ZETOR 4718
• Stránka 1 z 1
- MILDAZETOR
ZETOR 4718
Má někdo ZETOR 4718 nebo 4712? Je to dost dobrej traktor pro menší práce s dost malou spotřebou. Máte a ním někdo nějaké zkušenosti 

- MILDAZETOR
Re: ZETOR 4718
Nikdo nemá nebo nikdo nikdy neviděl? Vím je to celkem v ČR rarita neco jako Zetor 3545. 

V časoch JRD a JZD zrejme nebol veľký záujem o tieto stroje, 57 alebo 67 si mal snaď na každom družstve, trojvalce vytrhla z úzadia až 52-ojková rada.
- MILDAZETOR
Mitwin píše:Z 4718 jsou, není jich tolik jako 5718, ale jsou. U nás jí má soused a nestěžuje si.
A v jakém ji má stavu? Má ji pojízdnou a s SPZ? A od kud je?
Tu 4718 má vcelku pěknou s SPZ i TK, má jí s tou malou hranatou kabinou, ostatně myslím, že se jinak než právě s tou malou boudou nedělaly, teda pak ještě kabriolety. Jinak jsme v Jižních čechách u J. Hradce. Jo a v Dačicích jezdí Z 3545.
- MILDAZETOR
smadny píše:ja mam Zetor 4611 ale prerobenu, takze vypada ako 6911
No ,ale to je čtyřválec a 4718(4712) je tříválec s malou úzkou kabinou - tzv. LIPAN se říká te kabině.

myslím že ji má příbuznej, na ježdění do lesa, tak nějak co potřebuje kolem baráku. V podstatě následníkem je po ní 52jka, také tříválec, tu má soused. Tříválec jako takový je velmi příjemný motor, prý s lepším chodem než 4ka, tříválce jsou zkrátka ....kulturnější
to není kec. Plus násobky,šestiválec atd. Vychází to nějak z prac. cyklů... jejich spotřeba je výtečná. Kdysi jsem s tou 52jkou obracel seno a byl to sakra mrštnej kocour!
ovšem sečení končí podle mne rozumně u 165tky rotačky, Rožmitály bych tím tedy nezvedal... zkrátka kolem baráku kocour akorát!

ovšem sečení končí podle mne rozumně u 165tky rotačky, Rožmitály bych tím tedy nezvedal... zkrátka kolem baráku kocour akorát!

Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!
farmářJH píše:myslím že ji má příbuznej, na ježdění do lesa, tak nějak co potřebuje kolem baráku. V podstatě následníkem je po ní 52jka, také tříválec, tu má soused. Tříválec jako takový je velmi příjemný motor, prý s lepším chodem než 4ka, tříválce jsou zkrátka ....kulturnějšíto není kec. Plus násobky,šestiválec atd. Vychází to nějak z prac. cyklů... jejich spotřeba je výtečná. Kdysi jsem s tou 52jkou obracel seno a byl to sakra mrštnej kocour!
nejkultivovanější chod má hvězdicový motor

Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
představa hvězdicového motoru v traktoru mne poveselila
nejlépe na kerosin, že? 

Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!
• Stránka 1 z 1