fortschritt e 514
Re: fortschritt e 514
Zdravím chlapi. Měl bych na vás otázečku. Dlouho shánim 514ku. Ted se pojedu podívat na jednu světle zelenou. Má prý malinko vůli na ložisku na hlavním mláticím bubnu. Vím že starší kombajny nejsou dokonalí,ale chci se vás zeptat jesi by ste mi mohli vysvětlit jaká vůle je v mezích a jaká je zralá na výměnu. Prý je to pěkná pakárna vyměnovat tak bych rád drobet rozpoznal jesi ještě něco vydrží. ještě jedna otázečka. Jak je to s jízdou po dálnici s kobajnem? Může jen v sezoně nebo vůbec. Děkuji za odpověd.
Zdravím, konečně jsem se dotal k přípravě kombajnu (lišta už je po GO), ale mam dotaz, na převodovce, na te brzdičce. resp v ní, ma tam byt olej? Budu muset vyměnit ty brzdové špalíčky, doufam, že to pujde ještě sehnat.....
po delší době jsem se opět dostal k přípravě na sezonu. Brzdičku převodovky se mi podařilo vcelku bezproblemu sehnat novou a siřší než puvodní, takže to by bylo hotové. Ještě bych se ale rátil k mazání motoru, o kterem jsem psal kdesi výše. Dnes sem vypustil olej , vyčistil odtředivku, všiml sem si ale, že byla ucpaná jedna tryska tmelem, ktery se nekde odloupl...mohlo tohle zpusobit ten pokles mazacího tlaku? Taky olejovy filtry byl scuclý a ta plastova násoska co je na ni nasazen byla zlomena, olej po vyjmutí filtru vytekl zpět do motru. Podotýkam, že olej, filtry a celkovou udržbu motoru dělam před každou sezonou, kdy kombajn seče asi 90ha. Děkuji za rady.
zdravím všechny, potřeboval bych poradit, už delší dobu mi na E 514 propouštějí gumičky na pojezdovým variátoru, letos sem se konečně rozhoupal že je vyměním,ale nikdy sem to nedělal tak nevím na co si dávat pozor...prosím poraďte
V tomto nevidím žádný problém, ale pokud budeš shazovat řemenice, tak už by to chtělo vyměnit i axiální ložisko, at to nemusíš dělat během žní znova.
Každý člověk má právo na můj názor.
právě bych potřeboval vědět jak se k tomu vůbec dostat
jak sem se na to tak díval tak bez sundání řemenice to snad ani nejde,ne? jak už sem psal vejš, nikdy sem to nedělal ani neviděl( popravdě mám ten kombajn 4 rokem, dřív se žně řešili službou)..

tozer píše:právě bych potřeboval vědět jak se k tomu vůbec dostatjak sem se na to tak díval tak bez sundání řemenice to snad ani nejde,ne? jak už sem psal vejš, nikdy sem to nedělal ani neviděl( popravdě mám ten kombajn 4 rokem, dřív se žně řešili službou)..
Jednoduché: Sundej přidržovač řemenu na vysýpání a řemen samotný, jsou to dvě 8ky šroubky. Dále povol pojezdovy řemen, napinaci kladku nejlíp uplně vyhoď, odjisti a stoč korunkovou matku (klíč č.36 tušim) na řemenici variátoru , nezapomen kolik pod ní bylo podložek nebo kroužků a dobře je je schovej, at je pak nehledáš. Dále sundej řemenici, jestli si to dobře pamatuju, tak tam neni jine jištění a mely by jít obě poloviny dolů ručně...pak bys měl vidět to axiální ložisko a za nim kostku s pístkama. Pokud to pujde dobře, mel bys mít nejdýl za dvě hodky hotovo i s pauzama na cigárko

dík tohle sem potřebal vědět
teď už jen trochu toho času abych se do toho mohl pustit...

Prajem pekný den.
prosím súrne o radu : mám problém s velkými vybráciami v kabíne. Nedá sa tam normálne sediet , ide mi mozok vypadnút z hlavy. všetko sa trase , čakám kedy mi motorček stieračov odletí.
Vyskúšali sme už všeličo , aj sme menili hardy spojku na zotrvačníku motora a nepomáha nič.
po vyzualnej stránke zdá sa OK. Jedná sa o E514. Dakujem skuseným za rady . luboš
prosím súrne o radu : mám problém s velkými vybráciami v kabíne. Nedá sa tam normálne sediet , ide mi mozok vypadnút z hlavy. všetko sa trase , čakám kedy mi motorček stieračov odletí.
Vyskúšali sme už všeličo , aj sme menili hardy spojku na zotrvačníku motora a nepomáha nič.
po vyzualnej stránke zdá sa OK. Jedná sa o E514. Dakujem skuseným za rady . luboš
luboš píše:Prajem pekný den.
tady me napada snad jen mlátička jako taková..neni nakoplej buben? Pokud to ovšem dělá, jen když je mlatička zapnuta

zdravím a opět prosím o radu, potřebuju se dostat do brzdového bubnu kterej je vpravo pod pojezdovým variátorem, jenže buben je tam nasazenej tak pitomě že nejde přes ten variátor stáhnout, neznáte nějakej fígl jak to udělat jednoduše?, jediný co mě napadá je odšroubovat horní prasátko a tím to celý popustit níž... ale jestli znáte jednoduší fígl tak sem s ním 

tozer píše:zdravím a opět prosím o radu, potřebuju se dostat do brzdového bubnu kterej je vpravo pod pojezdovým variátorem, jenže buben je tam nasazenej tak pitomě že nejde přes ten variátor stáhnout, neznáte nějakej fígl jak to udělat jednoduše?, jediný co mě napadá je odšroubovat horní prasátko a tím to celý popustit níž... ale jestli znáte jednoduší fígl tak sem s ním
povol těch šest inbus šroubů, co jsou uvnitř a sundáš komplet buben i s čuríkama

neznalek píše:po delší době jsem se opět dostal k přípravě na sezonu. Brzdičku převodovky se mi podařilo vcelku bezproblemu sehnat novou a siřší než puvodní, takže to by bylo hotové. Ještě bych se ale rátil k mazání motoru, o kterem jsem psal kdesi výše. Dnes sem vypustil olej , vyčistil odtředivku, všiml sem si ale, že byla ucpaná jedna tryska tmelem, ktery se nekde odloupl...mohlo tohle zpusobit ten pokles mazacího tlaku? Taky olejovy filtry byl scuclý a ta plastova násoska co je na ni nasazen byla zlomena, olej po vyjmutí filtru vytekl zpět do motru. Podotýkam, že olej, filtry a celkovou udržbu motoru dělam před každou sezonou, kdy kombajn seče asi 90ha. Děkuji za rady.
Ahoj, mám stejný problém s mazáním motoru jako ty. Chci se proto zeptat, zda li se ti to podařilo nějak vyřešit?

caryfuk píše:neznalek píše:po delší době jsem se opět dostal k přípravě na sezonu. Brzdičku převodovky se mi podařilo vcelku bezproblemu sehnat novou a siřší než puvodní, takže to by bylo hotové. Ještě bych se ale rátil k mazání motoru, o kterem jsem psal kdesi výše. Dnes sem vypustil olej , vyčistil odtředivku, všiml sem si ale, že byla ucpaná jedna tryska tmelem, ktery se nekde odloupl...mohlo tohle zpusobit ten pokles mazacího tlaku? Taky olejovy filtry byl scuclý a ta plastova násoska co je na ni nasazen byla zlomena, olej po vyjmutí filtru vytekl zpět do motru. Podotýkam, že olej, filtry a celkovou udržbu motoru dělam před každou sezonou, kdy kombajn seče asi 90ha. Děkuji za rady.
Ahoj, mám stejný problém s mazáním motoru jako ty. Chci se proto zeptat, zda li se ti to podařilo nějak vyřešit?
Zdravím, problem je vyřešen, vyměnil sem olej ( jako pred každou sezonou, M7ADS), taky sem vyndal ten ventil pod filtrem, a trochu to pročistil, byl tam taky tmel. Mazání se zlepšilo, ale ne dost...pujčil sem si v dílny ZD "doktorskej" budík a připojil jej přímo na motor a ejhle, studený maže na 6, ohřátý na bod varu na 5

Dobry den. Chtel bych na svou 514 namontovat novou kosu i s prstama a tim vinglem. Libila by se mi sumacher existuje snad i cela sada jen by me zajimalo jestli by to neslo prekopat treba dilama z NH? A nemate nekdo predelane ulozeni palcu menit ty praskle plechy me uz nebavi.
po delší době se opět hrabu v zahraniční inzerci a narazi lsem na další "voňavku" http://www.agriaffaires.cz/pouzite-zari ... 514-s.html pěkná, že?
Něco takového by se mi taky moc líbilo. Hodně pěkné. Hlavně ten motor to musí být koncert. Ale něco to za sebou má a nevím ale pul mega se mi zdá moc.
Bobeš píše:Jaké síto se používalo u 514-ky do hořčice nebo popřípadě do řepek???
já to jedu přes malou "universálku" 4,5x20 eventuelně 6,3 podle toho jak jsem linej menit síta

vál na řepku bohužel nemám, mám jen doční kosu nanou řemen, ztráty sice jsou, ale když službař nestíhá je to lepsí než kbyby se řepka vymatila sama na zem.... další upravy nedělám, jen by chtelo vymyslet něco, proti zacpávání vytřasadel, vzdy mi zustane řepkova sláma "viset" nad drtičem.....
Pro Neználka, jestli ti to jde sklop protiostří na drtiči. Těch klacků jsem se něco natahal, než jsem si přeložil štítek co byl na drtiči nalepenej, že to mám na řepku sklopit dolů.
když bych chtěl přehodit vstřiky z e 512 do e 514,nastavují se nějak na stolici???kvůli většímu tlaku nebo tak???Nebo je to stejné???
zdravím, mám problém s rozdělovačem pro naháňky, když zvedám naháňky tak se mi částečně i prodlouží, takže předpokládám že je někde v rozdělovači netěsnost, otázka zní jak se dostat k tomu rozdělovači?
tozer píše:zdravím, mám problém s rozdělovačem pro naháňky, když zvedám naháňky tak se mi částečně i prodlouží, takže předpokládám že je někde v rozdělovači netěsnost, otázka zní jak se dostat k tomu rozdělovači?
rozdělovač je pod podlahou, pod pákama. dostaneš se k němu docela dobře, stačí odpojit trubky a odšroubovat (myslim) 4 šrouby. dostaneš se na něj zespod, ze šikmáku. Ale nemyslím že je ten problém v rozvaděči, protože tam je pro každou činnost jiná kostka. jedná se vlastně o více rozvadečů spojených do jednoho.
Teorie je, když všechno víme, ale nic nefunguje.
Praxe je, když všechno funguje, ale nikdo neví proč.
My jsme spojili teorii s praxí: nic nefunguje a nikdo neví proč.
jinak už někdo začal s přípravou na žně ? letos chci poprvé zkusit sekat i řepku, nevíte někdo jak jí e-514 bere s drcením ? jde o cca 8 ha
standais píše:jinak už někdo začal s přípravou na žně ? letos chci poprvé zkusit sekat i řepku, nevíte někdo jak jí e-514 bere s drcením ? jde o cca 8 ha
řepka se samozřejmě sekat dá a pokud neni zelena jako brčál, tak kombajnu nedělá problémy. Drceni vynikající, bohužel nekdy se zapcou vytřasadla, je třeba to hlídat
standais píše:tozer píše:zdravím, mám problém s rozdělovačem pro naháňky, když zvedám naháňky tak se mi částečně i prodlouží, takže předpokládám že je někde v rozdělovači netěsnost, otázka zní jak se dostat k tomu rozdělovači?
rozdělovač je pod podlahou, pod pákama. dostaneš se k němu docela dobře, stačí odpojit trubky a odšroubovat (myslim) 4 šrouby. dostaneš se na něj zespod, ze šikmáku. Ale nemyslím že je ten problém v rozvaděči, protože tam je pro každou činnost jiná kostka. jedná se vlastně o více rozvadečů spojených do jednoho.
¨
dík za radu, jen se ještě zeptám v čem by teda mohl bejt problém když ne v rozdělovači?
těžko říct. může to být třeba jen taková prkotina, že třeba nemáš dobře seřízenou pákou, kterou to ovládáš, takže při zdvihání lehce ťukneš i do vysouvání. Neříkám že by to tím rozdělovačem nemohlo být, ale nějak se mi to nezdá. zkus tu páku a uvidíš. nic jinýho mě nenapadá. zkus sundat kulisu pák a vyzkoušej to bez toho, jestli ti to půjde tak je to tou pákou. musíš na ní vymezit vůle, stačí normální podložky. Ale pokud ti to nijak nepřekáží v práci tak bych to neřešil