovu? Velcí Fendťáci.

Site Admin

Příspěvekod Martin » 29 lis 2005 15:47

to Petr: musite je jako prodejci TradeAgri přesvědčit že jsou lepši mašiny než CASE, hlavně na kombajny tam mate nachystano ,místo starejch 4 CASE koupit 3 CR to by byl tah . Musi te se do nich v Unčovicich pustit a přesvědčit je o vyhodach novych stroju. No a ja je pak pojedu nafotit a natočit. :D

Site Admin

Příspěvekod Martin » 29 lis 2005 15:49

Zd Bohunovice vim kde je a dvakrat jsem tam kroužil s fotakem, ale nikde nic nejezdilo :( ,rad bych si tam zajel něco nafotit.

Honza 2

Příspěvekod Honza 2 » 29 lis 2005 15:52

Takovy nepodárky by měli koupit? To radši ať mají ty Case. :D Ještě jste se nikdo nepochlubili jak ty CR pracují a jakou mají spotřebu, co výmlat atd. Neviděl jsem je ale ten princip mlátičky nevím jaký bude mít úspěch.

Site Admin

Příspěvekod Martin » 29 lis 2005 16:12

Nevim proč nepodarok, tohle řešení Twin už použiva NH od roku 1978 na kombajnech TR ,a ma to dost uspěch v americe ,sem se nedovažejí.
Jeden den jsem s nim stravil a moc se mi to libilo ,kvalita zrna byla perfektní , a ztraty za nim skoro žadny,byla to kukuřice. Však si se mohl podivat na fotky . Ja si myslim že ty dva rotory jsou lepši v tom že se ta hmota rozděli na dvě časti a ten vymlat je plynulejší. Nevyhoda je dva bubny tak je to vic nachylne na poruchu než jeden buben. No uvidíme čas ukaže vše.

Příspěvekod Kuba Medera » 29 lis 2005 16:19

já jsem s ním strávil něco přes týden a zrno to čistí fakt perfekně a ztáty taky minimální,akorát se mi zdá ,že u NH je moc senzorů,na tom CR se mu zasypával senzor plného zásobníku a tak jsme to jednou tady u nás v kopcích přesypaly a řepka tak padala po polu než jsme dojeli k odvozcům,jinak v kopcích to nemá chybu jednou jsem se po dešti bál,protože si to CR nějak ujíždělo na bok

Honza 2

Příspěvekod Honza 2 » 29 lis 2005 16:22

V kukuřici. Ale v pšenici? V obilí? Náchylnější ne, ale proč mám mít v kombajnu dva rotory když můžu jeden. Proč zesložiťovat pohony a hmotnost kombajnu. V Americe jsou dobyry i JD, proč? nemají tolik slámy, takový výnos v pšenici taky nemají. Stačí malé síta, u nás to už nejde. Teď zpátky k CR, zkus ji zahltit pšenicí a potom co udělá.

Návštěvník

Příspěvekod Návštěvník » 29 lis 2005 16:23

to: Martin To byl dobrej tah tak jsi mě odhalil, budu se snažit o to abych udělal co největší nátlak, ale oni jsou taky jedna ruka s P+L to oni jim dodali toho vysokýho Bergmana, prý má agronom nějaký techtle mechtle s vedením P+L takže to bude těžký každopádně to nevzdáme. Ale myslím že v Lošticích svůj objektiv provětráš až až. Ale budu se snažit prodat co nejvíc ať můžeš fotit a fotit.

Příspěvekod Petr » 29 lis 2005 16:27

to Martin: Jo ten vzkaz o těch lošticích je od Petr

Honza 2

Příspěvekod Honza 2 » 29 lis 2005 16:35

Ty si prodejce New Hollandu? Zajímaly by mě zkušenosti s CRkem v obilovinách a celkové dojmy. Neviděl jsem ho ale ten princip mlátičky se mi nejeví moc dobře.

Příspěvekod Kuba Medera » 29 lis 2005 16:45

pište to do NH CR

Příspěvekod Petr » 30 lis 2005 08:48

to: Honza 2 Jo jsem prodejce, řidič a dispečer od NH. S CR osobně moc zkušeností nemá protože u nás v regionu nemáme zatím prodanou ani jednu, ale na školeních v Agrotecu se mluví o tom že je to dobrá mlátičky s nízké stráty, poškození zrna minimální. Ale osobní zkušenosti s touto mašinou nemám.

Příspěvekod milcamechos » 30 lis 2005 13:18

to Martin.
Nazdar Martine, nevím co ty děláš nebo pro koho pracuješ, ale máš docela přehled, hlavně co se týká NH a CASE IH. Ale zdá se mě že seš moc žlutej nebo modrej... Nechápu jak můžeš Petrovi - prodejci Trade Agri radit aby šli do Unčovic nabízet 3 CRka, když Unčovice jsou bývalý dealer CASEu...Mají čtyři 1680 a sou sněma maximálně spokojeni, a pokud pudou do nových tak to bude CASE!!!
Kdyžtak mi napiš na mail pokud se ktomu nechceš vyjadřovat na fóru.
Milan

Site Admin

Příspěvekod Martin » 30 lis 2005 14:45

to milcamechos: to ja všechno vím o těch Unčovicích neboj byl jsem tam fotit Den kukuřice ,fotky najdeš v galerii Zemědělske akce/rok2002/DenCASE , a jsem hlavně fotograf a dělam to všechno pro sebe abych měl co fotit a na rovinu je mě uplně jedno co tam kupujou jestli CR nebo AFX oba kombajny se mě moc líbí. Když by koupili AFX bude to pro mě jen dobře nebudu muset jet za nim přes pul republiky ,ale jen 20km.To s těmi CR byl jen napad a hlavně jsem si všiml že je Petr prodejce TradeAgri a to sidlí hned vedle Unčovic a taky že NH a CASE je jeden koncern CNH. No a myslím že žlutej a modrej nejsem o nic víc než ty červenej. :)

Návštěvník

Příspěvekod Návštěvník » 30 lis 2005 17:29

to Martin.
Díky za vysvětlení, je to super že fotíš, a že uznáváš všechny dobrý stroje Nikomu nevytýkám když si prosazuje jednu značku ale at zase tolik nekritizuje tu druhou jako to dělá Vojtěch Rada. Na ty jeho Caterpillary a Fastracy se dá napsat tolik negativního a on se pořád naváží do ČASE STX Steiger.
Já se zajímám hlavně o zemědělský stroje když sou v blatě nebo zapadený...nemáš nějaký fotky který bys mohl zveřejnit (něco jako na Farmphotu sekce STUCK.
Díky
Milan

Honza 2

Příspěvekod Honza 2 » 30 lis 2005 18:02

O tom Case STX Quadtrac vám to mohu potvrdit také kolik má nedostatků a jaké jsou s ním problémy. To za 1) za 2) Dnes je v nabídce hodně traktorů klasické koncepce, s kterým nejsou problémy? Za 3) Uveďte nějaké nedostatky na traktory Challenger do tématu MT 765 a kritiku na JCB Fastrac. Pokud máte ověřené argumenty, sem s nimi. Ať je o čem pořádně diskutovat.

Příspěvekod Petr » 01 pro 2005 12:39

to milcamechos: Jen bych chtěl reagovat no to s těma unčovicema, nejen ty, ale všichni kole jste jen dravci kteří mají svou značku a jdou si tvrdě za svím. A nic jiného slyšet nechcou, ale běda jak se řekne něco jiného než jenich traktor nebo stroj jiné značky to je potom bitva. Nějak ti nedochází že Case a NEW HOLLAND jsou z jedné továrny kde mění akorád loga a plastové kryty je to koncern CNH. To že jsme mluvily o Cr místo Case ti vádi ale to že polovina Zelenejch paroháčů tu zametá s ostatní technikou na tvrdo to si klydný. Je tu málo nezaujatejch lidí, já sice jsem prodejce od NH, ale netvrdím tak jak někteří zelení že je jen JOHN DEERE a pak jen bůh. Já tvrdím že i spoustu jinejch značek než NH, jinejch lepších, horších................ Je spousta jinejch traktorů které se mi líbí, já osobně prodávám NH ale když je sezona tak jezdím i s JD. Rozhodně jsem si myslel že tu jsou fandové Zemědělské techniky ne jen některých značek a zbytek děj se co děj.
Můžeš být klidnej určitě teď nepoletím a nebudu přemlouvad mechanizátora aby si koupil místo Case koupil NH když je s ním spokojenej, moje priorita je spokojený zákazník i za cenu že to bude jiná značka, mám prodaejch i pár Case a klidně jsem mohl procedit NH.

Příspěvekod Jan Sedlák » 01 pro 2005 16:37

Od prodejců Claasu neuslyšíte kritiku na konkurenci. Totéž u Gordexu s Masseyem. Každý má svoje problémy.

Návštěvník

Příspěvekod Návštěvník » 01 pro 2005 18:09

To Petr:Není to vůbec tak že bych neuznával jinou techniku, ale časem jak člověk poznává a jezdí s různýma strojama si udělá určitou představu, kterej stroj je dobrej a kterej lepší.Proti NH nic nemám,a nebýt jich tak tady Claas nemá ve vytřásadlovejch mlátičkách skoro žádnou konkurenci. .Někdy to není dobrý, že se stroje liší jenom barvou...S JD nejsu klidnej vůbec a a stvýma názorama co o tom píšeš souhlasím.Nemám vůbec problém uznat argumenty na stroje jiných značek.Normálně bych sem asi nepsal, ale vadilo mě jak se Vojtěch Rada pořád navážel do CASE - byl asi první, kterej byl víc než zaujatej.
A to proč Ti Martin radil prodat do Unčovic NH mě už vysvětlil.
Takže vpohodě.
Milan

Příspěvekod Jan Sedlák » 01 pro 2005 19:25

Teď se nebudu zastávat jak Challengera, tak nikoho jinyho, ani jiného stroje. Co si pamatuji, tak v Jevišovicích jezdil na ukázku první Quadtrac v roce 1997. plus minus rok. Zkoušel se i v jiných podnicích. Ve většině nezůstal.
Potom, NH s Claasem jsou nejlepší mlátičky. Pak jsou další. JD má svých nevýhod hodně ale i výhod. Dnes ale nepatří mezi nejlepší kombajny, protože přední výrobci NH a Claas přišli s novými stroji, které JD drtí v kombajnech. Trošku prvenství si ještě zachovává v traktorech a řezačkách, trochu secí stroje. Tam se ale vývoj zastavil jak u kombajnů. Vylepšili řadu mlátiček - i. To je všechno, noé systémy v ovládání stroje. Ale co se týká sít a mlátičky, žádné změny. A pokud změny od r.2001, oproti sérii Z udělal změny k horšímu. A zdá se že to nikoho ani nezajímá.

Příspěvekod milcamechos » 01 pro 2005 19:45

to Jan Sedlák
Souhlasím kompletně s tím cos napsal o těch mlátičkách JD a stím že Claas a NH mají nejlepší konvenční kombajny.a samozřejmě CASEIH axiály. Písmeno "i" u JD je skoro jenom o příplatkové výbavě různými systémy pro jednodušší ovládání stroje - a určitě ne levné...

PředchozíDalší

Zpět na CASE IH