ostropestřec
• Stránka 1 z 1
ostropestřec
Jednou už sem to tu psal ale nic moc odezva tak to skoušim ještě jednou. Nebrouzdáte tu někdo po foru kdo máte skušenosti s jeho pěstovánim nembo ste ho někdo pěstoval? Chtěl bych začít pěstovat něco nového. Něco o téhle plodině vim,ale s jeho pěstovánim nemam skušeosti. Předem děkuji.
Re: ostropestřec
V mém okolí je jeden soukromník co to pěstuje, pak to myslim prodává pro farmaceutický průmysl. Jednou jsem to fotil a byl to zážitek - takový bodláčí, fuj.
Před pár lety jsem ho sel asi pul hektaru. Sel jsem to roudnickou secí mašinou- jetelákem. Nijak jsem ho nehnojil. Sekl jsem ho E-512
Kdysi ostropestřec pěstovali v kolchoze Doubravice nad Svitavou. Měli tam dobrou agronomku, která tomu dost rozumí (Ing. Eliška Havířová). Teďka dělá v kolchoze Nýrov (je to u Kunštátu). Jiný kontakt nemám.
Překovejme meče v pluhy a naopak
Tak sem ho skusil loni zasít na Pul hektarovém kousku. Sel sem ho taky roudnickou 3 metrovkou,ale ne jetelákem,ale obyč výcevem docela se zadařilo. Nepotřebuje moc péče ale je pravda že pole po něm je dost zaplevelené:-). Horší bylo sečení mám malý kombain,který dokáže zvednout lištu jen 90cm nad zem a bodlák má bez mála 3 metry takže to šlo velmi ztěží.
já z něj piji jen čaj, obsahuje silmarin, semena jsme kvůli tomu skrmovali s koňmi. V lékárně je drahej jako pes, tak jsem si nechal kilčo od koní
Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!
• Stránka 1 z 1