PLUH
• Stránka 1 z 1
- ZETOR 5718
PLUH
Zdravím jaky pluh za Zetor 5718?
- ZETOR 5718
Re: PLUH
Zdravim mám dvojak pluh swedskofinske vyroby, ktery taham za zetorem 25k a tet chci vorat zetorem 5718 myslim si že bych zvladl i trojak co myslete, diky za info.
cus ja mam 69 ku s predkem a taham trubkovej dvouradlicnak a mam problemy do kopcu ale je pravda ze pro to co delam musim vorat hluboko a potatapim ho co to de ale pro normalni orbu by si tri radlice utahnout mnel bezproblemu sy myslym 

Možná budu urýpaný, ale už mně to nedá. Za tenhle traktor lze dát i 5 radlic polonesených a v pohodě to utáhne. Ovšem nesmí se s ním orat. Tudíž pouze přeprava.
Každé nářadí a každý stroj je potřeba přizpůsobit konkrétním podmínkám. Jednou jezdím se 161 v 6x30 a někdy jsem rád že utáhne 4x30. Pokud je půda písčitá tak lze vzít něco většího, pokud je jílovitá tak je potřeba ubrat. Záleží taky na aktuálních půdních podmínkách (mokro-sucho) a na tom jak je ubitá půda.Takže abych tu jen neplácal, je potřeba se podívat s čím se dokola oře, a posléze to nějak převést na svůj stroj (přepočet koní na počet radlic)
Každé nářadí a každý stroj je potřeba přizpůsobit konkrétním podmínkám. Jednou jezdím se 161 v 6x30 a někdy jsem rád že utáhne 4x30. Pokud je půda písčitá tak lze vzít něco většího, pokud je jílovitá tak je potřeba ubrat. Záleží taky na aktuálních půdních podmínkách (mokro-sucho) a na tom jak je ubitá půda.Takže abych tu jen neplácal, je potřeba se podívat s čím se dokola oře, a posléze to nějak převést na svůj stroj (přepočet koní na počet radlic)
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Tak za 57ku určitě dvoják (2*30-2*35cm) do hlubšího orání, střední orba max 3*30, pokud není moc těžká půda.Do podmítky by mohlo jít i 5*25cm. Víc za to dávat už nejde,tedy pokud není extra lehká písčitá půda.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
nechcem zakladat novu temu tak sa spytam tu ci by bol vhodny 3radlicny privat obracak za 8011???
http://stroje.bazos.sk/inzerat/11146194 ... PRIVAT.php
alebo http://stroje.bazos.sk/inzerat/11123583 ... n-stop.php
neco taketo???utiahnut by ho mala teraz oriem s 4x30 a v poho ale chcem obracak
http://stroje.bazos.sk/inzerat/11146194 ... PRIVAT.php
alebo http://stroje.bazos.sk/inzerat/11123583 ... n-stop.php
neco taketo???utiahnut by ho mala teraz oriem s 4x30 a v poho ale chcem obracak
Já myslím,že je to za krystala optimální volba.
Kdysi jsem za svým Z6911 tahal půjčený tříradličný pružinový privat obracák a taky to šlo,ale už jsem byl na hraně bez rezervy.Za krystalem je to akorát,tahově i výkonově s rezorvou.
Ten první inzerát je Privát Roto 3*35-40, není to 3*30.
Jinak vem raději toho priváta,jsou na něj všude dostupné a levné díly.
Kdysi jsem za svým Z6911 tahal půjčený tříradličný pružinový privat obracák a taky to šlo,ale už jsem byl na hraně bez rezervy.Za krystalem je to akorát,tahově i výkonově s rezorvou.
Ten první inzerát je Privát Roto 3*35-40, není to 3*30.
Jinak vem raději toho priváta,jsou na něj všude dostupné a levné díly.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Já mám Z 8045 a tahám upravenýho pružinovýho Privata 4*30 obracak a za tim ještě válec. Traktor je vytíženej na max. 

Viděli jste ho jasně? Prohlédli ste si jeho tvář? Zahlédli ste ho v průvodu? Neřekl bych. Mohl jsem být kýmkoli.
• Stránka 1 z 1