vyplati se to?
• Stránka 1 z 1
vyplati se to?
prosim ma prosbu mame doma asi neco kolem 21 ha 13 pole zbytek louky. de mi o to kdyby jsem si nechal udel vsechny sluzby jestli se jeste pole vyplati. Na loukach se pasou kone jde mi jen o ty pole. Dekuji za nazory.
Re: vyplati se to?
pokud myslis kompletne vsechny prace na polich si nechat udelat službou, tak se ti to určitě nevyplatí...ani za předpokladu, že bys urodu prodal...v nejlepším pripade by se to mozna rentovalo
A mohl by jsi mi poslat cenu sluzeb za kterou se baj voko dela celej slet praci. Od orby az po sklizen. Mozna bych si neco udelal sam mam doma 7711. Sklizen by se cela prodala. Mohl bych na ty pole jeste brat nejake dotace protoze jeste doma mam kone......
Dotace by se určitě nějaké našly, a nějaké ty stroje za 77 11 se dají starší na pár hektaru koupit fakt levno, ale Pokud můžu doporučit, tak to pole neprodavejte, jelikož v poli jsou nejlépe schovany peníze, a cena pole stála stoupá+to co si na tom vypěsujete a prodáte. Dotace by šly žádat, třeba o údržbu krajiny, udržba travních ploch, meziplodiny, myslím že dotačních programu je hodně, ale záleží na tom kde ty políčka máte (v jaké lokalitě, a v jakých přírodních podmínkach)
u nas je bonita kolem 6 kc/metr. pole v zadne pripade prodavat nechci ale spis bych zkusil na tom neco vypestovat. Ale zajimaji mi jeste ty ceny tech sluzeb....
Dalibor píše:to je opravdu těžké, ceny služeb se hodně liší.
tak od voka neco nastrel
jirik píše:to tady neni nikdo kdo by mi poradil??
Pokud si necháš všechno udělat tak se to nevyplatí-to je lepší pole pronajmout za 1200kč/ha.budeš na tom líp než když budeš platit služby.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
no kdyz to vezmu hodne od oka, tak prumerna cena čehokoli jako sluzby, se pohybuje od 1500-2000kč/ha, ale klidně i víc....vem si-podmitka, orba, priprava, seti, postriky,hnojeni, sklizen a razem jsi nekde u 15000 na ha jen za sluzby...ja nevim no, mit pole, nechtit je pronajmout, ale ani na nich delat, to je jak mit novej bazen a mit fobii z vody 

nejaky prace bych si udelal sam. Jen mi zajimali ty ceny. Jo kdyby platili 1200.... Na 6 ha planuju pastvu pro kone tak se uvidi co vymyslim
jirik píše:nejaky prace bych si udelal sam. Jen mi zajimali ty ceny. Jo kdyby platili 1200.... Na 6 ha planuju pastvu pro kone tak se uvidi co vymyslim
neboj budou,já mám pronajato 30ha a platím 1200kč/ha,a to je polovina rodina.hlavně neprodávat.
bold píše:jirik píše:nejaky prace bych si udelal sam. Jen mi zajimali ty ceny. Jo kdyby platili 1200.... Na 6 ha planuju pastvu pro kone tak se uvidi co vymyslim
neboj budou,já mám pronajato 30ha a platím 1200kč/ha,a to je polovina rodina.hlavně neprodávat.
neprodam ani metr....

prodej pozemků je jedna z nejhorších variant-teda pokud to neprodáváš mně:-))
Neviem ako u vás, ale unás sa neoplatí si dať robiť všetko službami, boly tu aj taký, ale keď soknčili časi služieb zadarmo z družstva, tak to dali do prenajmu, a u nas je nájomné okolo 800 - 1400 podľa bonity.
Výhodou pôdy v prenajme je že dostaneš peniaze na ruku bez staristí a ak náš dobre spísanú zmluvu, tak každý rok rovnako, či hospodár prosperoval, alebo bol v strate. My robíme 50ha ornej, zo strojmi si vystačíme samy, a nebyť dotácii, tak hospodárime pri najlepšom na nulu.
Výhodou pôdy v prenajme je že dostaneš peniaze na ruku bez staristí a ak náš dobre spísanú zmluvu, tak každý rok rovnako, či hospodár prosperoval, alebo bol v strate. My robíme 50ha ornej, zo strojmi si vystačíme samy, a nebyť dotácii, tak hospodárime pri najlepšom na nulu.
• Stránka 1 z 1