potřebuji poradit
• Stránka 1 z 1
potřebuji poradit
zdravim všechny chci si koupit novy traktor něco kolem 120 koni s čelním nakladačem a nevím kterou značku zvolit
Re: potřebuji poradit
mam nato mego a něco bych splácel je to na svoz balíků na dopravu a na pole orba a atd.
- lukasbranka1
takze takovy univerzal pocitam ze mas okolo 50ha s temahle penezma si muzes i vybirat pokud chces kvalitu tak fenda nebo JD 120koni od JD je 6430....125 koni ve 4 valcovem provedeni 6530 ....135 v 6 valci cena je podobna ten4 valec je o dost obratnejsi ale pro nesene veci je lepsi ten 6valec ale zas vic sezere
o vetsiny znacek budes mezi 4a 6 valcovym provedenim to si musis rozmyslet a pak je otaska prevodovek a dalsiho vybaveni klidne se ptej o JD vim hodne ale vseobecne o 6 radach krom udrzeb o nich nevim
o vetsiny znacek budes mezi 4a 6 valcovym provedenim to si musis rozmyslet a pak je otaska prevodovek a dalsiho vybaveni klidne se ptej o JD vim hodne ale vseobecne o 6 radach krom udrzeb o nich nevim
Pokud mas 1 mil. Kč jak jsem pochopil nevím jestli bys měl vybírat Fendt nebo JD, něco splácet je taky hodně široký pojem...
Když CLAAS tak jedině LEXION 595R s C516-30...
Víte o tom, že se díky svému počítači můžete přímo účastnit skutečných vědeckých výzkumů?
http://www.czechnationalteam.cz/
Víte o tom, že se díky svému počítači můžete přímo účastnit skutečných vědeckých výzkumů?
http://www.czechnationalteam.cz/
No když už tak asi ten čtyřválec JD ale slyšelsem že ma prej velkou sspotřebu.Nevim co je natom pryvdy ale známej ma JD čtyřválec 120koni a tvrydi že ma velkou spotřebu ve voračce a to taha pluh 4x40 ta spotřeba je něco kolem 25-30l na ha.
- lukasbranka1
s tim pluhem je to moc velka spotreba mel ba byt kolem16l h -20lha
setkavam se s tim ze obsluhy neumi pouzivat traktor jak se ma protoze s novyma motorama se neda jezdit jako se Zetorem porat plny
jde o to omezit motoru maximalni otacky okolo 1800 az 1900 otmin a pri praci ho zatizit tak aby aktualni otacky pri zatezi klesly nekam k 1750otmin kde je nejvetsi kroutak nejnissi spotreba nejlepsi ekonomika a cim to jde lechceji tim to omezeni snizit ale ne pod 1700otmin a naopak
pri plnem zatizeni se motor houpe od omezeni hodnich otacek po nejvetsi kroutak samozdrejme ne vzdy tohle jde dodrzet ale cim lip se to podari tim mensi spotreba
dalsi kapitola jsou jini prodejci kteri tvrdi ze JD ma velkou spotrebu ale kdykoli se udelaly testy a ruzna mereni tak se nikdy nepotvrdilo ze je to pravda a to byl JD vyzvan jinyma firmama aby se tohle potvrdilo a taky ne a jeste musis srovnavat shodne stroje prevodovky a tak protoze srovnani varia a klasicke skupinove prevodovky v doprave je nesrovnatelne vario vitezi na cele care v poli uz takovy rozdil neni
setkavam se s tim ze obsluhy neumi pouzivat traktor jak se ma protoze s novyma motorama se neda jezdit jako se Zetorem porat plny
jde o to omezit motoru maximalni otacky okolo 1800 az 1900 otmin a pri praci ho zatizit tak aby aktualni otacky pri zatezi klesly nekam k 1750otmin kde je nejvetsi kroutak nejnissi spotreba nejlepsi ekonomika a cim to jde lechceji tim to omezeni snizit ale ne pod 1700otmin a naopak
pri plnem zatizeni se motor houpe od omezeni hodnich otacek po nejvetsi kroutak samozdrejme ne vzdy tohle jde dodrzet ale cim lip se to podari tim mensi spotreba
dalsi kapitola jsou jini prodejci kteri tvrdi ze JD ma velkou spotrebu ale kdykoli se udelaly testy a ruzna mereni tak se nikdy nepotvrdilo ze je to pravda a to byl JD vyzvan jinyma firmama aby se tohle potvrdilo a taky ne a jeste musis srovnavat shodne stroje prevodovky a tak protoze srovnani varia a klasicke skupinove prevodovky v doprave je nesrovnatelne vario vitezi na cele care v poli uz takovy rozdil neni
- Vaclav UPZT
Omyl konstantní otáčky nejsou žádný omezovač,měli by se používat,pokud chcete mít nastavené přesné otáčky na PTO.
Zapnutím tohoto vypínače akorát snížíte rozsah použitelnosti motoru,protože elektonika se snaží zakaždou cenu udržet vámi nastavené otáčky a není tak pružný:( Lepší je nastavit ruční plyn na méně než max.když plný výkon motoru nepotřebujete.
Zapnutím tohoto vypínače akorát snížíte rozsah použitelnosti motoru,protože elektonika se snaží zakaždou cenu udržet vámi nastavené otáčky a není tak pružný:( Lepší je nastavit ruční plyn na méně než max.když plný výkon motoru nepotřebujete.
- lukasbranka1
ja nic o konstatnich otackach nepsal u jd tato hodnota ani nazev nikde neni je jen omezeni maximalnich otacek motoru kdys chce nekdo nastavit spodni otacky tak rucnim plynem a ten ho pusti jed do nastavenych max.otacek ty omezeni se daji samozdrejme vypnout
timto se take nastavujou ty konstatni otacky pro vyvodove hridele
u vario prevodovek je to jeste trosku slozitejsi nastavovani ale v podstate hodne podobne
a dalsi proc nechat motor tocit porat stejne treba na souvrati jeste pred ni vratim rucni plyn pokud jsem ho pouzil nebo ho proste mam zaslapnuty a motor jede podle zatizeni ale ne pres horni omezeni otacek a pri zvedani pluhu si jen nohou uberu otocim se do dalsi brazdy a postupne zahlubuju pluh a pridavam pak je dam plny ruci plyn abych nemuse plyn drzet nohou zalezi jak je dlouhe pole atd.
timto se take nastavujou ty konstatni otacky pro vyvodove hridele
u vario prevodovek je to jeste trosku slozitejsi nastavovani ale v podstate hodne podobne
a dalsi proc nechat motor tocit porat stejne treba na souvrati jeste pred ni vratim rucni plyn pokud jsem ho pouzil nebo ho proste mam zaslapnuty a motor jede podle zatizeni ale ne pres horni omezeni otacek a pri zvedani pluhu si jen nohou uberu otocim se do dalsi brazdy a postupne zahlubuju pluh a pridavam pak je dam plny ruci plyn abych nemuse plyn drzet nohou zalezi jak je dlouhe pole atd.
co píše Lukáš o těch otáčkách je pravda, před ženěma sem si koupil JD a nevěděl jsem na jaký otáčky mam jezdit tak sem se patla a jezdil jsem 1700 až 1750 a podmítal jsem za 4,5l/ha a to mam velkej traktor a malý disky nejsou drobný traktor má 215 koní jmenovitých a disky jsou 4metry a jezdil jsem max 12,5km/hod aby se disky nerozsipaly.
S JD (120k) se dá orat kolem 16 litrů. Na čelní nakladač má ale malej rejd. Chtělo by to něco s natáčecíma blatníkama- Case, Class. A taky v dnešní době řadit klasický háčko se spojkou a bez automatu- trochu zastaralý ale na druhou stranu nejspolehlivější. U Case 120 s ovládáním Muticontroler jde zapojit ovládání nakladače na jojstik co ovládá hyd. okruhy. Vše se pak ovládá na loketní opěrce, i reverzace. Já pánuju na tento traktor nakladač na jaře.
Taky jsem řešil podobný problém jakou značku nového traktoru zvolit.Nakonec jsem zvolil JD 80 koní,měl jsem obavy ze spotřeby,ale ta je obdobná jako u ostatních značek co jsem zkoušel.Spotřeba nového JD s obracecím pluhem 4*35(písčitá půda) 6-8l/mth,práce s nakladačem 4-6l/mth.Motor je v záběhu takže jezdím v rozsahu 1700-2000 ot/min.
Každá značka má své pro a proti,jen ty se musíš rozhodnout kterou zvolíš.Já zvolil JD pro rámovou konstrukci a dobrý poměr cena/výbava.
Každá značka má své pro a proti,jen ty se musíš rozhodnout kterou zvolíš.Já zvolil JD pro rámovou konstrukci a dobrý poměr cena/výbava.
Při koupi jakéhokoli nového stroje je to vždy těžké, je mnoho faktorů, které se musí zohlednit. Při takové investici jako koupi nového traktoru bych si určitě dal tu práci a fyzicky obešel lidi, co s ním pracují nebo ho vlastní v té výkonové třídě o kterou mám zájem a zjišťoval maximum informací o kladech a záporech. Protože jen v provozu se ukáže co je dobré a co ne. Pokud můžu doporučit, tak bych moc neposlouchal řeči prodejců, protože vždy ten jejich traktor je ten nejlepší a oni potřebují prodat.
Jako vše, je to vždy o penězích, je třeba mít finance na nákup, ale i na pozdější opravy a údržby, byť je to v záruce, protože se občas podaří něco utrhnout, ulomit, apod. a vše stojí ranec.
Jeden můj známý má něco přes 300ha, má dva JD, jeden kolem 200koní a druhý do radlice okolo 100koní a nějaké krystaly. V záruce byl spokojen, ale po záruce jak už traktory mají kolem 4-5roků tak zjistil, že je neuživí, jejich náklady na provoz mu neúměrně vzrostly a díky současné krize a pádu cen zemědělských komodit je nucen je prodat a vrátit se ke starým ŠT180átkám a PHXům.
Pokud se někomu daří, tak je to OK, ale já osobně bych s velkými investicemi počkal, než se trh trochu ustálí.
Jako vše, je to vždy o penězích, je třeba mít finance na nákup, ale i na pozdější opravy a údržby, byť je to v záruce, protože se občas podaří něco utrhnout, ulomit, apod. a vše stojí ranec.
Jeden můj známý má něco přes 300ha, má dva JD, jeden kolem 200koní a druhý do radlice okolo 100koní a nějaké krystaly. V záruce byl spokojen, ale po záruce jak už traktory mají kolem 4-5roků tak zjistil, že je neuživí, jejich náklady na provoz mu neúměrně vzrostly a díky současné krize a pádu cen zemědělských komodit je nucen je prodat a vrátit se ke starým ŠT180átkám a PHXům.
Pokud se někomu daří, tak je to OK, ale já osobně bych s velkými investicemi počkal, než se trh trochu ustálí.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Pánové jde vždy o využití strojů, nevěřím tomu že když má někdo 300 ha, že neuživí 2 JD, Mně se zdá že tady obecně převažuje názor že náhradní díly na JD jsou extrémně drahé, myslím že je to stejné u všech zahraničních značek, můj názor je ten, že je jedno jestli dám za náhradní díl 1x tolik a měním ho jednou za 5000 mth než když dám nízkou cenu za díl a měním ho po 2500 Mth (jsou to jen příklady),
Říkáš neúměrné náklady na JD, napiš prosím o jaký náklady jde, olej např převodový stojí cca 70 kč/l + DPH což je skoro jako univerzál do Zetora, musíme si zase uvědomit co vše s traktory děláme, nemůže se porovnávat traktor s pole, oračka, setí, přípravy s traktory co jezdí v dopravě každý má jiné zatížení atd
Říkáš neúměrné náklady na JD, napiš prosím o jaký náklady jde, olej např převodový stojí cca 70 kč/l + DPH což je skoro jako univerzál do Zetora, musíme si zase uvědomit co vše s traktory děláme, nemůže se porovnávat traktor s pole, oračka, setí, přípravy s traktory co jezdí v dopravě každý má jiné zatížení atd
bob píše:Taky jsem řešil podobný problém jakou značku nového traktoru zvolit.Nakonec jsem zvolil JD 80 koní,měl jsem obavy ze spotřeby,ale ta je obdobná jako u ostatních značek co jsem zkoušel.Spotřeba nového JD s obracecím pluhem 4*35(písčitá půda) 6-8l/mth,práce s nakladačem 4-6l/mth.Motor je v záběhu takže jezdím v rozsahu 1700-2000 ot/min.
jaký typ JD máš 6 řadu nebo 5 já mám 6430 standard s TLS a čelňákem, 80l čerpadlo, při pokládce panelů a při nakládaní hnoje jsem měl spotřebu 4,5 l/Mth, a pokud jezdíš v dopravě do 35 km/h tak je spotřeba taky slušná, co si měl za poruchy a kolik máš najeto
to JJaris
Mám JD 5080 R s čelákem JD583 ,5 řadu jsem kupoval hlavně z důvodu že je menší a na mých 46 ha plně postačuje.To že někdo neutáhne provoz 2 ks JD na 300ha,je pro mě k pousmání.V okolí mám soukromníka s cca 110ha,který v pohodě provozuje DF 110 agrotron,JCB 3190 Fastrac,NH TX 68 ,JCB 537-40 a ktomu spoustu nových strojů a 2ks starších Zetorů,stačí se jen snažit.
Zatím nemohu hodnotit kvalitu JD,neboť mám málo najeto cca 75 mth za 3 mesíce,ale doufám,že jeho provoz mě finančně nezrujnuje
Mám JD 5080 R s čelákem JD583 ,5 řadu jsem kupoval hlavně z důvodu že je menší a na mých 46 ha plně postačuje.To že někdo neutáhne provoz 2 ks JD na 300ha,je pro mě k pousmání.V okolí mám soukromníka s cca 110ha,který v pohodě provozuje DF 110 agrotron,JCB 3190 Fastrac,NH TX 68 ,JCB 537-40 a ktomu spoustu nových strojů a 2ks starších Zetorů,stačí se jen snažit.
Zatím nemohu hodnotit kvalitu JD,neboť mám málo najeto cca 75 mth za 3 mesíce,ale doufám,že jeho provoz mě finančně nezrujnuje
Přesně tak ono se dají stejné věci dělat různě a pokud se člověk snaží tak to jde. Jen se musí vědět jak a co. JJ to jsi udělal dobrej kup a je to supr traktor já s ním jezdím v práci mám najeto 245 Mth bez jediného problému a čelák 583 kterým natočím většinu Mth. Kolik tě stál komplet traktor + čelák?
Domů jsem kupoval 6430 po zkušenosti z práce, kde jsem byl přesvědčen o kvalitě tak snad mě nezklame, doma jsem potřeboval nahradit Crystala tak proto 6 řadu, plánuju ještě čelní rotačku a budu za tím tahat senážní vůz Europrofi 5000, lis a máme většinou kopce tak těch 117 k se hodí a člověk to nemusí tak trápit máme cca 120 ha
Domů jsem kupoval 6430 po zkušenosti z práce, kde jsem byl přesvědčen o kvalitě tak snad mě nezklame, doma jsem potřeboval nahradit Crystala tak proto 6 řadu, plánuju ještě čelní rotačku a budu za tím tahat senážní vůz Europrofi 5000, lis a máme většinou kopce tak těch 117 k se hodí a člověk to nemusí tak trápit máme cca 120 ha
Ve výbavě premium cca 1140000,- i s čelákem 583 M,za stejné peníze jsem mohl mít Zetor Proxima 95 Power ,ostatní se na tu cenu v nabídkách nedostali.Podotýkám,že jsem nikdy nebyl příznvcem JD,ale cena a dobré reference uživatelů mě přěsvědčily.
Zetor se odepsal sám,protože nové Proximy a Fortery jsou materiálově špatné.Zetory opravuji tak vím o čem mluvím.
Příklad-Proxima 8441 zlomená hřídel hrušky diferenciálu cca 1700 mth-průměr hřídele stejný jak na Z 6945.A tak by se dalo pokračovat.
Doufám že stejný materiál nepoužívá JD.
Zetor se odepsal sám,protože nové Proximy a Fortery jsou materiálově špatné.Zetory opravuji tak vím o čem mluvím.
Příklad-Proxima 8441 zlomená hřídel hrušky diferenciálu cca 1700 mth-průměr hřídele stejný jak na Z 6945.A tak by se dalo pokračovat.
Doufám že stejný materiál nepoužívá JD.
- lukasbranka1
neboj se dělal jsem i zetory a nove dily se mi nezdaly
u JD se takoveto věci nekonaji kvalita je 100% at nepřehanim tak 99% nezažil jsem že něco nesedi vždycky je chyba v objednavce
jakekoli domontaže jsou bez chyby nezažil jsem že neco nesedi
u JD se takoveto věci nekonaji kvalita je 100% at nepřehanim tak 99% nezažil jsem že něco nesedi vždycky je chyba v objednavce
lukasbranka1 píše:neboj se dělal jsem i zetory a nove dily se mi nezdaly
No doufám v to taky, Když jsem vybíral JD tak jsem si nechal udělat jiné nabídky, a když člověk porovná užitnou hodnotu není o čem se bavit. Bohužel zetor zaspal 40 let vývoje a dejme ruku na srdce je to velká škoda jelikož Crystal dostal v 68 v Brně mezinárodní ocenění zlatou m. Bohužel zetor šel cestou nizké kvality špatné materiály, staré 77 vydrží víc jak nové Proximy a to se bohužel už v praxi moc dobře ví, máme doma 7045, 7245 Horalsystém , 7745, 8045 a nevíme co je to vydřená klika a známej Proximu 7441 po 5000 mth vydřená drážka na klice a nemůže to utěsnit
• Stránka 1 z 1