Teplota motoru RS09.
• Stránka 1 z 1
Teplota motoru RS09.
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo náhodou nevíte, jak se má pohybovat teplota motoru traktoru RS09 a dále tlak oleje téhož traktoru. Nemám žádnou příručku a nerad bych něco podrbal.
Předem díky.
Cuch
Předem díky.
Cuch
Re: Teplota motoru RS09.
to je vzduchac ty mivaji zeplotu i 150c takze velmi tezko poradit tlak oleje si myslim u zahrateho motoru na volnoeh tak 1,5 -2Cuch píše:Chtěl bych se zeptat, jestli někdo náhodou nevíte, jak se má pohybovat teplota motoru traktoru RS09 a dále tlak oleje téhož traktoru. Nemám žádnou příručku a nerad bych něco podrbal.
Předem díky.
Cuch
No vedle řidiče jsou dva budíky. Teplota motoru a tlak oleje. Já bych jenom rád někde zjistil, kolik ty dva budíky mají ukazovat a jakých hodnot se vyvarovat. Myslel jsem, že někdo kdo to používá by si to mohl pamatovat. Pokud tedy ty budíky tam jsou origoš a někdo je tam nepřidělal. Díky za rady.
Cuch
Cuch
Cuch píše:No vedle řidiče jsou dva budíky. Teplota motoru a tlak oleje. Já bych jenom rád někde zjistil, kolik ty dva budíky mají ukazovat a jakých hodnot se vyvarovat. Myslel jsem, že někdo kdo to používá by si to mohl pamatovat. Pokud tedy ty budíky tam jsou origoš a někdo je tam nepřidělal. Díky za rady.
Najpr zisti, ci ten teplomer ukazuje teplotu oleja ( stare stroje ju merali vo vani ),alebo valca. Resp. aspon aky ma ta stupnica rozsah.
teplta RS 09
Na RS sa sníma teplota oleja, zvyčajne do 80 stup. C. Otázka či 2V alebo 4V. Pokial je teplota vyššia, treba hladať chybu, šmýkajúci remeň, alebo zapchaté rebrá a ešte oblúbený problém - zle zložené krytovanie. Sú tam také napohlad nepodstatné pliešky na válcoch, a môžu mať zásadný vplyv, hlavne ked tam nie sú. . Tlak na 2V býva 6atm, štvorválce majú menší, okolo 2 atm. Olej užívame M 8AD, RS máme 5 (3x 2V, 2x4V)
Dovolím si opsat z návodu :
Kontrola mazacího oleje:
Při práci musíme dávat pozor aby kontrola mazacího oleje nepřestoupila 120stupňů. Teplotu sledujeme na teploměru umístěném na přístrojové skříňce. Jakmile by přesáhovala 120stupňů, musíme traktor zastavit. Ručička teploměru teploměru nesmí tedy přejít na část cifeníku označenou červeně. Při vyjímečně horkém počasí je nutno snížit výkon motoru nebo, když je to možné, zařadit do práce přestávky pro ochlazení motoru.
a další zmínka o teplotě je v oddílu Zajíždění traktoru
.... Jestliže po takto uskutečněném záběhu by při velkém zatížení stoupala teplota mazacího oleje v motoru přes 120 stupňú, je nutné zabíhat motor dalších 50 hodin.
konec citace
Ale ten váš už asi má po záběhu
Kontrola mazacího oleje:
Při práci musíme dávat pozor aby kontrola mazacího oleje nepřestoupila 120stupňů. Teplotu sledujeme na teploměru umístěném na přístrojové skříňce. Jakmile by přesáhovala 120stupňů, musíme traktor zastavit. Ručička teploměru teploměru nesmí tedy přejít na část cifeníku označenou červeně. Při vyjímečně horkém počasí je nutno snížit výkon motoru nebo, když je to možné, zařadit do práce přestávky pro ochlazení motoru.
a další zmínka o teplotě je v oddílu Zajíždění traktoru
.... Jestliže po takto uskutečněném záběhu by při velkém zatížení stoupala teplota mazacího oleje v motoru přes 120 stupňú, je nutné zabíhat motor dalších 50 hodin.
konec citace
Ale ten váš už asi má po záběhu
Chtel sem se zeptat jaka by mnela byt u rs baterka stači s auta nebo musi byt traktorova
Slabšiu by som tam nedával, máme RS motor 4-valec, predsa musiš za studena stále žhavit aj origo dynamo kym dobyje baterku, chvilu to trvá.
Baterka může být i auto ale já používám raději 150-ku, pro lepší start v zimě. A kvůli lepšímu dobijení baterky, jsem tam místo dynama dal alternátor z peugeota 205
- karelkarel
Mám dotaz nevíte na co se používá vložené mazací kolo z pertinaxu . Bude tam chybět když tam nebude ? je to vpřevodovce
to kolo služi na vynašanie oleja lebo inak ti odide reverz a ložiska na hnacom hriadeli
• Stránka 1 z 1