Generálka zetoru 6911
• Stránka 1 z 2 • 1, 2
Generálka zetoru 6911
DObrý deň prajem ja môj otec robí go motora na zetore 6911 chcel by som sa opýtať aké filtre treba vymeniť zatiaľ ide kľuka na výbrus nejaké nové hadice atd. investuje do toho 1000 € tento traktor má 33 rokov a generálka bola naposledy robená pre 21rokmi vtedy sme ho kúpili. koľko stoja oleje a náplne a filtre ??
Re: Generálka zetoru 6911l
zvláštní dotaz, málem bych pochyboval, jestli děláte GO nebo jen po těch letech měníte kapaliny. Měním je každej rok a to i několikrát, kromě převodovky a nemrzky....filtry najdeš na každém eshopu a oleje taky. Nemrzka kolem 75Kč za litr neředěné. Oleje kolem 40ti. Filrtry do stovky, tedy papír vložky. Oleje tedy beru sudové nebo kupuju rozlejvané sudové.
Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!
Re: Generálka zetoru 6911
nemrzku i oleje rozlévané, 30l surové nemrzky, 60l převodového a 30 motorového cca 5000,- filtry haléřová položka. Nezapomenout vyčistit odstředivku.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
bold píše:nemrzku i oleje rozlévané, 30l surové nemrzky, 60l převodového a 30 motorového cca 5000,- filtry haléřová položka. Nezapomenout vyčistit odstředivku.
Nespletl sis traktory 30l motorového do 69

já neříkám že je to do 69
tohle jsem kupoval do více strojů, nemrzku měním ve všech (1-1,5) olej je do 16145. Já jen aby se vědělo jak jdou ceny.
osobně jsem nepochopil dotaz na filtry když brousím kliku, filtry jsou každoroční starost, olej minimálně jednou za 2roky (pokud moc nejezdím) Ptát se na cenu filtrů a oleje po 21letech užívání mně přijde přinejmenším divné.

osobně jsem nepochopil dotaz na filtry když brousím kliku, filtry jsou každoroční starost, olej minimálně jednou za 2roky (pokud moc nejezdím) Ptát se na cenu filtrů a oleje po 21letech užívání mně přijde přinejmenším divné.
v senech olej pravidelně oddělám, tedy hlavně sečením s dvaapůl metrovou diskovkou. Takže minimálně jednou ročně to tak bývá
Filtry jsou spotřební materiál v nevýrazné ceně, ale to kapaliny taky. Právě že jde o spotřební matroš, jsem se tomuto dotazu fakt divil. Čištění odstředivky je dost rutinní servisní úkon, pravidelnej, to jsem ani nezmiňoval.
min. pokaždé při výměně oleje. To je jako jak často čistit skleničku, že 

farmářJH píše:v senech olej pravidelně oddělám, tedy hlavně sečením s dvaapůl metrovou diskovkou. Takže minimálně jednou ročně to tak býváFiltry jsou spotřební materiál v nevýrazné ceně, ale to kapaliny taky. Právě že jde o spotřební matroš, jsem se tomuto dotazu fakt divil. Čištění odstředivky je dost rutinní servisní úkon, pravidelnej, to jsem ani nezmiňoval.
min. pokaždé při výměně oleje. To je jako jak často čistit skleničku, že
odstředivka už není co bývala, s dnešní kvalitou olejů je skoro čistá. kde jsou ty časy když to nešlo ani rozdělat (skušenosti z ČSAO)
Když už se tu o tom bavíte,je lepší v dnešní době mít na zetorech plnoprůtočné filtry nebo odstředivky?
Na Ifáckých motorech se mi líbí to,že je tam obojí.
Na své 69tce mám klasickou odstředivku a občas přemýšlím,jestli ještě plní svůj účel,protože když měním každoročně olej,tak v tom rotoru je nános sotva 1mm.
Na Ifáckých motorech se mi líbí to,že je tam obojí.
Na své 69tce mám klasickou odstředivku a občas přemýšlím,jestli ještě plní svůj účel,protože když měním každoročně olej,tak v tom rotoru je nános sotva 1mm.

V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
je to právě vlastnostmi olejů, ty jsou schopné rozpouštět a udržet v sobě (boršus). plnoprůtok je určitě vhodnější. Odstředivka je obtoková. Část oleje jde do odstředivky a zbytek do mazacích kanálů. U filtrů plnoprůtokových jde olej napřed do filtru a až pak do mazacích kanálů. Většina odstředivek je obtoková a doplňuje funkci filtrů, vše má své plus a mínus, odstředivka je schopna zachytit i ty nejjemnější částečky ovšem pouze část.
řekl bych že pokud nejezdíš na M6A tak filtr. Jo Bolde, je to tak! dřív jsem rozebral odstředivku a divil se, proč je tam ta vazelína
dneska? umyto.

šak su taky automekánik
repráky hier

ano dakujem vam ... motor je už na 60 % poslkadany a zachviľku buda komplet hotovy

Dobrý den rád bych se vás zeptal jelikoš ste skušení zemedelci.Chtěl bych si koupit zetor 6911 a chtěl bych poradit jestly je dobrý i v terénu prosim mám doma zetor 7045 a chtěl bych si koupit tu zetor 6911 hodně lidi si to prí chválí tak se vás chci zeptat jestly je dobry napiste prosím dekuji Skalický 

Zetor 6911 je podle mne super traktor , který toho mnoho zvládne. Já mám doma čtyři tyto traktory a jsem velmi spokojen, opravy nejsou tolik nákladné ani složité, prostě se o to trochu starat a bohatě to stačí....
Samí vole, ale stádo nikde ...
takže by ste mi ho doporucil tu zetor 6911 ja co slisel tak prej je dobrej v terenu nez 7011,7211,7711 to ríkali lidi kterí je mají tak se vás ptám a nezapadává v terenu vyjede musím se vás zeptat když stím hodně máte skušenost a nepřevrátíse ve svahu malim napiste prosím dekuji ¨Skalický

Rozhodně co je lepší než u těch 7011-7711 je palivová soustava s nádrží, 6911 má nádrž za motorem pěkně v teple a v zimě nemá takové problémy se zamrznutím i s průtokem nafty. S tím zapadnutím Vám neporadím, podle mě záleží na terénu , to samé je se svahem (svahová dostupnost je myslím 11 stupňů)... Já si myslím, že se i cenově lépe vyplatí , záleží na tom, jaké s ním máte plány ...
7011 je vlastne vylepsena 6911 takze v jizdnich vlasnostech je to stejne u 6911 se da lepe ke vsemu dostat pri opravach 7011 ma zase lepsi topeni mene hluku v kabine a razeni na podlaze mi vyhovuje vic nekomu zase vic vyhovuje pod volantem
doma máme pásovou pilu tak na odvožení odrezku a na oraní sekani susení sena a balíkování co se prostě delá na zemědelské prace tak se ptám jestly se to vyplatí no a jak vy jezdíte s zetorem 6911 dobre se vám stím jezdí víte abych nekoupil špatně tak se radci ptám vic skušeného zemědělce než já a 9t valník si to veme v pohodě a startování v zimě je dobrě
:D jestly vám to nevadí že se vás ptám.napiste zas děkuji Skalický

kdyz mas 7045 tak proc chces do terenu a na orbu tahat 6911 a 9 tunovy valnik nema za 6911 co delat
já ho mám ale ted mi momentálně nejezdí a chtěl jsem si koupit ten zetor 6911 protože mě to stačí to není na těžké prace do lesa
to je na domací zemědelství:D. lesa a tak jako vetšinou to má kazdé a nati práce ususit posekat atd prostě na práce tak se tede rád ptám na to abych nekoupil blbe vite 

typ 6911se radi mezi nejspolehlivejsi v teto tride ale to neznamena ze nekoupis nejakej vrak to uz zalezi na vyberu jinak ta 9 tuna je i za 7045 moc tezka za 69 max. 7tunu a to se jeste nesmi nakladat na doraz protoze max. vaha privesu muze byt jen 2.5 nasobek vahy traktoru
jasně ale normálně tady lidi kterí mají zetor 6911 tak si to tu 9t veme v poho tak mě to zaráží
a vy mate zetor 6911 a ste stim spokojen hlavně vám moc děkuji za radu kdyžtak kdybych si ktomu neco chtel koupit radsi se zeptám takže je to dobrej traktor jo 

nechci tady polemizovat ale třeba 7211 má cca 3500kg (je to o pár kg míň) což je nějakých 8750kg, mám pocit že je na štítku 8200kg přípojná. 7045 má asi 10800kg přípojnou. Záleží co někdo myslí tou 9tunou. pokud je to celková tak bych to asi neřešil ovšem pokud je to váha nákladu tak je to moc na jakoukoliv UŘ-1 

ale jestly je teda prej ta zetor 6911 nejlepsi nebo spise to malo zere atd ne 

hlavně vám mockrát dekuji za radu
jestli by ste byl tak hodný a poslal mi na prodej náke 6911 v dobrem stavu a za slušnou cenu pošlete prosím dištak i odkaz děkuji Skalický abych to mohl ukutit
:)

69 je ekonomická varianta, udělá svou práci, ovšem je potřeba se uskromnit. Nemá ještě teplovodní topení. Pokud mám doma 7045 tak bych asi 69 nekupoval, ale šel bych do nějaké 7011 nebo 7211 (shodnost náhradních dílů)
Odkazy sem nevložím, jelikož jsem nic osobně neviděl a tudíž nevím v jakém je to stavu.
Odkazy sem nevložím, jelikož jsem nic osobně neviděl a tudíž nevím v jakém je to stavu.
Když jste tady psali o vleku 9t , tak já to tahám s 6911 v poho , u mě to tvoří soupravu na hnůj, obilí a balíky . Kolikrát jsem se dostal s váhou až ke 13t a vždy mě zetor nezklamal , akorát mě jednou praskla horní konzole závěsu , ale pořád jezdím.... To že max. přípustná hmotnost přívěsu je předepsaná , záleží spíš na stavu traktoru a schopnost obsluhy. Neřikám že se traktor neničí , ale když bych si koupil silnější nový traktor , tak se u servisu nedoplatim. Tady u 6911 si všechno opravým sám, díly jsou vcelku za přijatelné ceny a dalších pár let zase frčím po poli 

• Stránka 1 z 2 • 1, 2