Olympus SP-550uz
• Stránka 1 z 1
Olympus SP-550uz
Olympus SP-550uz
Potřebuju poradit když do foťaku dám nabíjeci baterie 1,2 V tak udělam asi 4 fotky a foťak mi oznámi , že baterie jsou vybité !
A když tam dám nenabijecí 1,5 V tak udělam i 3 galerie ! Kde je problém prosím poraďte.
Potřebuju poradit když do foťaku dám nabíjeci baterie 1,2 V tak udělam asi 4 fotky a foťak mi oznámi , že baterie jsou vybité !
A když tam dám nenabijecí 1,5 V tak udělam i 3 galerie ! Kde je problém prosím poraďte.
Re: Olympus SP-550uz
Problém je v elektronice, která vyhodnocuje stav baterií, který hodnotí podle jejich napětí. továrně nastavená hodnota nabité baterie je tedy asi toho 1.5V a když tam dáš 1.2V nabíjecí, tak ty už ta elektronika "pochopí" jako téměř vybité a na provoz foťáku to prostě nestačí. Řešením by mohlo být zakoupení baterie, nahrazující dvě tužkové, přímo pro tento foťák, nevím jestli je to možné.
Ale ve specifikacích je napsáno, že foťak 1,2V muže mít ! Nepotřeba ho přenadstavit na 1,2V ?
jestli jo bylo by to v manuálu. není pro něj li-on nebo li-pol origo baterka?
Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!
njn, jenže normál baterky jsou 1,5V kdežto aku mají nižší napětí. V tomje zakopaný pes....jako když do elektomotoru pustíš proud přes nižší jistič...běží,ale nedá to ten výkon. Jenže dnešní elektro si umí měřit co do něj leze. Tak co největší akumulátory? já jedu na spešl origo dobíjecí akumulátor u DSLR,tak tohle neřeším.Blesk externí na 4 aku, 2600mAh, vydrží co vydrží....pokud nejde o reportáž, tak tolik záblesků nepotřebuji , abych s tím měl problém.
Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!
Mam 570tku, mam tam nabíjecí 1,2 v akumulátory ni-cd, strejda má 550ku a má tam taky nabíjecí akumulátory a nestěžoval si, jakou tam máš kapacitu těch akumulátorů já mam 2500 mAh.
• Stránka 1 z 1