Koupi traktoru
• Stránka 1 z 3 • 1, 2, 3
Koupi traktoru
Ahoj. Přemýšlím o dotaci pro začínající zemědělce a chtěl bych koupit traktor na rozlohu zatim jen 50ha, ale chtěl bych ji zdvojnásobit. Můj velký fanda v traktorech je Fendt, ale je příliš drahý. Tak jsem přemýšlel buď ojetý Fendt 716 vario z dovozu asi za 1 600000kč nebo nový Zetor Forterra 12441 a ten stojí něco okolo 1 200000kč. Vím, že je docela velký rozdíl ve výkonu, ale nevím, jestli je lepší výkonější a asi lepší traktor, nebo slabší, levnější ale s dobrým servisem. Díky za radu.
Re: Koupi traktoru
Myslim si ze na tu dotaci musis mit novy stroj.
Když CLAAS tak jedině LEXION 595R s C516-30...
Víte o tom, že se díky svému počítači můžete přímo účastnit skutečných vědeckých výzkumů?
http://www.czechnationalteam.cz/
Víte o tom, že se díky svému počítači můžete přímo účastnit skutečných vědeckých výzkumů?
ano je to tak musíš mít nový,a dostaneš jen cca 1 100 000.zbytek si musíš doplatit ze svýho.
Moc vám děkuju za tuto informaci. A ještě bych se chtěl zeptat, jestli nemáte nějaké zkušenosti s prvnim traktorem pro začínajícího zemědělce. Chtěl bych aby to nebylo moc poruchové a zatím se v nových traktorech moc neorientuji, tak jestli by jste mi mohly dohodit nějakou značku. Dík
To si musis rozhodnout sam. Pokud se v tom nevyznas pozadej nejakeho znameho zemedelce at ti pomuze...pripadne jich oslov vic a zeptej se jich na jejich zkusenosti. Na konci se dostanes stejne k me prvni vete.
nevim teda jak jinde ale tu si koupily 4 zemědělci zetory a nadávají na ně že jsou to sra... je to divné každý má jinou řadu ale společný mají jedno kazí se.jeden měl dokonce ze senáže seno servis nevěděl co stim je.ale to může být u všech traktorů.
Je to o cenovce a tvý náročnosti. Já řeším teď to samý. Buď budeš koukat po ceně a vezmeš CNH, Zetor, SAME apod, nebo budeš chtít traktor co něco umí(JD, něco z AGCO...), ale budeš to muset víc zaplatit. Já nemám náladu po pár letech si klást otázku proč jsem si tenkrát trochu nepřiplatil a nerozhodl se pro druhou možnost, že mám sice new stroj, ale s dovednostmi starýho atd, proto zkusím právě tu druhou... Traktor je investice na mnoho amnoho let a budeš v něm trávit spousta času, takže chce pečlivě zvážit, kde a jak...
Sem stavař, těžím dřevo a přitom blbnu na farmě.
"new stroj, ale s dovednostmi starýho atd"????
Tak vyjmenuj dovednosti new Valtry oproti CNH, Zetor, SAME apod
Mně tato dotace vyšla a zhruba před měsícem jsem koupil Proximu +105 s pvh v plné výbavě k tomu lištu a jednoduchou baličku.Vlezl jsem se přesně do to ho 1,1 mil.Volba na Proximu padla z několika důvodů.Mám to vyloženě na sena a senáž,do oračky minimum.Tak že 100k stačí,náhradní díly za podstatně nižší ceny než zahraniční,servis na každém rohu,minimum elektroniky-jednoduší oprava.Při volbě Proxima x Fortera jsem dal na zkušenost známého který měl oba traktory.O ceně už tady řeč byla.Mám na tom zatím najeto 30mh s mulčovačem, žádný problém,nikde nic neteče a všechno funguje jak má.
Pavel3545 píše:"new stroj, ale s dovednostmi starýho atd"????
Měl jsem možnost vyzkoušet NH 5050, CASE JXU95, MF 5445 a Valtru N92. U CNH už se mi nelíbilo už jen to řazení, vše v manuálu, hydraulika v manuálu atd. Druhá věc je komfort a to jsem poznal když jsem se mlátil do hlavy o střechu, nebo díky nízký boudě neviděl na nakladač. Je to prostě jednodušší. Kdežto když člověk sedne do MF, nebo té valtry, tak je všude mraky místa(i pro spolujezdce), všechno krásně na dosah, převodovka dina 4 nemá chybu, stejně jako powerschift od valtry, kde je ohromný + otočný řízení a podobný věci. Další věc je konstrukce traktoru. Když mrknu na zadek CNH tak vidím nohavičky a ramínka jak u starýho supra, kdežto na MF a zvlášť valtře jsou nápravy 2x takový a ramena to samý. Taky je o tunu těžší. Můj traktor bude dost dělat v lese, takže velký +. Někde ten cenovej rozdíl bejt vidět musí. Každej má třeba jiný představy o pohodlí a dovednostech traktoru, ale já mám absolutně jasno...

Taková maličkost: Když jsem mluvil s prodejcem NH, nebo CASE a přišla řeč na zmiňované MF a valtru, tak mávli rukou a říkali že jsou jednou dražší a že jsou to složitý traktory a nevyplatí se... Kdežto mluvit s druhýma prodejcema, tak mávnou rukou a řeknou ať si radši koupím zetora, že je to stejný...

Netvrdím, že všechny traktory neudělaj tu samou práci, ale jde o to jak.
Hary píše:Mně tato dotace vyšla a zhruba před měsícem jsem koupil Proximu +105 s pvh v plné výbavě k tomu lištu a jednoduchou baličku.Vlezl jsem se přesně do to ho 1,1 mil.Volba na Proximu padla z několika důvodů.Mám to vyloženě na sena a senáž,do oračky minimum.Tak že 100k stačí,náhradní díly za podstatně nižší ceny než zahraniční,servis na každém rohu,minimum elektroniky-jednoduší oprava.Při volbě Proxima x Fortera jsem dal na zkušenost známého který měl oba traktory.O ceně už tady řeč byla.Mám na tom zatím najeto 30mh s mulčovačem, žádný problém,nikde nic neteče a všechno funguje jak má.
Ať slouží...
Kdybych to měl jen na svý políčka, tak bych byl taky asi šel do zetora, nebo něčeho podobnýho, ale traktor půjde i do lesa a komunálu, tak jsem trošku náročnější.
Hmmm, je pravda že CNH dělá slušný traktory až od 100k a výš. U Case - Maxxum s ovládáním Multicontoler jde o špičku v této třídě a to s cenou do 1,5 mil. kč. V ceně je např. souvraťový menegment, el. okruhy, automat, navýšení o 20k, komplet odružen atd. A spolehlivost? Za rok mám najeto kolem 500 mth bez sebemenšího problému.
Kamarád koupil 114 41 a okamžitě jak doplatil lasing tak ho prodal a šel do JD 6420. Zetor se ani moc nes.al jen asi třikrát měl vážnější problémy ale byla to skákavá koza- dost nepohodlný stroj.
Takže je lepší si připlatit, tedy když to jde, což v zemědělství jde málokdy
Kamarád koupil 114 41 a okamžitě jak doplatil lasing tak ho prodal a šel do JD 6420. Zetor se ani moc nes.al jen asi třikrát měl vážnější problémy ale byla to skákavá koza- dost nepohodlný stroj.
Takže je lepší si připlatit, tedy když to jde, což v zemědělství jde málokdy

A co McCormick MC 135, možnost odpružené přední nápravy, o mnoho lepší než ZETOR, dobrý servis od Moreau agri, vůbec bych se toho nebál...
Mě vyšel case maxxum 120 mc v lednu 2009 na 1.450.-tis, jestli ti stačí kratší čtyřválec a nebudeš mít extra těžkou secí kombinaci tak by ti mohl stačit. 120k je v základu + 21k navýšení, tedy 141k. Navýšení se aktivuje buď zapnutím náhonu nebo na silnici zapnutím automatu, ten řadí 9 kvaltů. Letos jsem používal navýšení i v pluhu (nesený 4x53cm) a občas jsem použil navýšení zapnutím náhonu.
Cenu nyní budu jen odhadovat- myslím že během příštího roku budou ceny hodně dole kvůli krizi, podobně jako již nyní třeba u umělých hnojiv- jsou oproti jaru 2009 o 60% nižší. Tak to bude i se stroji.
Takže cenu vidím kolem 1.4mil.
Další alternativa o pár set tis. levnější je McCormick MC 135. Ale toho jsem neměl tak nemohu hodnotit
Při koupi jsem se rozhodoval mezi JD 6430, Case, Class arion a Same iron- všichni byli za stejnou cenu.
Cenu nyní budu jen odhadovat- myslím že během příštího roku budou ceny hodně dole kvůli krizi, podobně jako již nyní třeba u umělých hnojiv- jsou oproti jaru 2009 o 60% nižší. Tak to bude i se stroji.
Takže cenu vidím kolem 1.4mil.
Další alternativa o pár set tis. levnější je McCormick MC 135. Ale toho jsem neměl tak nemohu hodnotit
Při koupi jsem se rozhodoval mezi JD 6430, Case, Class arion a Same iron- všichni byli za stejnou cenu.
- Tomáš Kopa
Moc tomu nerozumím...jak se dá na CASE Maxxum aktivovat power boost při práci s pluhem ? Nebo pouhým zapnutím PTO ? A jak se pozná, že je ten power boost zapnutý ? Připomíná mi to jednu hlášku z FW : "zapnul jsem vývoďák a cítil jsem ten vysoký výkon"
- lukasbranka1
-
nevim jak u case ale u JD je pover bos zapnuty pri praci bez vyvodaku do cca 15kmh a pri praci s vyvodakem podstate porad ale musi byt odebiran vykon s kardanu jinak neni k dispozici
a poznat to je tak ze na displeji je moznost zobrazeni vytizeni motoru a pover bos ma jinak srafovane pole takze pokud ten bezec vyjede az do nej tak se zapina pover bos a na rohovem displai naskoci ikona motoru se znakem + takhle u vsech amerik u nemcu podobne ale zobrazeni je jinak
chci rict ze obsluha nema moznost si navyseni nejak sama zapnout ale ma moznost behem jizdy vypnout a tim se da poznat jestli to opravdu funguje v seci kombinaci pri vypnuti jsem o 2kmh pomalejsi je to okamzite poznat pri zapnuti je cca 2 sekundy spozreni nez jednotky vyhodniti potrebu vykonu
navyseni vykonu nejde mit zapnute porat porotoze by traktor nesplnil emise je tam vice omezeni otacky motoru teplota a jine
a poznat to je tak ze na displeji je moznost zobrazeni vytizeni motoru a pover bos ma jinak srafovane pole takze pokud ten bezec vyjede az do nej tak se zapina pover bos a na rohovem displai naskoci ikona motoru se znakem + takhle u vsech amerik u nemcu podobne ale zobrazeni je jinak
chci rict ze obsluha nema moznost si navyseni nejak sama zapnout ale ma moznost behem jizdy vypnout a tim se da poznat jestli to opravdu funguje v seci kombinaci pri vypnuti jsem o 2kmh pomalejsi je to okamzite poznat pri zapnuti je cca 2 sekundy spozreni nez jednotky vyhodniti potrebu vykonu
navyseni vykonu nejde mit zapnute porat porotoze by traktor nesplnil emise je tam vice omezeni otacky motoru teplota a jine
Tomáš Kopa píše:Moc tomu nerozumím...jak se dá na CASE Maxxum aktivovat power boost při práci s pluhem ? Nebo pouhým zapnutím PTO ? A jak se pozná, že je ten power boost zapnutý ? Připomíná mi to jednu hlášku z FW : "zapnul jsem vývoďák a cítil jsem ten vysoký výkon"
Je to tak jak píšeš. Dá se aktivovat zapnutím PTO, navýšení ukazuje kontrolka

no a nevíte někdo,na kolik by mě vyšel ten McCormick MC 135?? Ale trochu se bojim toho, že to bude nic moc kvalita a bude to jako "s prominutím" u Zetoru. Někde jsem slyšel, že to patří pod Case. Je to pravda??
Je to vlastně CASE, motor Perkins, převodovka 16x12, máme ho v práci, najeto něco málo přes 2500 mth, vcelku bez problému, dostatek síly, neskáče, mnohem lepší než nějaký Zetor...
http://farmweb.cz/index.php?page=view_i ... 5Mg==#skok
http://farmweb.cz/index.php?page=view_i ... 5Mg==#skok
Naposledy upravil riderstan dne 03 pro 2009 20:25, celkově upraveno 1
agromanCR píše:no a nevíte někdo,na kolik by mě vyšel ten McCormick MC 135?? Ale trochu se bojim toho, že to bude nic moc kvalita a bude to jako "s prominutím" u Zetoru. Někde jsem slyšel, že to patří pod Case. Je to pravda??
http://www.moreauagri.cz/doc/view/24

Myslim ze pan Kopa mel na mysli ze PTO musi byt zatizene a potom funguje Boost. Tzn. v orbe to nemuze fungovat...
VonVagel píše:Myslim ze pan Kopa mel na mysli ze PTO musi byt zatizene a potom funguje Boost. Tzn. v orbe to nemuze fungovat...
Vidím že jen málo lidí má zkušenost s navýšením u Case Maxxum. Až bude příležitost tak natočím instruktážní video pro nevěřící Tomáše.

- lukasbranka1
-
ne jen se zatiženym PTO ale pořad je k dispozici jen je třeba mit splněne nějake podminky jako teplota motoru otačky motoru
je k dispozici
pří dopravě nad 15kmh
zadni pto zapnuty a zatiženy traktor se musi pohybovat nesmi stat
neni k dispozici
při tahovych aplikacich při praci s přednim pto a nebo nezatiženym zadnim pto .Zvyšeny vykon je dodavan ,pokud je požadovan
tohle jsem shruba přepsal s navodu chapu to tak že v prvni variantě je pořat zaply a v druhe jen když je požadovan ( traktor nestiha )tak se spoušti
navod pro JD 7630 7730 7830 7930 evropske provedeni
je k dispozici
pří dopravě nad 15kmh
zadni pto zapnuty a zatiženy traktor se musi pohybovat nesmi stat
neni k dispozici
při tahovych aplikacich při praci s přednim pto a nebo nezatiženym zadnim pto .Zvyšeny vykon je dodavan ,pokud je požadovan
tohle jsem shruba přepsal s navodu chapu to tak že v prvni variantě je pořat zaply a v druhe jen když je požadovan ( traktor nestiha )tak se spoušti
navod pro JD 7630 7730 7830 7930 evropske provedeni
Mně dotace letos taky vyšla a koupil jsem po zvážení JD 6430 s TLS za 1.330 000 Kč. Nabízeli mi taky Case JXU 95 a NH, za milion, ale to jsou úplně jiné traktory, které lze srovnávat třeba s JD 5 řady nebo Z Proximou. Já potřeboval traktor velikosti Crystalu a s váhou kolem 5 t. Měl jsem možnost vyzkoušet Forterru ale to je koza která skáče, že se s ní nedá 40 km jezdit, není tam reverz pod volantem atd. JD 6430 st. má 4 násobič, 24 rychlostí všechny spojky mokré a hlavně jsem to bral s nakladačem a je supr u JD průběžný mostový rám , který nese všechno zatížení. Zatím na něm mám najeto od srpna 160 Mth a žádný problémy, jen jsem koupil závaží do zadních kol (trny a závaží zadní z Crystalu v každým kole 300 kg, traktor jezdí s nakladačem na volnoběh a spotřeba s čelákem 4,5 l/Mth.
Přeju ať slouží...
U nás je u JD problém se servisem, proto bych po nich ani nekoukal, ale jinak jsem téhož názoru...
U nás je u JD problém se servisem, proto bych po nich ani nekoukal, ale jinak jsem téhož názoru...
Peetan píše:Přeju ať slouží...
Odkud jsi mně dělá servis Marek zemědělská technika Helvíkovice. Teda zatím nebyl potřeba žádný servis
JJaris píše:Peetan píše:Přeju ať slouží...
Odkud jsi mně dělá servis Marek zemědělská technika Helvíkovice. Teda zatím nebyl potřeba žádný servis
Od Náchoda 10km směr na Orl. hory. U nás je agrotip Široký.
Peetan píše:JJaris píše:Peetan píše:Přeju ať slouží...
Od Náchoda 10km směr na Orl. hory. U nás je agrotip Široký.
a jaké špatné zkušenosti s ním máš? No já jsem taky slyšel že Marek zemědělská technika s.r.o není nic moc, ale zatím nemůžu posoudit a nikdy nevěřím tomu jedna baba povídala. A jaké máš ty zkušenosti s JD nebo s jinou značkou, dík J.
• Stránka 1 z 3 • 1, 2, 3