zelená nafta
• Stránka 1 z 1
zelená nafta
Dobrý den,neporadil by prosím někdo začínajícímu zemědělci jak na zelenou naftu a jestli to jde když nejsem SHR ani plátce DPH.Pozemky v LPISu mám a obhospodařuji je.Děkuji za pomoc.Klidně na SZ
Re: zelená nafta
já musel dodat osvědčení SHR. Výměru si vytáhli sami z LPISu
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
zetorzhor píše:Dobrý den,neporadil by prosím někdo začínajícímu zemědělci jak na zelenou naftu a jestli to jde když nejsem SHR ani plátce DPH.Pozemky v LPISu mám a obhospodařuji je.Děkuji za pomoc.Klidně na SZ
ono jde mít pozemky v LPIS a nebyt registrovan ?
to neznalek: jde, na r.č. Velmi bych zvažoval, jestli mi těch pár stovek na ha stojí za to, vystavovat se případné kontrole ze strany celníků.
A to se dává ke kterému datu.Já byl SHR od září,ale teď jsem to pozastavil,nic nekupuji ani neprodávám a vyhazovat prachy na hnědočechy a tu bandu ožralcu co to tady huntujou se mi nechce. Kolik to vůbec zhruba je,ať mám představu jestli to má cenu.
Myslíte 0,6 ze spotřební daně? a to celníkům musím dát i paragony od nafty,kromě toho SHR a LPISu,nebo se to počítá nějak paušálně z hektaru? A taky nechápu co pak u mě budou kontrolovat,pole jsou obdělany a koně nemám že bych to porejpal s něma.I když je mi jasné že kontrolovat je vždycky co .
budou kontrolovat kolik na kolik litrů nafty jsi to uplatnil.Podle toho kolik máš hektarů-tolik litrů nafty můžeš uplatnit.Na ornou půdů víc na ttp míň.Nesmíš to překročit.Kolik litrů na hektar to je ti z hlavy neřeknu.
nevím jak teď ale ještě nedávno platilo, žes musel staskou spotřebu vykázat a to podle jejich tabulek, např. na zelenou naftu smíš odvézt seno do sklaďáku z pole ale ne navážet na krmení atd. Už to možná motám ale princip jsem ti popsal. Krása ne?
Nalhat se dá všechno, tomu věř,ale někdy je to na palici. To je ten výkřik výše, jestli se to malému zemědělci vyplatí. Já osobně si ji teď zase vyčerpám, nějak to jde do tenkejch a každá koruna dobrá. (vracel jsem nějaké závazky u výpovědi z půdy po třech letech.Nerad.)
Nalhat se dá všechno, tomu věř,ale někdy je to na palici. To je ten výkřik výše, jestli se to malému zemědělci vyplatí. Já osobně si ji teď zase vyčerpám, nějak to jde do tenkejch a každá koruna dobrá. (vracel jsem nějaké závazky u výpovědi z půdy po třech letech.Nerad.)
Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!
normativy na 1 ha byli v roce tušim 2009 zrušeny a již se v zákoně ani v žádném nařízení neobjevují.tudíž je jen na tobě kolik litrů si obhájíš,ale za cca 10 let mi na kontrolu nepřišli.ono se taky nedá říct kolik nafty spotřebuješ na ha to je nesmysl na rovinách mi traktor spotřebuje mín paliva než v kopcích.A hlavně každý traktor má jinou spotřebu když jsem koupil Jd tak mi šla spotřeba na ha o 50%víc než Z12045.
nyní je to o dost jednodužší, já to donesl na celníky výkaz podle měsíců, stačilo jim pouze spotřeba za měsíc a doklady od nafty. Evidenci vedeš doma (až přijdou na kontrolu)
Všechny dokumenty jsou ke stažení na jejich stránkách (včetně seznamu činností na které lze odpočet uplatnit- je to i na prořezávání okolo pozemků a obsekávání- takže možná i benzín)
Všechny dokumenty jsou ke stažení na jejich stránkách (včetně seznamu činností na které lze odpočet uplatnit- je to i na prořezávání okolo pozemků a obsekávání- takže možná i benzín)
to bold jakou vedeš evidenci?mě totiž řekli že žádnou nechtějí že jim stačí jem dát papír jmenuje se to měsíční přehled o nákupu a skutečné spotřebě minerálních olejů.
píše se tam číslo dokladu kdy si ho koupil kolik si jich koupil,a dole je misto spotřeby a druh vykonávané práce toť vše víc mi řekl že nechtějí.
když tak mi dej odkaz jak přesně véct tu evidenci.dík
píše se tam číslo dokladu kdy si ho koupil kolik si jich koupil,a dole je misto spotřeby a druh vykonávané práce toť vše víc mi řekl že nechtějí.
když tak mi dej odkaz jak přesně véct tu evidenci.dík
To farmářJH: tím výkřikem jsi zřejmě měl na mysli mě. V žádném případě to není útok na malého zemědělce. Předpokládám, že když se dotyčnému zřejmě nerentuje být plátcem DPH, bude obdobná situace i u zelené nafty, ovšem s větším rizikem v případě následné kontroly. Znám firmu, která pro jistotu uplatňuje pouze cca 30 % nafty na zelenou a dokonce jeden známý ( obdělává cca 2 tis ha )zcela rezignoval po šikaně od celníků na odpočet zelené nafty. Jinak já jsem zcela určitě pro každou formu těžby peněz ze státního rozpočtu
- lukas....1
A když na mě přijde kontrola od celníků, budou mi kontrolovat nádrž na naftu jestli mam všechny povolení, certifikáty atd...?
to tele : myslel, ale výkřikem jsem nemyslel nějaký útok, neboj já jsem hrozně málo útlocitnej
Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!
lukas....1 píše:A když na mě přijde kontrola od celníků, budou mi kontrolovat nádrž na naftu jestli mam všechny povolení, certifikáty atd...?
celníky zajímá jestli jsi tu naftu schopen spotřebovat na účely pro které uplatňuješ vratku spotřební daně. Uskladnění řeší životní prostředí, nebo stavební úřad.
Letos po nás celníci chtěli vědět jaké množství a v jaké nádrži skladujeme minerální oleje. Letos se o to při každoroční kontrole zajímal i UKZUZ
U nás vykazujem jen měsíční přehled o pracech a hlavních parcelách. Známá v jiném okrese musí vykazovat litry na jednotlivé pozemky a zbytkové stavy.
U nás vykazujem jen měsíční přehled o pracech a hlavních parcelách. Známá v jiném okrese musí vykazovat litry na jednotlivé pozemky a zbytkové stavy.
Zdravím všechny zemědělce, potřebovala bych poradit s vratkou daně ke spotřební dani ze zelené nafty. Co všechno pro to musím udělat? Díky
• Stránka 1 z 1
Zpět na Oleje, maziva, filtry, paliva....