Proxima spotřeba
• Stránka 1 z 1
Proxima spotřeba
Zdravím
Mám Proximu 7441 a zdá se mi u ní velká spotřeba na to jaký má výkon nějakých 72 Hp. Zbytečně nejezdím nad 2000 ot. většinou dělám lehčí práce čelní nakladač, doprava, diskovka atd. a jsem někde na 7l/Mth. Je to normální?
Je to velké zklamání. Motor plní Euro 2 proto uvažuju o výměně vstřikovacího čerpadla za čerpadlo ze staré dobré 8540 která neplní Euro, jestli to bude pasovat? Má někdo lepší nápad? Zlatý krystal co se týče spotřeby to říkám pro vychvalovače novych Zetorů! 

Mám Proximu 7441 a zdá se mi u ní velká spotřeba na to jaký má výkon nějakých 72 Hp. Zbytečně nejezdím nad 2000 ot. většinou dělám lehčí práce čelní nakladač, doprava, diskovka atd. a jsem někde na 7l/Mth. Je to normální?

Re: Proxima spotřeba
7l je moc? možná budu za blba, ale spalovací motor je prostě spalovací motor, a potřebuje naftu.
a 7l/mh se mně osobně zas tak moc nezdá.

Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
CVX píše:Mě to teda optimální nepříjde když "stará 62ka" jezdí za 4 až 5...
sdílím nazor Bolda, 7l považuju za adekvátní spotřebu. Navíc starší 62 je přecen o par koníku slabší a pár kg lehčí.... takže to bych az tak nesrovnával
Dobře pár koníků navíc, v jednorotorovém shrnovačí kuhn 4521 4,5m cca 800 kg je spotřeba na hodinu téměr dvojnásobná.
té dvojnásobné spotřebě moc nevěřím. Ale budiž. Každopádně je potřeba se zamyslet co zde běhá navíc, třeba klima, vícelitrové čerpadlo a pod. 

Já bych to s tou spotřebou taky neviděl tak černě, když srovnám spotřebu při orbě tak si proxima 7441 vzala s trojákem tak 7-8l za hodinu a to jsem jí docela hnal a 7011 s dvojákem mi vzala taky 7-8l za hodinu takže pměr výkon/spotřeba mi vychází lépe proxima než sedmdesátka.
- Ondřej Novák
-
Tak se taky přidám, proxima 82 koní, zatím najeto necelých 200Mth. Tankování plná-plná, diskovka, obraceč, lis, 3r obracák, 2,5m secí kombinace a nejvíc lehká doprava. Spotřeba 4-4,5l/Mth na jedno natankování. Troufám si říct, že na 7 litrů se ani v orbě nedostanu a to mám zhruba stejné půdní podmínky...
Takže nejspíš trysky a čerpadlo?
Když osladit, tak Crystalem...
Těch 15l/hod to snad není ani možný to mi brala na hektar a co jezdim se 16145 tak mi při orbě bere 20l/hod ale to má trochu více koní 

Ondřej Novák píše:Tak se taky přidám, proxima 82 koní, zatím najeto necelých 200Mth. Tankování plná-plná, diskovka, obraceč, lis, 3r obracák, 2,5m secí kombinace a nejvíc lehká doprava. Spotřeba 4-4,5l/Mth na jedno natankování. Troufám si říct, že na 7 litrů se ani v orbě nedostanu a to mám zhruba stejné půdní podmínky...
za kolik jedeš v orbě na ha? A jak hluboko ořeš?
- Ondřej Novák
-
Ořu 20cm ale čistou spotřebu na ha netuším, tankuju vždycky až jsem u dna tzn. okolo 130-140 litrů a nemám tolik orné abych to vyjezdil jen v pluhu, takže vždycky je v tom ještě doprava a další práce...
Když osladit, tak Crystalem...
• Stránka 1 z 1
Zpět na UŘ III - Proxima, Forterra, Maxterra......