Dotace mladý začínající
• Stránka 1 z 2 • 1, 2
Dotace mladý začínající
Tak borci, kdo se dnes zůčastnil podání žádostí? Já byl v Olomouci.........
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Re: Dotace mladý začínající
já se právě vrátil z Budějic
vypadalo to tam, jak když měly přivezt džíny do tuzexu, nekterí tam čekali od devíti hodin předchozího dne 

tak to je sila tolik lidí
mně to uteklo o par měsicu podnikal sem o troch díl
jaky jsou ted pravidla je to stejny nebo se to změnilo za 4 roky.

když to nejde vem kladivo
se to změnilo jak prase. nynější podmínky jsou poněkud jiné, nejlepčí bylo přebírat podnik,a ještě rekonstruovat stáj za půl mega, to bylo 25 bodů. Jelikož mně tatík umřel náhle, tak jsem ani nepřebíral a ani nestavím (páč nemám půl mega na stavbu a taky jsem ve válečném stavu s místním stavebním úřadem) takže mám něco přes 20 bodů-šance tak 10% ale udělal jsem pro to maximum. Když jsem viděl jak tam tatík dohnal svoje dvě dcerky a na každou měl projekt tak jsem pochopil, že my neznalí poctivci moc šancí nemáme.
nevím jaké jsou podmínky letos, ale já to zkoušel loni a předloni-přebíral sem podnik a rekonstruoval budovy
a jak je psal Bold neznalí poctivci nemají šanci...,,chybělo,, mi jedno razítko od projektanta- měl jsem ho na zvláštním papíře(neuznali ho) a bylo po dotaci
snad jedině do toho bejt ještě ekolog 

- Lukáš Tříska
I ekologové to letos mají horší , protože když chtěj víc bodíků musí mít 5ha orné v ekologickém režimu
síla sílu zmáhá
pro letošek vyhodili částěčné EKO, na plné EKO (zminovaná orná) je jen 5b, naopak víc bodů nadělili za vlastní nadinvestici a to až 15b. Více také ocenili rekonstrukci stavby, ale tam je podminka investovat 500 tis. Ohledně té orné v eko bych se vubec nebál, dokud jdou pěstovat pícniny na orné půdě
Nicméně, letos to mám za 41b, a to i přes to, že tam nemám eko, nemám investici do stavby a prišel sem i o body za 4 mesice registrace zem. podnikatele (registroval jsem se po novem roce...z vlastni hlouposti)...ale jinak tam mam uplně vše
Pořád si říkám, že to je větší šance než vyhrát ve sportce 
taky se mi tam pár věcí nelíbilo...že lidi přebíhají to ještě snesu, ale že tam nekdo nesl i šest projektů, to už mi hodně zavánělo nekalostma

taky se mi tam pár věcí nelíbilo...že lidi přebíhají to ještě snesu, ale že tam nekdo nesl i šest projektů, to už mi hodně zavánělo nekalostma

inu znám i případ kdy v ,,JZD,, převedli pír Ha na účetní, napsali na to projekt, zainvestovali aby nahnali body a účetní si jen vystála frontu a 5 let ,,provozovala,, zemědělskou činnost... podle mě je celej tenhle systém rozdělování špatně nastavenej, z 6-ti lidí co znám a chodili se mnou do školy na tuhle dotaci dosáhl jedinej.....¨
tozer píše:inu znám i případ kdy v ,,JZD,, převedli pír Ha na účetní, napsali na to projekt, zainvestovali aby nahnali body a účetní si jen vystála frontu a 5 let ,,provozovala,, zemědělskou činnost... podle mě je celej tenhle systém rozdělování špatně nastavenej, z 6-ti lidí co znám a chodili se mnou do školy na tuhle dotaci dosáhl jedinej.....¨
taky dobrý příklad, na druhou stranu, jsme v Čechách, tady je to takový "sport" obcházet pravidla, využívat skulinky v nařízeních. Já na to bohužel nemam povahu

Osobně bych měl strach nést 6 projektů mezi "selskou" bandu. takových 10 rozzuřených sedláků...................

takových deset rozzuřených sedláků tiše nadává a doufá, že dostanou dotaci. Jsi chtěl říct?
Spíš je k ničemu, že peníze jdou často na projekty těch, co s tím maj dost prd společnýho....záhumenkáři se prostě rozhodnou si koupit traktor, postavit stáj, tak si udělají živnosťák a je to ready. Makám deset let z nuly a mohu si leda kulový podat. Tomu říkám bullshit. Že já vůl se živím sám, platím daně, soc zdrav. Takhle akorát legálně skončím a bude to.
Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!
nevěž tomu, i mezi "přizdisráči" se může vyskytnout "horká" hlava se smyslem pro spravedlnost. Sice ho vyvedou ale panaček s 10ti žádostma bude smotaný do kozelce- navíc tady funguje davová psychika, stačí aby se přidal další a jedou v tom všichni, pokud jsi někdy viděl film se zombíkama tak je to podobné jeden uprostřed a kruh se uzavírá, do toho někdo vykřikne stejně nám to nedají a na chudáka se snese všechna zloba- lidi jsou totiž nasraní víc a víc- všechno je dražší, kvalita horší, nikde se nikdo nedovolá (pokud nemá prachy) tento národ vydrží hodně ale jak se to zlomí..........jdu si koupit automat 7,62 

proč si jdeš něco kupovat, podle tvého podpisu pod příspěvkem děláš v té ruské továrně na šicí stroje
tak máš,ne?
Pravda je, že na davovou psychozu je lepší 10 přizdisráčů, jak jsi to nazval, než 10 klidných soliterů
Takhle fakt už stačí jen zařvat...na něj, na hajzla! a jít příkladem! 

Pravda je, že na davovou psychozu je lepší 10 přizdisráčů, jak jsi to nazval, než 10 klidných soliterů

bold píše:Osobně bych měl strach nést 6 projektů mezi "selskou" bandu. takových 10 rozzuřených sedláků...................
ona je nesla taková křehká dlouhonohá černovláska, možná mladší než já

neznalek píše:bold píše:Osobně bych měl strach nést 6 projektů mezi "selskou" bandu. takových 10 rozzuřených sedláků...................
ona je nesla taková křehká dlouhonohá černovláska, možná mladší než já
To je problém- to zjihne i ten největší drak
- Lukáš Tříska
Co je pravdy na tom , že letos bylo poslední kolo mlaďochů?
síla sílu zmáhá
proslýchá se že nebudou peníze. takže nejspíš nebudou, ale počkejme co na to vláda-slíbila dávat do 2013
Ty dotace na začínajícího zemědělce jsou slíbeny do konce roku 2013? pak už to nebude?
Zetor 6718, 3011 a plno krámů knim.
Minimálně do roku 2013 bych se o ně nebál, dokud tam jdou peníze přímo z Bruselu, tak to český politik zrušit nemuže, kdyby se na hlavu stavěl
..že tam bude méně peněz je jasné, je tomu tak každý rok....

- Lukáš Tříska
http://www.agroweb.cz/Bude-dostatek-pen ... 48581.html ten článek je starej cca 2 měsíce
síla sílu zmáhá
http://www.novinky.cz/ekonomika/226765- ... l?ref=boxE no co, necháme se překvapit 

já osobně ne, hranice byla moc vysoko

já také ne, chybělo mi 7b. Za včasnou registraci podnikatele jsem je mít mohl, ale co už 

zdravim!
Mate nekdo prehled jaka bude situace v roce 2013?? Ma cenu se o tu dotaci jeste vubec uchazet??
Mate nekdo prehled jaka bude situace v roce 2013?? Ma cenu se o tu dotaci jeste vubec uchazet??
- Jiřík Rakus
-
Ono, v roce 2013 už dotace nemají být na mládí žádné. Když si to takhle vemeš,tak první roky to dostávali borci z paneláků(a že jich nebylo málo) pak se to zpřísnilo a dneska bez Eka neprojde nikdo. A do Eka bych s rostlinkou rozhodně nikdy nešel. Kdybych bydlel pod horama, měl pastviny,tak se to jeví jako dobrá volba. ještě jsem zapomněl napsat,že v prostřed období šlo udělat to,že jste třeba měli 1Ha v eku a zbytek normál. To bych ještě překousl.
Kdo se plazí, nezakopne.
Diky za dopoved!
uplne se v tom neorijentuju, co je to Eka??
Ja bych chtela delat zvirata, tady na severni morave v jesenikach...hlavne louky, pastviny, ovce, proste co sem historicky patri..
uplne se v tom neorijentuju, co je to Eka??
Ja bych chtela delat zvirata, tady na severni morave v jesenikach...hlavne louky, pastviny, ovce, proste co sem historicky patri..
Eko, ekologické zemědělství. Bývalo o tisícovku na hektar více,ale každoročně kontrola od certifikační agentury, která se dle některých postižených rovnala sadistické a finanční likvidaci. Kdysi jsem tam málem vlezl, já tvor nerozumný
To, že máš certifikaci Bio nebo Eko nemá až takový vliv, protože prodávat budeš nikoliv obchodníkům,ale svému stálému okruhu odběratelů. Ti sami ti polezou až do obývku, natož do chlíva takže způsob péče a krmení jim bude znám, tudíž popravdě stačí pravdivé tvrzení chovatele a pěstitele o kvalitě, což je stejně na druhou stranu jediná záruka.
Kvalita se prodá. Neříkám, že draze,ale prodá. Umění spočívá v jiné věci....prodat tak, aby to stálo za to. A to je věc, ve které se nemůžeš spolehnout na žádné značky. Kupní síla je daná příjmy spotřebitele a preference spotřebitele je zase silně návyková věc - spotřebitel se musí pro tvůj produkt rozhodnout ani ne tak na základě ceny (těžko malopěstitel či malochovatel bude konkurovat úsporám z rozsahu velkovýrobců), ale na základě kompromisu ceny a kvality. Jednoznačně preference podle kvality je nesmysl, to si může dovolit tak malé procento spotřebitelů, že v reálu hlavně na venkově s touto skupinou nelze reálně počítat.
Takže pokud si mohu dovolit radit, předem si u každé výroby (to je i zemědělská výroba) plně spočítej náklady a to včetně amortizace strojů a budov k tomu využitých a to vše se ti plus zisk musí vrátit. Neříkám, nedělat jinak nic,ale také pozor na podhodnocení tohoto propočtu, jinak dojdeš k tomu, k čemu mnoho jiných ..... budeš se honit a ztrácet hodnotu někde jinde, kterou už nenahradíš. Pak to vypadá životaschopně,ale pravda je někde jinde, viz Malá farma
zlom vaz a ať se ti daří, není pravda, že se v tom podnikat nedá. Ale není vůbec pravdou, že je to snadné, přístupné komukoliv a že bereme peníze za nic.

Kvalita se prodá. Neříkám, že draze,ale prodá. Umění spočívá v jiné věci....prodat tak, aby to stálo za to. A to je věc, ve které se nemůžeš spolehnout na žádné značky. Kupní síla je daná příjmy spotřebitele a preference spotřebitele je zase silně návyková věc - spotřebitel se musí pro tvůj produkt rozhodnout ani ne tak na základě ceny (těžko malopěstitel či malochovatel bude konkurovat úsporám z rozsahu velkovýrobců), ale na základě kompromisu ceny a kvality. Jednoznačně preference podle kvality je nesmysl, to si může dovolit tak malé procento spotřebitelů, že v reálu hlavně na venkově s touto skupinou nelze reálně počítat.

Takže pokud si mohu dovolit radit, předem si u každé výroby (to je i zemědělská výroba) plně spočítej náklady a to včetně amortizace strojů a budov k tomu využitých a to vše se ti plus zisk musí vrátit. Neříkám, nedělat jinak nic,ale také pozor na podhodnocení tohoto propočtu, jinak dojdeš k tomu, k čemu mnoho jiných ..... budeš se honit a ztrácet hodnotu někde jinde, kterou už nenahradíš. Pak to vypadá životaschopně,ale pravda je někde jinde, viz Malá farma

ps: tvůj záměr se mi líbí. Extenzivita, pokud možno malý podíl lidské práce, přiměřená vybavenost. Držím ti palce.
• Stránka 1 z 2 • 1, 2