Lis z Polska - SIPMA - nákup

Lis z Polska - SIPMA - nákup

Příspěvekod mira186 » 13 říj 2010 23:15

Zdravím nemáte někdo zkušenosti s nákupem stroje z Polska. Po dlouhých úvahach zda koupit starší lis Claas rollant jsem se rozhodnul pro sipmu a v Polsku vyjde o 100 000 levněji než u nás. Kdyby někdo poradil popřípadě měl osobní zkušenosti jak z nákupem či se strojem samotným, budu vděčný za všechny názory, DÍKY.

Re: Lis z Polska - SIPMA - nákup

Příspěvekod Adam » 01 lis 2010 12:51

Ja mam skusenost s nakupom lisu z polska.Kupil som tam pouzity Welger RP12 v agrobazari.Najprv som ale chcel kupit novu Sipmu.Najlepsie by asi bolo najst v najblizsom meste nejakeho predajcu polno. techniky a ist sa tam pozriet a skusit sa dohodnut.A este ked si platca DPH tak ti namieste odpocitaju DPH(v polsku VAT) z ceny stroja.Keby si chcel pouzity stroj tak pozri http://www.allegro.pl je tam toho dost na vyber.prajem vela stastia pri kupe stroja.
A este tu mas stranku s pribliznymi cenami strojou http://roltech.eu/index.php?PHPSESSID=2 ... &grupa=064
Aj traktor je len stroj....

Příspěvekod toman » 11 kvě 2011 01:21

Zdravím,
nevím jak jste na tom s penězi, ale kupovat starší lis jsou vyhozené peníze, ještě k tomu ze zahraničí, já prodávám stroje Sipma už 18 let a nejsou s nimi žádné potíže, občas se něco objeví, ale je to stroj, takže s tím se počítá. Dovoz lisu z Polska mohu zařídit, ale nedoporučuji, v případě jakékoli záruční opravy Vám do pár hodin z Polska nikdo nepřijede a ušetřené peníze stejně dáte za servis, jde jenom o to, že prostě jste krytý. V záruce máme minimum oprav, ale nikdy nevíte. My máme za tu dobu spoustu prodaných strojů, mohu Vám poslat kontakty na uživatele, není problém. Ale do starého lisu bych nikdy nešel, zbavujete se opět možnosti servisu, může odejít v podstatě cokoli, a vy potom místo aby jste jezdili, tak sháníte díly, které nejsou v ČR a když dorazí, tak Vám vyčistí peněženku dočista dočista. A položme si otázku proč to kdo prodává, že? Protože už je to na sr..ku a koupil si nový. Jestli chcete můžu Vám poslat nabídku na email. Zde je můj: toman.z@seznam.cz, děkuji.
Dříve: pokud se nic nepokazí, nic s tím nedělej
Dnes: pokud se nic nepokazí, tak je to předimenzované...

Příspěvekod Lnena » 28 srp 2011 09:08

toman píše:Zdravím,
nevím jak jste na tom s penězi, ale kupovat starší lis jsou vyhozené peníze, ještě k tomu ze zahraničí, já prodávám stroje Sipma už 18 let a nejsou s nimi žádné potíže, občas se něco objeví, ale je to stroj, takže s tím se počítá. Dovoz lisu z Polska mohu zařídit, ale nedoporučuji, v případě jakékoli záruční opravy Vám do pár hodin z Polska nikdo nepřijede a ušetřené peníze stejně dáte za servis, jde jenom o to, že prostě jste krytý. V záruce máme minimum oprav, ale nikdy nevíte. My máme za tu dobu spoustu prodaných strojů, mohu Vám poslat kontakty na uživatele, není problém. Ale do starého lisu bych nikdy nešel, zbavujete se opět možnosti servisu, může odejít v podstatě cokoli, a vy potom místo aby jste jezdili, tak sháníte díly, které nejsou v ČR a když dorazí, tak Vám vyčistí peněženku dočista dočista. A položme si otázku proč to kdo prodává, že? Protože už je to na sr..ku a koupil si nový. Jestli chcete můžu Vám poslat nabídku na email. Zde je můj: toman.z@seznam.cz, děkuji.

Osobně jsem si vybavil farmu pěknými staršími stroji. Už žádná ruční práce. Stroje, které potřebuju už mám a když se něco našetří, můžu je za dva roky téměř beze ztráty prodat, něco k tomu přihodit a koupit si novější, lepší. Kdybych se řídil vaší zkušenou radou, už mám na farmě nový, pořádný traktor a lis. Jen nevím, jak bych posekal, usušil, odvezl, zoral, porovnal, zasel, zasázel, přihnojil, ošetřil, vykopal, sklidil, uskladnil... Někdo o starém lisu ani nebude uvažovat, někdo si zase o novém nechá radši jen zdát a ten důvod bude pravděpodobně to ze začátku vašeho příspěvku. A mě irituje, když si na farmářském foru chtějí farmáři vyměnit zkušenosti a nějaký prodejce se zuřivě snaží prodat svůj výrobek. Až už nebudu muset koukat po starých věcech se všemi nedostatky, které koupě starého stroje má, rád se s vámi pobavím na zemi živitelce nebo na agrotechu a stejně budu chtít znát názory těch, kteří ten stroj už mají. a ne toho, komu v očích svítí dolary jak strýčku Skrblíkovi. Nakonec ale i prodejce, nebo výrobce u mě bude mít obrovské plus, když se sem přihlásí a bude s farmáři komunikovat o problémech se svými stroji a ty problémy odstraňovat. Pak před ním skláním. A vám bych doporučil jít si koupit nový rolls royce phantom. A to ani nejsem jejich prodejcem.
Kupec, řezník a sedlák v jedné osobě

Příspěvekod toman » 28 srp 2011 18:13

Dobrý den,
vážím si Vašeho názoru, ale podle toho co píšete, by u nás po polích jezdil samý šunt. Takový se kterým už zahraniční (český) sedlák nechce nic mít a prodá ho takovému jako Vy. Už jsem viděl spoustu takových, kteří po Vámi popisované proceduře konečně zakoupili nový stroj a jsou spokojeni, že se tím už nemusí zabývat. Neříkám že stará technika neslouží, ale určitě se s ní nedají lámat hektary, natož myslet na služby. Že si dělám reklamu je pravda, ale jsem prodejce, tak prostě musím. A ohledně toho royce, toho nepotřebuji, používám techniku Mercedes Benz.
Přeji pěkný den Toman.

Příspěvekod Lnena » 29 srp 2011 08:16

Podle toho, co píšu by u nás nejezdil samý šunt. Někdo má hektarů spousty, musí lámat hektary a byl by vůl, kdyby si koupil starý šrák. Ale jsou tu i tací, kteří si potřebují polisovat třista, pět set balíků za rok, chtějí se poptat na zkušenosti a vy se jim začnete vysmívat, že se jim vše rozsype, že jsou chudáci, že nezvládnou deset tisíc za sezonu. Kdo dělá tisíce balíků a začne víc spravovat než jezdit, prodá to. Pár let to ale sem tam s nějakou opravou bohatě poslouží tomu, kdo dělá balíky jen ve stovkách. Pak ještě klidně může přijít kutil, co si vše poopraví a stroj mu dost spolehlivě polisuje pár desítek balíků. A když ne, tak to jde do kovošrotu, nebo to někde shoří. No a není divu, že finanční možnosti těch druhých dvou nejsou takové, jako toho prvního. A jestli někdo potřebuje třicet balíků a pujde si koupit fungl nový lis, řeknu mu, že je vůl. Toman mu potřese rukou a řekne mu, že je nejlepší.

Příspěvekod toman » 07 zář 2011 22:01

No v podstatě máte ve všem pravdu, akorát, že se nevysmívám, to jsou právě ty zkušenosti, už jsem koupil spustu starších strojů a snad jenom dva fungovaly jak mají, mě je jasné, že na dva hektary se nekupuje Claas rolant s variabilní komorou. Na druhou stranu znám člověka, který má na 30 ha novou Valtru 160 Hp, dělá nějaké služby a funguje mu to. Je to spíš o tom nebát se investovat, někdo nemá nervy na to platit 40 000,- měsíčně leasing. Potom mu nic jiného nezbývá, ale kdo to dělá pro radost, tak mu stačí horší technika, má čas opravovat. Já jsem ted dělal v rodině malé hranaté balíky s prastarým lisem WELGER, který je sice v dobrém stavu, ale pořád nejde ideálně cca 9 ha se dělalo 3 dny, docela štěstí, že jsme chytli počasí.
Prostě je to v podstatě tak, jak říkáte, ale zázraky čekat nelze.

Příspěvekod Lnena » 08 zář 2011 06:31

Znám pár lidí, co šli do leasingu, který dost převyšoval aktuální možnosti firmy. Pak něco nebylo tak jak bylo v plánu a přišel krach, nebo alespoň obrovské, dlouhodobé potíže, kdy málem přišli o všechno. Nadruhou stranu obrovské množství firem vzniklo, nebo se dobře rozjelo právě díky investicím, na které by bez půjčky nikdy nevydělaly a půjčka se sama zaplatila a ještě hodně vydělala navrch. Omlouvám se, že jsem byl předtím trochu hrubý. Svou práci děláte dobře. Být prodejce, dělal bych to stejně jako vy. Jen jsem názor prodejce zrovna nechtěl slyšet. Mimochodem s tím welgerem bych asi práci nedodělal, protože bych ho shodil ze skály. Tady bych asi doporučil fortschritt K455. Přestože má požadovaný příkon asi 120k, zvládne ho i 5211, i když jen na 560 otáček a převodovka bude dostavat dost kapky. 7711 na 560 otáček s ním pojede mnohem líp. Možná že stošedesátka by s ním na 1000 otáček jela rychleji, ale i ty malé traktory s tím polisovaly dost a dost. Je určitě spolehlivější než welgr, balíky jsou víc slisované a navíc není potřeba sbírat ty balíky ze země. A 25000,- není tak obrovská položka. Welgr u nás lisoval před dvaceti lety a už tehdy to byla katastrofa.Šest hektarů lisoval celý den a polovina byla stejně rozvázaná.

Příspěvekod toman » 11 zář 2011 10:22

No jo, s tím rozvázáním to sedí, ted jsem to vychytal výměnou drátů, které drží provázek na správném místě, ale dlouhodobě to asi nepůjde. Ten fortschritt bude asi opravdu lepší, je stavěný na jiné hektary.

Příspěvekod toman » 14 zář 2011 12:41

Nemáte prosím někdo zkušenosti s lisem Claas Markant? Děkuji

Příspěvekod Michael Hille » 26 srp 2012 21:24

Zdravím!!!!

Mám otázku k lisům SIPMA:lisuje snima někdo na severu čech????pokudmožno děčínsko,českolipsko,liberecko????
Kamarádovi na farmě začal stávkovat 12 let starý Welger RP 15S,má nalisováno nespočet balíků.... Nejdříve se střihla spojka na cpacím válci a pak rupl řetěz :-(.
Jelikož 10let byl lis na velký farmě a nalisoval několik 1000 balíků za rok,nikdo ani neví kolik jich nalisoval už celkem,ale je za hranicí životnosti a stala by se z toho jen studna na peníze:-(,sháníme nový lis. Jelikož má kamarád jen malou farmu a ročně mu na provoz stačí 250-300 balíků sena,nemá cenu kupovat nový classe,krone,john deera,deutze a podobný značky.
Vzpoměl jsme si právě na SIPMu,lisuje sním někdo?????
Jak je to s dodejem ND,servisem,cenami pro český trh?????

Děkuji za odpovědi....

Příspěvekod vesan » 28 srp 2012 21:04

Nad jakým uvažujete? Clasic?

Příspěvekod Michael Hille » 28 srp 2012 21:59

No jediná podmínka je vázání do sítě a nepotřebujeme řezání,lisuje se jen čistě seno.

Příspěvekod Deutz-Fahr » 28 srp 2012 22:00

ale ved ten welger sa da opravit takmer vsetko doma “ na kolene“. pomenili sme loziska, retaze, dali nove prsty na zberac a uz ide treti rok ako hodinky. tento rok sme uz konecne vyriesili aj to odrezavanie siete. takze momentalne vsetko tip top. aspon u mna maximalne spolahlivy stroj. rocne robim viac nez 350 balikov a od buduceho roku mozno bude aj senaz. ja by som za sipmu nemenil jedine ak za tu s vario komorou.
Deutz-Fahr

Příspěvekod neznalek » 28 srp 2012 22:09

co se lisu Sipma týká, bylo tady nekde docela hodne obsáhlé vlákno věnované tomuto lisu a hodne jsem se tam rozepisoval o svych dlouholetých veskrze dobrych zkusenostech s tímto lisem. zkuste pohledat

Příspěvekod Michael Hille » 29 srp 2012 09:14

Deutz-fahr: Ano,neříkám že by lis nešel opravit,ale bohužel už je ve stavu,kdy by byla nutná GO celýho stroje. Nikdo bohužel neví,kolik má naběháno....10let dělal na velký farmě kde se lisovalo X 1000 balíků ročně a už neni v nejlepším stavu ani zvenčí.
Mimochodem řetězy na Welgra nejsou zrovna levnou záležitostí,to nám bylo i potvrzeno od opraváře,který ho dával poprve dohromady,když rupla spojka na mačkacím válci.
Bohužel se tohle stalo v době,kdy se akorát mělo začít balíkovat a několik ha už bylo nařádkováno :-(.
Naštěstí se našel v obci kolega zemědělec,který dal k dispozici traktor,lis a řidiče a za slušnou částku všechno zabalil.
Bohužel ani já,ani kamarád kterýmu lis odešel nejsme opraváři zem.strojů a v případě větší opravy jsme odkázáni na servis což by byla v tomhle případě taky značná částka :-(
Když se tak koukám na nabídku od SIPMy,asi by nejvíce vyhovovsl lis clasic nebo farma.

Příspěvekod vesan » 29 srp 2012 09:30

A jakou máte ovíječku?

Příspěvekod Michael Hille » 29 srp 2012 09:53

Ovíječku nemáme,balíky se stohujou do haly na louce.

Příspěvekod hovorca » 30 pro 2012 21:00

Na jar sme kupili LIs Sipma 1221 Farma plus . Tento rok nasulal cca 1000 balikov bez problemov , max po zabehu dosponovat retaze a hotovo. Velmi jednoduchy lis a super cenu oproti zapadnim . Zatial spokojnost .

Příspěvekod Martis » 31 pro 2012 13:01

Mohu se zeptat, jak se pohybovala cena tohoto lisu?
Samí vole, ale stádo nikde ...

Příspěvekod toman » 31 pro 2012 13:20

Ceníková cena lisu je 350 000,-- Kč + DPH. + 30 000,-- vázání do síťky
Výbava stručně:
FARMA PLUS PS 1211 a PS 1221 Sipma FARMA PLUS jsou plně vybavené stroje.
1211 s pevnou řetězovou
1221s pevnou řetězovo-válcovou komorou
Tyto stroje jsou určeny pro pro náročné zemědělce, kteří chtějí balit nejen seno a slámu, ale také velmi kvalitní senáže.
Hydraulický zámek komory v kombinaci s mechanickým dosahuje až 15% vyššího stlačení.
Komora lisu je vybavena pěti válci, což zvyšuje robustnost lisu i míru stlačení balíku.
Kontrola naplnění lisu a ovládání vázání je zajištěno elektronicky.

okopírováno z: toman.yc.cz
P.S. kdo bude chtít, zašlu ceník na email

Příspěvekod hovorca » 31 pro 2012 18:14

U nas na slovensku stal aj s balenim do sietky 12.500 € a nemožem nan povedat nic zlé .

Příspěvekod Davegr » 03 dub 2013 20:36

Mě by spíše zajímaly zkušenosti někoho kdo ho už má alespoň 5 let. Nyní řeším otazku lisu potřebujem něco koupit a dělame ročně těch 200 - 300 balíku slamy a těch 150 sena. A take bych chtěl slyšet nazor na tu SIPMU co má pruměr lisovací komory 150 cm

Příspěvekod neznalek » 03 dub 2013 20:44

Davegr píše:Mě by spíše zajímaly zkušenosti někoho kdo ho už má alespoň 5 let. Nyní řeším otazku lisu potřebujem něco koupit a dělame ročně těch 200 - 300 balíku slamy a těch 150 sena. A take bych chtěl slyšet nazor na tu SIPMU co má pruměr lisovací komory 150 cm

o sipmě jsem se tady nekde rozepisoval, zkuste pohledat. Asi to bylo v jiném vlákně, měli jsme ji 16 let a nemužu říct ani půl špatného slova.

Příspěvekod Davegr » 04 dub 2013 19:52

to neznalek ja jsem toho tady pravě moc nenašel, prohledl jsem snad všechny vlakna které by stímto tématem mohlo mít něco společneho ale nic jsem nenašel

Příspěvekod Adam » 05 dub 2013 09:05

Aj traktor je len stroj....

Příspěvekod Davegr » 05 dub 2013 15:25

Ja jsem vul, jsem si nevšimnul že to téma má více stranek tak proto jsem to nenašel, tak děkuji za odkaz

Příspěvekod Michael Hille » 28 zář 2013 21:27

Tak nějaká bilance po sezóně 2013 s lisem PS 1210 Classic: lis se koupil defacto už v rozjetý sezóně a zaškolení proběhlo rychle. Celkem nalisoval 550 balíků sena.
Pár much měl a to,že 2x praskla hadice k pravému pístu komory(pokaždé po 150 balíkách),asi páteční výroba,po výměně za kvalitnější hadici fungoval bez problému. Pak se podařilo střihnout jistící šroub kardanu,oprava vcelku snadná a rychlá a hned druhý den se střihli šroub na řetězovém rozvodu. Po chvilce hledání se patřičná hřídel našla a osadila novými šrouby.
Jinak je to stroj jednoduchý. Na opravu stačí opravdu troška nářadí a základní opravárenské dovednosti.
Na malou farmu vyhovující stroj. Tažným strojem bylo 100koňový Lambo a s lisem si patřičně hrálo.
Co určitě příjde dodělat,je elektrický vázání,dost chybí,ale i tak obsluha stroje byla uspokojivá.

Příspěvekod neznalek » 28 zář 2013 21:44

Michael Hille píše:Tak nějaká bilance po sezóně 2013 s lisem PS 1210 Classic: lis se koupil defacto už v rozjetý sezóně a zaškolení proběhlo rychle. Celkem nalisoval 550 balíků sena.
Pár much měl a to,že 2x praskla hadice k pravému pístu komory(pokaždé po 150 balíkách),asi páteční výroba,po výměně za kvalitnější hadici fungoval bez problému. Pak se podařilo střihnout jistící šroub kardanu,oprava vcelku snadná a rychlá a hned druhý den se střihli šroub na řetězovém rozvodu. Po chvilce hledání se patřičná hřídel našla a osadila novými šrouby.
Jinak je to stroj jednoduchý. Na opravu stačí opravdu troška nářadí a základní opravárenské dovednosti.
Na malou farmu vyhovující stroj. Tažným strojem bylo 100koňový Lambo a s lisem si patřičně hrálo.
Co určitě příjde dodělat,je elektrický vázání,dost chybí,ale i tak obsluha stroje byla uspokojivá.

stižné pojistky jsme převrtávali na šrouby M8 a dávali pevnostní, za den jsem jich v senáži spořeboval i 30 :D
. Vázání šlo udělat na vzduchovy elektromagnet se spínačem a malý vzduchový pístek, my tam davali jeden z těchto http://www.festo.com/cat/cs_cz/products_010200

Příspěvekod Michael Hille » 29 zář 2013 09:12

Tak senáže se nedělaj,jen čistě seno,takže 2 střižený šrouby na 550 balíkách je asi dobrý :-).

Další

Zpět na Balíkovače - lisy