Proxima 7441
• Stránka 1 z 1
Proxima 7441
Mám1,5 roku Proximu zatim žádné problémy nemám ale jak tady čtu na forum hromada lidí na ní nadává napište o jaké technické problémy jde.
- Smolík Petr
-
co myslíš slovem nerasuje, buď umí jezdit a važí si toho nebo je to lempl a rozbije nerozbítelné ale to može byt jak zaměstnanec tak soukromník,nevím jak se u vás střídaju na strojoch řidiči ale pokud to ma jednoho pana tak to většínu vydrží a další je že sa stroje nekupujů jak dřív myslím často takže noví stroj by měl dostat spolehliví člověk a ne nejaký demolant a to si pohlída jak ten nebo onen
Smolda
- Smolík Petr
-
Ja sem sa do tebe nijak nechtěl pustit, ja jezdím s proximu 2,5 roku su s tím take spokojený.Tys to myslél,že u soukromníka toho tolik nenajezdí,ja zas že,v družstvě nejsú všeci likvidátoři.
Smolda
Re: Proxima 7441
My už máme Proximu, sice 8441 v provedení UKT s rampovačem a zadním štítem, tři roky a všechno je naprosto tip ťop. Snad jedinou nevýhodou byly přední blatníky, ty nám již po týdnu "řádění" v lese prostě a jednoduše popraskaly. Jednoduše jsem je nahradil silnými a ohebnými gumovými pláty. Další a doufám, že i poslední závadou na Proximě bylo popraskání dveřních oken zhruba po půlročním provozu v lese. Páni inženýři ze Zetoru dvakrát přijeli sklo opravit a dvakrát jsme jim to reklamovali. Na potřetí se jim už zadařilo. Jsem s ní nadmíru spokojenPepa.cz píše:Mám1,5 roku Proximu zatim žádné problémy nemám ale jak tady čtu na forum hromada lidí na ní nadává napište o jaké technické problémy jde.

Petr
- Ondřej Novák
-
To Altenbuch: Jezdil si dříve s majorem UKT ? A nechybí ti místo v traktoru ?
Zajímají mě spíš tyhle zkušenosti, kam dáváš pilu, další věci a tak...
Když osladit, tak Crystalem...
S majorem žádné zkušenosti nemám...Ondřej Novák píše:To Altenbuch: Jezdil si dříve s majorem UKT ? A nechybí ti místo v traktoru ?
Ačkoliv je to nepředpisové, tak Stihlku mám v kabině traktoru, podobně, jako jiné věci

- Ondřej Novák
-
Právě tohle mě zajímalo, protože v Majoru bylo na tyhle věci spousta místa.
A pokud si lidi ještě mohli vybrat tak je kupovali do lesa raději než Supry nebo Proximy. A neboj, pokud sem chodí někdo z inspekce bezpečnosti práce tak se tady dozví věcí, že by nevěděl co dřív...
A pokud si lidi ještě mohli vybrat tak je kupovali do lesa raději než Supry nebo Proximy. A neboj, pokud sem chodí někdo z inspekce bezpečnosti práce tak se tady dozví věcí, že by nevěděl co dřív...

No, já bych spíše řekl, vzhledem k předešlým zkušenostem, že všude je tak zhruba stejně místa. Ale to je jen můj subjektivní názor.
Jenže je tu pak otázka výkonu. A když univerzál tak s pořádným výkonem. Proxima je dle mě ideální, a ve srovnání s Horalem 6340, kterej jsem měl před ní, byl Horal prd
Taky jezdíš s univerzálem?
Jenže je tu pak otázka výkonu. A když univerzál tak s pořádným výkonem. Proxima je dle mě ideální, a ve srovnání s Horalem 6340, kterej jsem měl před ní, byl Horal prd

Taky jezdíš s univerzálem?
- Ondřej Novák
-
Já v lese nedělám a s UKT-čkem sem nikdy nejezdil, jen mě zajímalo jak to řešíš s místem. 

Taky přispěju:
Tady u nás mají ukt 7441 a 96xx(nevím konec).
Ta 74ka vystřídala 63ku,Té 2xročně upadlo kolo(poloosa).Jinak za4roky nic,74ka je tu asi rok a taky cajk,spokojenost
Fortera 9641?Je tady půl roku a taky supr-Obrovskej tahoun(7kubíků není problém)
Takže co vím tak tady je s novejma ZETORAMA obrovská spokojenost jak na poli,tak hlavně v lese!!!!!!

Tady u nás mají ukt 7441 a 96xx(nevím konec).
Ta 74ka vystřídala 63ku,Té 2xročně upadlo kolo(poloosa).Jinak za4roky nic,74ka je tu asi rok a taky cajk,spokojenost
Fortera 9641?Je tady půl roku a taky supr-Obrovskej tahoun(7kubíků není problém)
Takže co vím tak tady je s novejma ZETORAMA obrovská spokojenost jak na poli,tak hlavně v lese!!!!!!

Sem stavař, těžím dřevo a přitom blbnu na farmě.
karelk píše:Nevím proč ses tak rozjel? Já tady konstatuju, že jeden soukromník ji má a je s ní spokojenej a ty mě tady začneš o tom že to má dostat ten nejskušenější a né nějakej lempl s pěti třídama. Já sem se bavil o soukromníkovi a né o nějakém družstvu. Karel
jo v družstvu sou holt lidi na práci.... a ucta ke stroji některým nic neříká.... řikám některým.... hlavně ty starší co jsou před důchodem a dostanou novejší traktor tak to rasujou, protože s tim neumi klouně.... na nikoho tímto nenarážím, jen konstatuju to co se děje v většině podniků jzd.
proximu, ale 8441 má kámoš a má ji dva roky a něco na tom našel.... objevilo se mu problém hned když si pro ni jel do agrozetu...cestou domu mu přestala jet- prodřela se hadice a upadla trubička na přivodu nafty k čerpadlu.... to řešil servis asi 2h po prodeji.... pak co vím tak snad jen že mu nešel vzduch do vleku... jinak je to poměrně silný na poli... v dopravě je to s vlekem línější.... jinak to jezdí bez problémů, je to přece zetor... a ten do lesa nemá konkurenci si myslim z traktorů....
Já myslím,že když je dostatečně silnej traktor,tak se nějakej lkt, nebo něco podobnýho může jít ...
Ani nejde o to kolik utáhne(jak si mnozí myslí),ale jak je traktor rychlej a obratnej,stačí brát míň,ale ať to odsejpá a ne mordovat starýho LAKATOŠE šesti kubíkama,když se sotva plazí.
Toť mé poznatky z lesa...
Ani nejde o to kolik utáhne(jak si mnozí myslí),ale jak je traktor rychlej a obratnej,stačí brát míň,ale ať to odsejpá a ne mordovat starýho LAKATOŠE šesti kubíkama,když se sotva plazí.

Peetan píše:Já myslím,že když je dostatečně silnej traktor,tak se nějakej lkt, nebo něco podobnýho může jít ...
Ani nejde o to kolik utáhne(jak si mnozí myslí),ale jak je traktor rychlej a obratnej,stačí brát míň,ale ať to odsejpá a ne mordovat starýho LAKATOŠE šesti kubíkama,když se sotva plazí.![]()
jo něco na tom je pravdy...někdy je opravdu lepší brát toho akorát at to jde rychle bez problemů (nepraskaj řetězy, lano apod z důvodu přetěžování) ....co se týče obratnosti traktoru v lese- tak zetor zas až tak obratnej není protže mu chybí reverzák pod zatížením jak maj všici klounější traktory z ciziny.... to je bolest zetoru, že to nemá reverz, ale něco se prej dělá ale jak to zetor má udělaný ten reverz nevím...(spolehlivost) jinak proxima v lese je moc dobrá... 8441... co vím tak to před tím jak se delalo-7341 tak to mrcha do lesa, hned se staví s 3kubíkama na zadní...
- Ondřej Novák
-
Sice sem fanda Zetorů, ale co se týče lesa, tak se s LKTčkem 80 a 81 nemůžou srovnávat ani v tahu ani ve svahové dostupnosti a ani v obratnosti... Nedávno sem se bavil se známým, který má LPKT 40 (malý lakatošek) a kupoval druhý(za půl mega), proč raději nekoupil UKTčko, že by ho vyšlo levněji a říkal že by s ním NIKDY neudělal tolik co s lakatoškem... Takže třeba v probírce, nebo nahodilce má traktor nižší spotřebu, ale jinak ho lakatoše těžce válcujou... 

Já tady v okolí vím o 3 80kach a 2 81kách v turbu
Jo proti 81 s dvoububnem nic nemam,to je tahoun a nezmar,ale měl sem pučenou 80ku ,vázal kolem 3 kubíků do mírnýho kopečka a když jedeš 800m na 1ku,nebo 2ku a vytaháš 18kubíků za den a potom to saný se starou 69kou,ale ta spotřeba a"pohodlný "ovládání.
Jinak tu 40 lpktčko znám,moc pracovitej drobek
Ale na všech LKT mě chybí nějaký manipulační zařízení,uktčka maj alespoň dráp.nebo čelák,ale u lkt abys furt vyskakoval a převazoval řetízky
Jasně že ty 72ky a jak ty mluvíš o těch krystalech,nad těma zlomit hůl...
Já myslím třeba ty proximy.Malý, rychlý a celkem pohodlný(klima,dvoububen na vysílačku atd.)to mě ukažte kterej lakatoš to má-jo jasně novej,ale ten cenovej rozdíl
Jinak je jasný,že speciál je speciál a ještě když má kleště a ruku
Jo proti 81 s dvoububnem nic nemam,to je tahoun a nezmar,ale měl sem pučenou 80ku ,vázal kolem 3 kubíků do mírnýho kopečka a když jedeš 800m na 1ku,nebo 2ku a vytaháš 18kubíků za den a potom to saný se starou 69kou,ale ta spotřeba a"pohodlný "ovládání.
Jinak tu 40 lpktčko znám,moc pracovitej drobek

Jasně že ty 72ky a jak ty mluvíš o těch krystalech,nad těma zlomit hůl...
Já myslím třeba ty proximy.Malý, rychlý a celkem pohodlný(klima,dvoububen na vysílačku atd.)to mě ukažte kterej lakatoš to má-jo jasně novej,ale ten cenovej rozdíl

Jinak je jasný,že speciál je speciál a ještě když má kleště a ruku

- Ondřej Novák
-
2 Peetan: jen sem reagoval na tvůj minulý příspěvek...
Třeba u nás ve vsi je 80 a 81 a obě mají kleště a dvoububen, pravda dálkáč memají, ale pokud by to byla taková bomba tak by si ho chlapi dodělali...
Ono jde o to, že to dřevo si přitáhneš, ale stejně do traktoru musíš dojít, abys ho odtáh dál na skládku.
Čelní nakladač na traktoru je ošidná věc, sice se s ním skvěle manipulují výřezy na skládce, ale mezi stromama seš skoro o dva metry delší a seš v kýbli... Takže lepší volba je asi vysoký rampovač.
Tady je lakatoš s nízkým v nevýhodě, ale koukal bys co sou s ním chlapi schopni narovnat
A klima? Vyhozené peníze, pokud nemáš s sebou vazače tak stejně vyskakuješ tak často, že ti to kabinu nevychladí...
Jinak k těm výkonům: 18 kubíků za den do mírného kopečka s 69, no dejme tomu, že ji šetříš a nikam se neženeš, ale s lakatošem je to zoufale málo
Třeba u nás ve vsi je 80 a 81 a obě mají kleště a dvoububen, pravda dálkáč memají, ale pokud by to byla taková bomba tak by si ho chlapi dodělali...
Ono jde o to, že to dřevo si přitáhneš, ale stejně do traktoru musíš dojít, abys ho odtáh dál na skládku.
Čelní nakladač na traktoru je ošidná věc, sice se s ním skvěle manipulují výřezy na skládce, ale mezi stromama seš skoro o dva metry delší a seš v kýbli... Takže lepší volba je asi vysoký rampovač.
Tady je lakatoš s nízkým v nevýhodě, ale koukal bys co sou s ním chlapi schopni narovnat

A klima? Vyhozené peníze, pokud nemáš s sebou vazače tak stejně vyskakuješ tak často, že ti to kabinu nevychladí...

Jinak k těm výkonům: 18 kubíků za den do mírného kopečka s 69, no dejme tomu, že ji šetříš a nikam se neženeš, ale s lakatošem je to zoufale málo

To bych řek,že je to málo,a právě o tom mluvím.Na takovou masu železa sou ty motory krátký.Ty 80 nemaj žádný redukce,ta elektronika chodí nechodí(uzávěrky atd.) odvíjení lana-aby to tahal herkules
Já sem spokojenej s čelákem ČR ten vysokej,co se dával na 69ky,určitě víš o co jde.Málo zasahuje dopředu,unese hodně a je to kus materiálu.Takhle dát ho na lkt 81t,to by byla věc.Jinak abych tady nebyl za odpůrce lktček.Kdybych si v dnešní době chtěl pořídit novou mašinu,tak asi šáhnu po lkt 82 s drapákem a rukou,ale tyhle traktory ještě neprověřil čas,tak nevím,ale moc se mi líbí jejich široké využití,náhodou o nich něco nevíš
Jinak k těm 18 kubíkům,já se tím neživím,spravuju se suprem asi 20ha a sám 10 mám,takže žádnej profík...
Jen sem napsal bezprostřední poznatky a dojmy s těmahle strojema tejden po sobě.
Jinak to bude po těhlech příspěvcích znít blbě,ale já sem zastáncem,kde to jde,tak koněm. Sám 2 mám a je to fajn,když se to umí je to radost,ve všech směrech lepší než mašina,ale není to stroj,unaví se,ale kde dělaj tam to jde 2x rychlejc a čistějc,taky mě to neživý,ale sem s nima mnohem víc než v traktoru,taky sou mnohem rychlejší-žádný zbytečný vylejzání a nalejzání

Já sem spokojenej s čelákem ČR ten vysokej,co se dával na 69ky,určitě víš o co jde.Málo zasahuje dopředu,unese hodně a je to kus materiálu.Takhle dát ho na lkt 81t,to by byla věc.Jinak abych tady nebyl za odpůrce lktček.Kdybych si v dnešní době chtěl pořídit novou mašinu,tak asi šáhnu po lkt 82 s drapákem a rukou,ale tyhle traktory ještě neprověřil čas,tak nevím,ale moc se mi líbí jejich široké využití,náhodou o nich něco nevíš

Jinak k těm 18 kubíkům,já se tím neživím,spravuju se suprem asi 20ha a sám 10 mám,takže žádnej profík...

Jinak to bude po těhlech příspěvcích znít blbě,ale já sem zastáncem,kde to jde,tak koněm. Sám 2 mám a je to fajn,když se to umí je to radost,ve všech směrech lepší než mašina,ale není to stroj,unaví se,ale kde dělaj tam to jde 2x rychlejc a čistějc,taky mě to neživý,ale sem s nima mnohem víc než v traktoru,taky sou mnohem rychlejší-žádný zbytečný vylejzání a nalejzání

• Stránka 1 z 1
Zpět na UŘ III - Proxima, Forterra, Maxterra......