4011
• Stránka 1 z 1
Re: 4011
borek píše:Zdá se mi,že je z výfuku cítit i nafta.Nechal jsem přeměřit trysky,ty jsou v pořádku.Dělá mi to poslední válec u nádrže.Jak poznám,jestli válec chodí?
nastartuj motor a pak postupně povoluj potrubí k tryskám, zvuk motoru se musí změnit. pokud zůstane stejný tak ten válec nepracuje. Předchozí rada je k funkčnosti trysek. Pokud jsou trysky O.K. tak budeš muset změřit tlaky ve válcích.Může to být hodně věcí-pokud změříš tlaky tak budeš vědět víc. Já předpokládám velkou vůli na pístních kroužcích a jejich "čerpací efekt" při tomhle to kouří modře.Pokud je toho oleje dost a letí z výfuku tak to budou asi fakt ty vodítka ventilů.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
borek píše:Zkoušel jsem ty trysky,jsou dobrý a válec chodí.Soused tvrdí,že z výfuku stříká spíš nafta než olej.Motor kouří modře.Myslíš,že to můžou být ventily nebo něco jinýho?
Pokud jsou dobré trysky tak nemůže z výfuku stříkat nafta.Pokud kouří motor modře tak bych to typoval na špatné kroužky.Nejlepší je změřit tlaky (skoro každý servis má měřák na tlaky-nemělo by to být tak drahé) Pokud to změříš tak si uděláš obrázek o motoru jako takovém.
Počítám že budeš muset shodit hlavu a mrknout na ventily. Odkud jsi?
borek píše:Konečně jsem se dostal na ten traktor.Sundal jsem hlavy,ve čtvrtým válci-u chladiče zůstalo trochu nespálené nafty.Ostatní byly čistý.Je to normální nebo je to závada?Trysky jsou v pohodě.Dík za radu.
nafta ve válci normální není.Něco není v pořádku. Kolik máš tlak na tryskách? Kolik máš komprese ve válci u chladiče? (je to 1 válec-počítá se to vždy od chladiče)
Já měl na svém Z6911 podobný problém, první válec mi chrstal olej do výfuku, vyměnil jsem hlavu a byl klid.Už jsem ale nezjištoval kudy se ten olej tlačil, novou hlavu jsem dal i s novými ventily a vodítky. Mně toho oleje šlo dost a tlaky jsem měl na všech válcích podobné, takže to evidentně tlačilo přes vrch. Kdyby ten olej šel v takovém množství přes kroužky, taky by ten válec musel být téměř bez tlaků.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
• Stránka 1 z 1