6945 v lese
• Stránka 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: 6945 v lese
bold píše:já nesrovnávám 70 a 69 ale 70 a 72 popřípadě 63. tam je to nesrovnatelné.
To je fakt.Přední náprava šmejd do lesa absolutně nevhodná.Kabina posunutá oproti 69 dopředu.I v 69 když se na sedačce otočíš není tam moc místa od 7 řady žádný.A jako bonus fofr klacek mezi nohama takže když se za šichtu řádově 100* otočíš pokaždý o něj zakopneš.To je skutečně luxus
no nic, tady se neshodneme, máme prostě jiný názor. Každopádně ti ho neberu.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Ty děláš zemědělství, na vedlejšák při práci.A máš možnost dotací.Já dělám lesnictví na hlavní a ve službách kde žádný dotace nejsou.Tak se nediv, že se nezhodnem.Všechno co je na tom traktoru udělaný buď zvyšuje výkon nebo pohodlí obsluhy, já v tý mašině sedím 8 - 12 hodin denně.
no on to až takový vedlejšák není, víc peněz otočím v zemědělství. Několikrát jsem tady prohlašoval že pole a les se nedá srovnávat. Znám pár jedinců co investovali a koupili techniku no a nyní dělají v lese, ovšem jsou to harvestory za hromady peněz, ovšem ten výkon bude někde jinde. dotace bych neřešil, je pravda že zaplatím nájmy a daně a jedu na zisk,ovšem někdy dost nejistý, jedny kroupy a končím, to tobě nehrozí. Tebe nedokáže počasí zlikvidovat. Ale to je jedno. Máme rozdílné názory, na tom se nic nemění. ovšem brzáček je opačný extrém
bold píše:Tebe nedokáže počasí zlikvidovat.
A na to jsi přišel kde?Musím dělat potěžební úrpavy tzn. že cesty když skončím musí být ve stejném stavu jako jsem začal.Od soboty trnu jestli přestane sněžit-pršet jak budu dělat kolejev porostu musím okamžitě skončit a čekat jestli vyschne - zamrzne.
bold píše:Tebe nedokáže počasí zlikvidovat.
Jasně už mě to došlo
bold píše:Znám pár jedinců co investovali a koupili techniku no a nyní dělají v lese, ovšem jsou to harvestory za hromady peněz, ovšem ten výkon bude někde jinde.
Znáš pár jedinců co mají konexe na politické strany (ano strany, Hradec-ředitelství LČR jsou jen kašpárci) a Ti jim dovolují tunelovat státní majetek.Tak pozor mi děláme lesařinu Pěstujeme les Ne ničíme kam přijdem
S tím názorem, že v lese počasí nemůže nic zlikvidovat je s mým názorem protichůdné. Mě vichr v lese před pár lety zlikvidoval asi tak 10 procent 6ha lesa. Práce jsem měl na čtvrt roku a že bych na tom vidělal se říct nedá. Jen můžu říct, že mi to zničilo pevný kraj co chrání les proti větru, teď když přijde prudčí severní vítr, tak jsem bez poloviny lesa a na další pevný dorost může čekat možná až moje další generace. V lese je opravdu mnoho práce a během chvilky je vše pryč ať se jedná o pole či les, toť můj názor.
Samí vole, ale stádo nikde ...
No tak na vysvětlenou. S politikou to nemá nic společného ! Klučina šel do půjček, a pomalu začal investovat, napřed traktory, pak první harvestor, pak druhý. (To bylo jen na okraj) Mrzí mně že většinu mých myšlenek ženete do extrému. To že nemůžete les "přeorávat" je jasné. Tohle jsem ovšem nemyslel. Nechci tady opět dávat důvod k rozepřím, ale ty můžeš třeba měsíc počkat (až zamrzne,nebo vyschne) určitě jsi ale nezažil situaci když chodíš po podmáčené mokré pšenici a slyšíš jak vypadává na zem. Stačí každý den rozložených 0,5mm srážek a končím (to v lese ani nepoznáš) Porovnáváme neporovnatelné ! Ty jsi službař (aspoň tak jsem to pochopil) já výrobce. Ty děláš v lese, já na poli. Každý potřebujeme jinou techniku, tudíž to co vyhovuje tobě, nevyhovuje mně a naopak.
P.S. Vychřice určitě dokáže řádně probrat les, nám stačí déšť a vítr
P.S. Vychřice určitě dokáže řádně probrat les, nám stačí déšť a vítr
bold píše:No tak na vysvětlenou. S politikou to nemá nic společného ! Klučina šel do půjček, a pomalu začal investovat, napřed traktory, pak první harvestor, pak druhý. (To bylo jen na okraj)
Samozdřejmě že má s politikou společnýho.Harvestorová technologie se dostala do ČR tak před 15lety +- a byla dotovaná lesy ČR.Kdo o tom věděl tak při výkonu 200 m3/denně , 4000m3/ měsíc, 48 000m3 rok.Dostal za pět let 7 a čtvrt milionu zpátky.Proč si myslíš, že naše harvestory dělají po celé evropě?Za dotace bylo sakra výhodný je nakoupit a když dotace skončily tak co s nima, navíc se jich nakoupilo tolik že nemají práci.
bold píše: To že nemůžete les "přeorávat" je jasné. Tohle jsem ovšem nemyslel. Nechci tady opět dávat důvod k rozepřím, ale ty můžeš třeba měsíc počkat (až zamrzne,nebo vyschne)
Ovšem pokud máš zaplacenou mašinu.Při dnešních cenách za služby a nákupu nové mašiny může být i ten měsíc fatální.Jen pro zajímavost lesní nástavba zvyšuje cenu traktoru dvojnásobně.
franta.cz píše:Jen pro zajímavost lesní nástavba zvyšuje cenu traktoru dvojnásobně.
zabudol si napísat že cenu tvojho traktora .Ospevuješ tie svoje mašiny akoby nebolo lepšieho stroja...
službaři mají nevýhodu konkurenčního boje, když jde někdo na hranici rentability tak je problém. Bohužel si za to můžou službaři sami (bez emocí) kdyby se všichni kousli tak půjdou ceny nahoru. Ceny výmlatu jdou dolů kdysi jsem platil 2500 za ha a teď 1800. bohužel i tady je stejný případ, ještě že nejsem službař.
bold píše:službaři mají nevýhodu konkurenčního boje, když jde někdo na hranici rentability tak je problém. Bohužel si za to můžou službaři sami (bez emocí)
A zase nemáš pravdu
Jednak za 5 let mě nikdo nedokázal vysvětlit proč když ročně děláme 10 000m3 nemůžu se zůčastnit výběrového řízení na státní zakázku kde je roční objem 8 000m3.Respektivě může jenže má nabídka bude vyřazena protože nemám roční účetní obrat 10 milionů korun.A ta firma co výběrové řízení vyhraje má zájem udělat jen nejlukrativnější práce samozdřejmě harvestory na zbytek kašlou, bud to někdo udělá za pár šupů nebo ne.Tohle všechno je dneska už vidět ve státních lesích.
Jednak v lese dneska jezdí ve službách spousta traktorů s čelním nakladačem a tříbodovým navijákem koupených z dotací z Programu na rozvoj venkova, které jsou určeny pro majitele orné půdy a lesů.Pokud tomuhle říkáš konkurenční prostředí . no comment.
jsou jen dvě varianty. buď se přizpůsobím a potom je to jenom můj problém, nebo se s tím pokusím něco udělat. Druhá varianta znamená jít k volbám, zasílat doporučeně žádosti o vysvětlení podmínek výběrových řízení, podávat podnět k prošetření podezření z korupce a pod. (druhá část je dost nereállná, pokud sedíš 12 hodin v traktoru.)
Ale už bych danou problematiku nerozebíral, jednak není k tématu, jednak práci v lese nerozumím a navíc nechci být za "nejchytřejšího" Mým oborem je demontáž a montáž včetně odhalování závad, tudíž.....ševče drž se svého kopyta....
Ale už bych danou problematiku nerozebíral, jednak není k tématu, jednak práci v lese nerozumím a navíc nechci být za "nejchytřejšího" Mým oborem je demontáž a montáž včetně odhalování závad, tudíž.....ševče drž se svého kopyta....
Bohužel život není fér,nikdy nebyl a nikdy nebude.
Buď si člověk obhájí svou pozici a bude se mu dařit dál dělat svou práci, nebo se na to vykašle a půjde dělat něco jiného.
V dnešní době mi připadá,že je mnohdy lepší nedělat nic.
Účelem každé práce je nějaký výnos či příjem a pokud ho nelze za žádných okolností dosáhnout a člověk bojuje aspoň o tu nulu,tak je něco špatně a nemá smysl to dělat.
Buď si člověk obhájí svou pozici a bude se mu dařit dál dělat svou práci, nebo se na to vykašle a půjde dělat něco jiného.
Účelem každé práce je nějaký výnos či příjem a pokud ho nelze za žádných okolností dosáhnout a člověk bojuje aspoň o tu nulu,tak je něco špatně a nemá smysl to dělat.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
tak tohle to vystihuje naprosto dokonale-souhlasím, bohužel.
tak tohle to vystihuje naprosto dokonale-souhlasím, bohužel.
• Stránka 3 z 3 • 1, 2, 3