Klimatizace na Zetora

Příspěvekod david » 02 čer 2007 19:13

franta píše:
Enguma píše:novinama ucpávat kabinu? co je to za hovadinu? já snad nejsem na farmwebu ale v blázinci...
to mě teda dostalo... to by mě nenapadlo takovádle pí******.... :?
kdybych napsal ze leju do traktoru benzin taky bi ste mito verili? nekteri asi jo
tak jsem napiš jak jsi utěsnil kabinu????a napiš tvé zkušenosti jestli nějaké máš(podle mě a tvých odpovědí na ten traktor ani nemáš řidičák a jestli jo tak jse omlouvám)pánové začíná se to tu hádat jak děcka na písku

Příspěvekod 7745 Tunis » 02 čer 2007 21:14

franta píše:
Enguma píše:novinama ucpávat kabinu? co je to za hovadinu? já snad nejsem na farmwebu ale v blázinci...
to mě teda dostalo... to by mě nenapadlo takovádle pí******.... :?
kdybych napsal ze leju do traktoru benzin taky bi ste mito verili? nekteri asi jo
třeba máš třicítku škodovku :lol: ,ale od tebe se člověk kloudnýho slova nedočká,přestávám reagovat na tvoje příspěvky-je to o ničem :roll:

Příspěvekod Enguma » 03 čer 2007 09:35

benzím do traktoru, dnes je to rarita, ale před 15lety sme na benzím ještě jezdili s dobrou Škoda 30...Škodovy závody Plzeň...
máme ji pořád schovanou ale už je to předělaný na naftu... zlatá nafta...
no jinak to utesnění kabiny u 70sátek zetorů by mě zajímalo...
franto jak sis tedaa utěsnil kabinu, když jezdils s postřikovačem...?
kromě novin teda... :wink: :lol:

Příspěvekod franta » 03 čer 2007 10:07

tak ted vazne a bez urazek ridicak mam 10let a delam v zd kabinu jsme castecne utesnili nalepenym molitanem a ruznima pirelama s aut ona uz u 7745 neni ta kabina zas tak derava jo a nekde pomohl silikon a vsem kterych jsem se dotkl se teda omlouvam ale blbca ze sebe delat nenecham

Příspěvekod david » 03 čer 2007 10:25

franta píše:tak ted vazne a bez urazek ridicak mam 10let a delam v zd kabinu jsme castecne utesnili nalepenym molitanem a ruznima pirelama s aut ona uz u 7745 neni ta kabina zas tak derava jo a nekde pomohl silikon a vsem kterych jsem se dotkl se teda omlouvam ale blbca ze sebe delat nenecham
dobrá to beru všechno vpoho(ale blbca si ze sebe dělal sám těmi reakcemi :shock: :wink: )ale už toho nechme :P

Příspěvekod franta » 03 čer 2007 11:22

david píše:
franta píše:tak ted vazne a bez urazek ridicak mam 10let a delam v zd kabinu jsme castecne utesnili nalepenym molitanem a ruznima pirelama s aut ona uz u 7745 neni ta kabina zas tak derava jo a nekde pomohl silikon a vsem kterych jsem se dotkl se teda omlouvam ale blbca ze sebe delat nenecham
dobrá to beru všechno vpoho(ale blbca si ze sebe dělal sám těmi reakcemi :shock: :wink: )ale už toho nechme :P
mne jenom prekvapilo ze ty noviny nekdo vubec bral vazne

Příspěvekod svec » 12 čer 2007 22:18

to David a jak si tam ten ventilátor z PC připojil pokud vim tak má 3-pin konektor, a asi jen 0,15A to si vyřešil jak?

Příspěvekod Petr3 » 13 čer 2007 22:25

Dělají se s 3 i 2 vývody, ty z 3 mají v sobě snímač otáček, zapojíš jen černý na kostru a červený na pkus, žlutý zůstane nezapojený. Důležité ja napětí ventilátoru, to je 12V, tedy stejné jak v traktoru, to co uvádíš ty je odběr v ampárech a udává výkon ventilátoru. Podle mého je lepší koupit nějaký přídavný větráček do auta, má přísavku, kloub na natáčení a konektor do zásuvky. A je to bez práce.

Příspěvekod Enguma » 14 čer 2007 12:21

Petr3 píše:Dělají se s 3 i 2 vývody, ty z 3 mají v sobě snímač otáček, zapojíš jen černý na kostru a červený na pkus, žlutý zůstane nezapojený. Důležité ja napětí ventilátoru, to je 12V, tedy stejné jak v traktoru, to co uvádíš ty je odběr v ampárech a udává výkon ventilátoru. Podle mého je lepší koupit nějaký přídavný větráček do auta, má přísavku, kloub na natáčení a konektor do zásuvky. A je to bez práce.

jo to je fakt... sem loni kupoval do 7211 a stál něco kolem 4rech stovek a je natáčecí a funí dobře
no ty ventilátory z pc by se hodily taky, já bych si je zabudoval nahoru do toho panelu jak je topení, vypinače na stěrače apod... to by bylo jak origo pak... :wink:

Příspěvekod martasek » 14 čer 2007 14:52

Enguma píše:
Petr3 píše:Dělají se s 3 i 2 vývody, ty z 3 mají v sobě snímač otáček, zapojíš jen černý na kostru a červený na pkus, žlutý zůstane nezapojený. Důležité ja napětí ventilátoru, to je 12V, tedy stejné jak v traktoru, to co uvádíš ty je odběr v ampárech a udává výkon ventilátoru. Podle mého je lepší koupit nějaký přídavný větráček do auta, má přísavku, kloub na natáčení a konektor do zásuvky. A je to bez práce.

jo to je fakt... sem loni kupoval do 7211 a stál něco kolem 4rech stovek a je natáčecí a funí dobře
no ty ventilátory z pc by se hodily taky, já bych si je zabudoval nahoru do toho panelu jak je topení, vypinače na stěrače apod... to by bylo jak origo pak... :wink:

nemas foto kam jsi ho pak dal?? me uz totiz nebyvi do nekonecna kupovat ty original vetraky co jsou ve strese :roll: ty vydrzej tak sezonu a jeden uz stoji 600bez DPH :roll:
zetor rulezzzzzzz

Příspěvekod PavelM » 14 čer 2007 22:24

martasek píše:nemas foto kam jsi ho pak dal?? me uz totiz nebyvi do nekonecna kupovat ty original vetraky co jsou ve strese :roll: ty vydrzej tak sezonu a jeden uz stoji 600bez DPH :roll:

Co ti na nich odchází? mně se osvedčilo 1-2x za rok jim promazat ložiska.. jak se začínají ozývat 8) jedou už 7 sezonu a pohoda

Příspěvekod 7745 Tunis » 14 čer 2007 22:55

PavelM píše:
martasek píše:nemas foto kam jsi ho pak dal?? me uz totiz nebyvi do nekonecna kupovat ty original vetraky co jsou ve strese :roll: ty vydrzej tak sezonu a jeden uz stoji 600bez DPH :roll:

Co ti na nich odchází? mně se osvedčilo 1-2x za rok jim promazat ložiska.. jak se začínají ozývat 8) jedou už 7 sezonu a pohoda
no to první se maže docela dobře a rychle,ale to u vrtulky :evil:

Příspěvekod martasek » 15 čer 2007 00:50

PavelM píše:

loziska ne loni jsem koupil 2x new jedno jeste drzi druhe se po mesice spalil motor :roll: a nebj mazu je ale pravidelne praskne ta vrtulka nebo turbinka jak bych to nazval praskne tesne u toho jak ji na tom moturku drzi ta spinka :roll: a oni ty vrtulky neprodavaj jen samotne moturky nebo celek :(
zetor rulezzzzzzz

Příspěvekod Enguma » 15 čer 2007 12:01

martasek píše:
Enguma píše:

nemas foto kam jsi ho pak dal?? me uz totiz nebyvi do nekonecna kupovat ty original vetraky co jsou ve strese :roll: ty vydrzej tak sezonu a jeden uz stoji 600bez DPH :roll:

to martasek: ten větrák sem přidělal normálně na pravou stranu jak je držadlo u sedátka u 7211 tak pod ten šroub dolní na držadla (kus plocháče a na to přímo větrák přiděláš) a v kabině bylo mi hej,,, je otočnej čili rozhání vitr po celej kabině... 4stovky to spravili a maká i letos zas... a to prach v něm samozřejmě taky je...
sem ho tam dával když sem začal dělat s baličkou-stojím na místě skoro furt a hic...tak proto větrák ...

Příspěvekod PavelM » 15 čer 2007 14:23

martasek píše:loziska ne loni jsem koupil 2x new jedno jeste drzi druhe se po mesice spalil motor :roll: a nebj mazu je ale pravidelne praskne ta vrtulka nebo turbinka jak bych to nazval praskne tesne u toho jak ji na tom moturku drzi ta spinka :roll: a oni ty vrtulky neprodavaj jen samotne moturky nebo celek :(

nejsou náhodou stejné větráky u škody 120? to bys sehnal hromadu větráku na vrakáči

Příspěvekod Ondřej Novák » 15 čer 2007 14:53

Jasně že to sou ony...
Když osladit, tak Crystalem...

Příspěvekod martasek » 16 čer 2007 12:55

PavelM píše:
martasek píše:loziska ne loni jsem koupil 2x new jedno jeste drzi druhe se po mesice spalil motor :roll: a nebj mazu je ale pravidelne praskne ta vrtulka nebo turbinka jak bych to nazval praskne tesne u toho jak ji na tom moturku drzi ta spinka :roll: a oni ty vrtulky neprodavaj jen samotne moturky nebo celek :(

nejsou náhodou stejné větráky u škody 120? to bys sehnal hromadu větráku na vrakáči

tak to jsem nevedel :) tady zadnej vrakac neni :( nevite kde presne je ten ventilator u ty skodovky umistenej??
zetor rulezzzzzzz

Příspěvekod luba29 » 16 čer 2007 13:47

jo když otevřeš kapotu tak mezi motůrkama na stěrače je přes to takový plíšek ten uřízneš a máš ventilátor

Klima

Příspěvekod Pepan » 16 čer 2007 20:57

Zdravim všechny
No já tyhle větráky předělávám na valivý ložiska a od tý doby už žádný vřeštění a ani jiný pazvuky.
Celej větrák rozeberu a na soustruhu projedu to mini-šasí toho motoru a naperu tam ložiska č. 626 2RS nebo 2Z.
Mám to už léta vyzkoušený v Zetoru 7011 a ani nevm že tam větráky jsou.Vřele doporučuju předělat.

Re: Klima

Příspěvekod 7745 Tunis » 16 čer 2007 21:04

Pepan píše:Zdravim všechny
No já tyhle větráky předělávám na valivý ložiska a od tý doby už žádný vřeštění a ani jiný pazvuky.
Celej větrák rozeberu a na soustruhu projedu to mini-šasí toho motoru a naperu tam ložiska č. 626 2RS nebo 2Z.
Mám to už léta vyzkoušený v Zetoru 7011 a ani nevm že tam větráky jsou.Vřele doporučuju předělat.
dobrej a levnej nápad člověče,to zkusim taky,sníží se tím i tření těch pouzder a bude mít lepší točky. :D

Příspěvekod Pepan » 16 čer 2007 21:37

Taky že má.Funí to moc pěkně.Akorát bejvá problém z toho dostat držáky uhlíků tak aby se neulámaly.Rozeber motor,vyndej rotor a šasí nasaď zpátky na obal s magnety a zašroubuj ty šroubky co jsou z čela.Za ten stator to pak chytneš do soustruhu.Projedeš to na 21mm ale ne skrz.Necháš tam tak 2mm na opření ložiska.Z druhý strany to samý.Udělej pouzdra pro ty ložiska protože ty jsou jen 19mm na povrchu.Pouzdra jsem dělal i ze silonu a vydržej to.Udělej to na takový silnější naklepnutí protože nezbejvá místo na zajištění.
Ale s tim se popereš a třeba na něco ještě prijdeš.
Ať se ti daří.
Josef

Příspěvekod Tom T » 08 črc 2007 23:22

Tak to já mám u 7745 z větráků vybrané radiatory a větrá to o dost líp,topení jsem dal pod přístrojovku tušim ze žigula v zimně v tričku a je teplo na nohy.

Příspěvekod PavelM » 27 črc 2007 20:29

Potkal jsem Zetora s klimatizací. Nevim z čeho to je, ani jestli to chladí dobře, ale ten chlap s tím jezdí s postříkovačem, tak snad to bude fungovat
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Příspěvekod david » 27 črc 2007 21:37

PavelM píše:Potkal jsem Zetora s klimatizací. Nevim z čeho to je, ani jestli to chladí dobře, ale ten chlap s tím jezdí s postříkovačem, tak snad to bude fungovat
asi to faká dobře když tam u toho má kladivo asi na ovládání :P :P :P

Příspěvekod PavelM » 28 črc 2007 16:07

david píše:
PavelM píše:Potkal jsem Zetora s klimatizací. Nevim z čeho to je, ani jestli to chladí dobře, ale ten chlap s tím jezdí s postříkovačem, tak snad to bude fungovat
asi to faká dobře když tam u toho má kladivo asi na ovládání :P :P :P

Tím kladivem jsem akorát zatížil tu gumu, kterou tam má na odklonění proudu vzduchu, at mu to nefouká přímo na ruku. Jinak ta guma byle přes jeden výdech toho výměníku :idea: :idea:

klima

Příspěvekod mencik » 24 pro 2007 01:32

tady mají klima v družstvu na 72 dělala jim to firma ale hruza!!!!!!!!vystřihly kapotu pro kompresor ten daly nad alternátor chladič před chladič a výměník nad palubovku k čelnímu sklu -HRUZA a stálo to45000kč ja mam sehnanou klimu z oktávky za 8000 hadice mi udělají chladaři a snad to nacpu do 105.jen se mi nezdá pohon od vodní pumpy aby to vydržela ložiska?na klice mam dýry v řemenici tak chci zkusit pohon od tam tud.

Re: Klimatizace na Zetora

Příspěvekod dodkoo5 » 13 úno 2011 07:50

tak panove ja tie klimi predavam na slovensku zn Autoklima je to sice čina ale uz to predavam 4 roky a nemam ziadne reklamacie a cena oproti tej druhej je omnoho lepsia mam 3,5 kw ,4 w a 5kw tieto sa osadzaju na strechu traktora namiesto stresneho okna a cerpadlo sa montuje dopredu na rememnicu na motori, mam aj 10 kw ktorasa dava na mikrobusy ale teoreticky by pasovala aj na traktor ale je to zbytocne velky vykon. vyhoda tychto je oproti tymi vodnimi je taka ze vodna skoro vobec nechladi a tato v 16245 5 kw spravi zimu ani sa tam vydrzat nebude dat .niekedy robime aj montaz . ale je to jednoduche zapojit to takze ak chcete usetrit tak montaz doma

Příspěvekod bold » 13 úno 2011 17:10

Jak je dořešený pohon kompresoru?
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet

Příspěvekod dodkoo5 » 13 úno 2011 22:38

kompresor je hnahy z prednej remenice na motory

Příspěvekod bold » 14 úno 2011 08:44

dodkoo5 píše:kompresor je hnahy z prednej remenice na motory

dík, spíš jsem se nevhodně vyjádřil. Kde je kompresor umístěný a na čem drží-u 160 a u 77?
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet

PředchozíDalší

Zpět na UŘ I