Blbost-Zetor 6911

Blbost-Zetor 6911

Příspěvekod Zetor 5511 » 26 pro 2011 23:10

Zdravím. Dneska sem chtěl odvzdušnit brzdy na mém traktoru Z6911 a když sem chtěl nasadit na odvdušňovací šroub oříšek s tyčkou tak mi tak do toho otvoru někam zapadla a už sem jí nenašel :( ! zkoušel sem tam strčit i teleskopický magnet ale tyčka s oříškem byla fuč. Chci se zeptat kam mi to mohlo zapadnout? Bude s kvůli tomu muset rozdělat zadní náprava? Stane se něco když to tam nechám? děkuju za odpovědi !

Re: Blbost-Zetor 6911

Příspěvekod poulm » 27 pro 2011 09:58

Zůstalo ti to v bubnu a určitě to nemá možnost vypadnout ven,co to ale může nebo nemůže udělat je jen na náhodě,každopádně bych to tam nenechával.
Zkus si od někoho půjčit endoskop a podívat se dovnitř,popř. to vytáhnout nějakým magnetem.Tyhle věci běžně mívají v kdejakém autoservise,pokud se ti to nepodaří,tak portál dolů,z hřídele stáhnout buben a najít.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí

Příspěvekod slava » 27 pro 2011 10:16

sundavat portal je predcasne ve predu je dira kudy prochazi tahlo rucni brzdy a vzadu pod ramenem hydrauliky je okenko na 4 srouby tak tam bych zacal patrat

Příspěvekod bold » 27 pro 2011 10:32

slava píše:sundavat portal je predcasne ve predu je dira kudy prochazi tahlo rucni brzdy a vzadu pod ramenem hydrauliky je okenko na 4 srouby tak tam bych zacal patrat

to zadní okénko drží pás brzdy- tam bych moc nechodil. pokud ti to spadlo až dolů, tak to leží ve spodní části tady je celkem dost místa. Nemuselo by to nic udělat.
mrkni tam otvorem kterým vede táhlo brzdy.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet

Příspěvekod Zetor 5511 » 27 pro 2011 12:24

Dobře zkusím co se dá.

Příspěvekod Adam » 27 pro 2011 12:58

Mne na 6718 tam spadli dva orechy a jazdilo sa ďalej, a pri rozoberaní sa nič nenašlo :shock: :D
Aj traktor je len stroj....

Příspěvekod poulm » 27 pro 2011 15:58

Já vám nechci kazit radost,ale mezi bubnem a přírubou portálu je okolo 5mm mezera,takže tam ořech určitě neprojde. :?
Raději to určitě jakkoli vytáhněte.
A která je to strana? Předpokládám podle zákona schválnosti,že ta prává s uzávěrkou že?

Obrázek

Příspěvekod slava » 27 pro 2011 16:55

ano je to pravda to mi hned nedoslo muselo to zustat v bubnu u paken vyrazeni mgnetem bude asi pekna piplacka

Příspěvekod bold » 27 pro 2011 17:29

okolo bubnu je ještě pás ruční brzdy, kolem toho by mohl ořech celkem dobře propadnou dolů. Ale hádat se nebudu. :lol:

Příspěvekod franta » 27 pro 2011 17:52

ja bych se tim až tak nezatežoval obvikle když sundavam portal po delši dobe tak tam vždicky neco najdu kliče a pod, když to bude delat brikule tak to mužeš sundat kdykoliv

Příspěvekod Zetor 5511 » 27 pro 2011 17:58

Ano je to na pravé straně. Dneska mi poradil známý, který tomu rozumí, že musí portál dolů a bude to v bubnu...někde u paken. Jinak sem sundal zatím zadní blatník, protože je stejně pomačkaný a zkoušel sem se do toho otvoru zase podívat ale oříšek s tyčkou sem tam nenašel :( !! a magnetem to taky nejde. Takže teďka se asi pokusím sundat ten portál. Kdžtak bych ještě poprosil jakých chyb se mám vyvarovat, abych si zbytečně nepřidělával práci. Jinak Děkuji za rady :)

Příspěvekod franta » 27 pro 2011 18:09

Zetor 5511 píše:Ano je to na pravé straně. Dneska mi poradil známý, který tomu rozumí, že musí portál dolů a bude to v bubnu...někde u paken. Jinak sem sundal zatím zadní blatník, protože je stejně pomačkaný a zkoušel sem se do toho otvoru zase podívat ale oříšek s tyčkou sem tam nenašel :( !! a magnetem to taky nejde. Takže teďka se asi pokusím sundat ten portál. Kdžtak bych ještě poprosil jakých chyb se mám vyvarovat, abych si zbytečně nepřidělával práci. Jinak Děkuji za rady :)

než sundaš portal tak dotahni nebo zařad uzaverku at ti neviskoči z kamenu a je potřeba povolit pas

Příspěvekod Zetor 5511 » 27 pro 2011 18:16

Takže když zařadím kvalt, tak to teda nevyskočí? ten pás vím. Dá se to sundat a zase zpět nandat když to budu dělat sám?

Příspěvekod bold » 27 pro 2011 18:31

pokud budeš mít žirafu tak jo.

Příspěvekod václav » 27 pro 2011 18:58

Do bubnu ti to spadnout nemohlo, nejspíš se zachytil za pás ruční brzdy a nebo už propadl dolů do skříně. Pokud nebyl portál dlouho venku bývá tam na dně skříně dost nečistot a dozadu není vidět. Chce to prohlídnout dírou zpředu pro táhla ruční brzdy a uzávěrky. Kuli ořechu bych portál teda nevyndaval, za tu práci to nestojí. Pokud na tom trváš tak si zajisti uzávěrku roztažením táhla aby byla zařazená.

Příspěvekod slava » 27 pro 2011 19:07

prave ze to urcite spadlo do bubnu kdyz mu to tam spadlo otvorem ke prasatku a ne tema otvorama z vrchu sundani portalu je pro samotneho cloveka a bez zvedaku pekna makacka hlavne zpetna montaz to se musi ruzne zavesovat nebo vypodkĺadat kdyz je dole blatnik tak to jde lip je mozne si pomoci jednoduchou sibenici z trubky ktera se jednim koncem opre zevnitr o druhy blatnik a na druhem konci se vzepre o zem nebo o neco vedle treba valnik na ni se zavesi portal nejlepe by bylo na nejakou pohyblivou kladku a anglicky sroubem se nasponuje a doladi zaveseni a na te trubce se potom vodorovne vytahne ted kdyz je dole blatnik tak bych jeste se pokusil magnetem na svarecim drate to vyndat preci jenom bez toho blatniku se k tomu uz hezky da dostat

Příspěvekod poulm » 27 pro 2011 21:35

Kdysi jsem sám ve stodole vytahoval portál z Z6911 jenom formou podkládání špalky a vším co bylo po ruce, bez sundávání blatníku,jen jsem trochu přizvedl kabinu.No,málem jsem u toho zdechl,hlavně při nasazování a trefování se hřídelí do diferáku.Velice doporučuji si někde půjčit aspoň žirafu nebo paletový vozík,prostě cokoli,čím se dá po troše přizvedávat nebo spouštět.

Ano,uzávěrku je dobré zašlápnut a přivázat,ať je zaskočená,hlavně při montáži.
Když už je portál dole,tak je dobré hned všechno vyměnit,gufero na víku diferáku,brzdový váleček,čelisti,pás ruční brzdy,zubatý kroužek v bubnu a okroužky u páčky uzávěrky,přece se to dělá jen jednou za dlouhý čas,takže je dobré to všechno sfouknout najednou.

Pokud mu ten oříšek s nádstavcem spadl dírou k prasátku,tak zůstane v bubnu a určitě se z něj nevypaří.Pokud mu spadl dírou z vrchu,kde se utahuje pás ruční brzdy,tak spadl až dolů do skříně,odkud se taky nevypaří. :lol: :lol: :lol:

No,jezdit se s tím nejspíš dá,každopádně aspoń ví,kde má nářadí a může se spolehnout,že mu ho nikdo neveme. :lol: :lol: :lol:

Příspěvekod Zetor 5511 » 27 pro 2011 22:09

poulm píše:Kdysi jsem sám ve stodole vytahoval portál z Z6911 jenom formou podkládání špalky a vším co bylo po ruce, bez sundávání blatníku,jen jsem trochu přizvedl kabinu.No,málem jsem u toho zdechl,hlavně při nasazování a trefování se hřídelí do diferáku.Velice doporučuji si někde půjčit aspoň žirafu nebo paletový vozík,prostě cokoli,čím se dá po troše přizvedávat nebo spouštět.

Ano,uzávěrku je dobré zašlápnut a přivázat,ať je zaskočená,hlavně při montáži.
Když už je portál dole,tak je dobré hned všechno vyměnit,gufero na víku diferáku,brzdový váleček,čelisti,pás ruční brzdy,zubatý kroužek v bubnu a okroužky u páčky uzávěrky,přece se to dělá jen jednou za dlouhý čas,takže je dobré to všechno sfouknout najednou.

Pokud mu ten oříšek s nádstavcem spadl dírou k prasátku,tak zůstane v bubnu a určitě se z něj nevypaří.Pokud mu spadl dírou z vrchu,kde se utahuje pás ruční brzdy,tak spadl až dolů do skříně,odkud se taky nevypaří. :lol: :lol: :lol:

No,jezdit se s tím nejspíš dá,každopádně aspoń ví,kde má nářadí a může se spolehnout,že mu ho nikdo neveme. :lol: :lol: :lol:

:D :D :D to jo ale nijak ho nepoužiju... no takže než tam ten portál budu dávat zpět tak mi někdo musí sešlápnout uzávěrku jo? jinak spadlo mi to tam tou dírou ne u páasu ruční brzdy, ale přimo u odvzdušnovacího ventilu.

Příspěvekod slava » 27 pro 2011 22:39

uzaverku zajistit seslapnutou treba pridratovanim jeste pred vyndanim portalu ale urcite bych nejezdil s tim oriskem a tyckou v bubnu, protoze se muze zaseknout mezi buben a spodek paken a udelat peknou paseku a zakonem schvalnosti se to stane co nejdal od baraku

Zpět na UŘ I