zetor 7745/7340
• Stránka 1 z 1
zetor 7745/7340
Chlapi pohrávam sa z myšlienkou že predám svoju 7745 a niečo doplatím a kúpim 7340 čo si o tom myslíte vaše skúsenosti poznatky píšte
Re: zetor 7745/7340
Len si Ty nechaj 77 ak ju máš v dobrom stave. V podstate je to ten istý traktor až na to nezávislé čerpadlo hydrauliky na motore. Len náhradné diely pod katalogovými číslami 73 su o niečo drahšie .
A osobne by som nemenil ťažku nápravu ako je na 7745 za "lahku" Carraro...Čo viem, tak s Carraro ma každý problém!
A nejaké drobné "vylepšenia" si môžeš dorobiť aj na 77-čke.
Jeden poznatok z predajne v CZ - Kupoval som nejaké ND a pozerali sme v sklade Guferá. Podla rozmeru som ho našiel hneď a pani hladala dalej. Tak som jej povedal kde je. A ona povedala že to nieje ono. Tak je hovorím, že rozmer pasuje. Ona nato- Rozmer áno, ale katalogove číslo nie! Tak moje gufero z katalogu pre 7245 stálo 70,-Kč a presne to isté gufero s katalógovým číslom Proximy už stálo 170,-Kč. Dala mi ho pod 72 číslom a že ked jej prídu , že si ho prehodí...
A rozmýšlal som, že by som si prehodil aj tie svetlá v maske, ale nestojí to za to... Napr. ta mriežka na svetlá- na 7245- 163,-Kč a na 7340 - 2240,-Kč
http://www.zetor-shop.cz/cz/menu/2050/n ... te-svetla/
http://www.zetor-shop.cz/cz/menu/2382/n ... zka-celni/
A osobne by som nemenil ťažku nápravu ako je na 7745 za "lahku" Carraro...Čo viem, tak s Carraro ma každý problém!
Jeden poznatok z predajne v CZ - Kupoval som nejaké ND a pozerali sme v sklade Guferá. Podla rozmeru som ho našiel hneď a pani hladala dalej. Tak som jej povedal kde je. A ona povedala že to nieje ono. Tak je hovorím, že rozmer pasuje. Ona nato- Rozmer áno, ale katalogove číslo nie! Tak moje gufero z katalogu pre 7245 stálo 70,-Kč a presne to isté gufero s katalógovým číslom Proximy už stálo 170,-Kč. Dala mi ho pod 72 číslom a že ked jej prídu , že si ho prehodí...
A rozmýšlal som, že by som si prehodil aj tie svetlá v maske, ale nestojí to za to... Napr. ta mriežka na svetlá- na 7245- 163,-Kč a na 7340 - 2240,-Kč
Naposledy upravil Dream dne 21 bře 2013 18:58, celkově upraveno 1
Naprosto souhlasím s kolegou výše, u nás ho má jeden soukromník a povidá to samé (drahé díly) a ještě si stěžoval na brzdy, ty prej jsou n hovn. Ale zase na druhou stranu svou práci udělá
Jinak jak si psal o té mřížce, tak o ní jsem taky uvažoval (mně se vzhledově moc líbí), že bych jí napasoval na 69ku, ovšem jakmile jsem spatřil CENU
Ještě dodám, že komplet přední a boční mřížky kapotáže vyjdou cca na 4300,-Kč
Jinak jak si psal o té mřížce, tak o ní jsem taky uvažoval (mně se vzhledově moc líbí), že bych jí napasoval na 69ku, ovšem jakmile jsem spatřil CENU
Ještě dodám, že komplet přední a boční mřížky kapotáže vyjdou cca na 4300,-Kč
Samí vole, ale stádo nikde ...
zrovna mřižku světel bych nesrovnaval ta plastova je jen na okrasu bordel nezachyti a za chvily praskne taky ji mám na traktoře zvažuji vyměnu aspon těch bočních at se nezasira chladič plastove už jsou popraskané
Dream píše:Len si Ty nechaj 77 ak ju máš v dobrom stave. V podstate je to ten istý traktor až na to nezávislé čerpadlo hydrauliky na motore. Len náhradné diely pod katalogovými číslami 73 su o niečo drahšie .
když to nejde vem kladivo
když jsem kupoval mřížky tak jsem se dvakrát ptal jestli se nespletli, to byl ranec, na druhou stranu nutno podotknout že jsou kovové a nejsou potřeba síťky.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Mriežky su samozrejme iba ako príklad. Ja mám plastové na traktore, ktorý je na prácu v lese, a za 10 rokov sa mi ich ešte nepodarilo polamať...
Pod mriežkou mám ešte sitko za 220 ,-Kč +mriežka 163,- =383,- a efekt ten istý ako pri mriežke za 2240,-Kč A kde su ešte bočné...
Jednoduch novší typ=drahšie ND...
http://www.nekvinda-obchod.cz/produkt/3 ... egorie=282
Pod mriežkou mám ešte sitko za 220 ,-Kč +mriežka 163,- =383,- a efekt ten istý ako pri mriežke za 2240,-Kč A kde su ešte bočné...
Skôr by ma zaujímali skúsenosti v od niekoho kto mal možnosť vyskúšať oba tátoše v práci a pod
Dream píše:Mriežky su samozrejme iba ako príklad. Ja mám plastové na traktore, ktorý je na prácu v lese, a za 10 rokov sa mi ich ešte nepodarilo polamať...
co to máš za plast? mřížky praskají sami není potřeba je lámat mechanicky snad jen pokud to máš pořád ve stínu. Holt ten plast stárne a křehne. V mulčovači je to super vezmu smetáček a ometu to,aniž bych musel sundávat plast. Každopádně jsem předělával celou kapotáž a tak jsem objednal i tyhle mřížky. Bylo mně blbé je vracet i když mně ta cena kompletu zarazila. Kdybych to věděl tak bych je asi nekoupil, ale na druhou stranu je to pohodlnější jak plast a siťka.
zetorr1 píše:Skôr by ma zaujímali skúsenosti v od niekoho kto mal možnosť vyskúšať oba tátoše v práci a pod
Rozdíl bude podobný jako mezi 7011 a 7211. Ovšem ještě jsi nenapsal k jaké práci to potřebuješ. A osobně bych se držel svého stroje o kterém vím v jakém je stavu, prodat dobrou 77 a koupit navoněnou 73 no nevím. Napiš uživateli "rada" má doma 73 tak se ho poptej. (doufám že jsem neprokecl něco co jsem neměl)
Je to jak píše bold,záleží co to má dělat za práci a hlavně jaké jsou priority.
Je potřeba se na to pořád dívat jako na starou UŘ1ku,ikdyž vypadá moderněji a komfortněji, pořád bude tahat tříradličák,vyjímečně 4 radl. a podobné nářadí jako ostatní UŘ1ky.
Sice to jede 40km/h,má to větší výkon díky turbu a plno jiných vylepšení,ale ta poruchovost je tam prokazatelně větší. Dále ty přední nápravy Cararo nejsou žádný zázrak,ty staré těžké nápravy jsou mnohem lepší a víc a déle vydrží. Dále netuším jak je na tom převodovka,diferák a portály,nejsou nijak zvlášť dimenzovanější než stará 77ka a vyyší výkon a vyšší pojezdová rychlost se na tom určitě podepíše.
Můj názor je celkově asi takový, když nevíš co s penězi a chceš se pohodlně povozit tak si ji klidně kup,ale pokud máš v dobrém stavu 77ku, tak si ji raději nech a pokud budeš potřebovat, tak se časem poohlédni po něčem silnějším nad 100k z těch novějších řad.
Ikdyž dělám relativně málo hektarů,které by se daly zvládnout UŘ1kou, tak už nemám žádné traktory pod 100k a pak ta práce jinak člověka baví,když ty hektary rychleji ubývají, myslím že mi dají za pravdu všichni,kteří hlínu obracejí pěti a více radlicemi.
Samozřejmě pokud to má být traktor k baráku a nějaké ty záhumenky tak to se pak bavíme úplně o něčem jiném.
Můj kamarád zrovna před 14ti dny prodal Z6945 po kompletní poctivé GO s čelákem a koupil zrovna tuhle Z7341 i s čelní hydraulikou a předním PTO.Příští týden za nim jedu,tak se ho poptám na dojmy a můžu udělat i nějaké fotky.Nicméně on to má k baráku, na stavbu,do lesa na dřevo a sem tam něco na výpomoc bráchovi na pole,takže tam se to nestrhá.
Je potřeba se na to pořád dívat jako na starou UŘ1ku,ikdyž vypadá moderněji a komfortněji, pořád bude tahat tříradličák,vyjímečně 4 radl. a podobné nářadí jako ostatní UŘ1ky.
Sice to jede 40km/h,má to větší výkon díky turbu a plno jiných vylepšení,ale ta poruchovost je tam prokazatelně větší. Dále ty přední nápravy Cararo nejsou žádný zázrak,ty staré těžké nápravy jsou mnohem lepší a víc a déle vydrží. Dále netuším jak je na tom převodovka,diferák a portály,nejsou nijak zvlášť dimenzovanější než stará 77ka a vyyší výkon a vyšší pojezdová rychlost se na tom určitě podepíše.
Můj názor je celkově asi takový, když nevíš co s penězi a chceš se pohodlně povozit tak si ji klidně kup,ale pokud máš v dobrém stavu 77ku, tak si ji raději nech a pokud budeš potřebovat, tak se časem poohlédni po něčem silnějším nad 100k z těch novějších řad.
Ikdyž dělám relativně málo hektarů,které by se daly zvládnout UŘ1kou, tak už nemám žádné traktory pod 100k a pak ta práce jinak člověka baví,když ty hektary rychleji ubývají, myslím že mi dají za pravdu všichni,kteří hlínu obracejí pěti a více radlicemi.
Samozřejmě pokud to má být traktor k baráku a nějaké ty záhumenky tak to se pak bavíme úplně o něčem jiném.
Můj kamarád zrovna před 14ti dny prodal Z6945 po kompletní poctivé GO s čelákem a koupil zrovna tuhle Z7341 i s čelní hydraulikou a předním PTO.Příští týden za nim jedu,tak se ho poptám na dojmy a můžu udělat i nějaké fotky.Nicméně on to má k baráku, na stavbu,do lesa na dřevo a sem tam něco na výpomoc bráchovi na pole,takže tam se to nestrhá.
V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
No ja mám tu 7745 od nova a ročne obrába asi 10ha lúk a 3 ha ornej používam ju v lisu a rotačka 3obraciak a tak pod akurád do toho lisu som chcel niečo silnejšieho no ešte počkám na ár názorov a rád ďakujem zatiaľ.
no na tu výměru bych si ji asi nechal. 73 není ani ryba ani rak, Osobně bych teda šel do NOVÉHO nebo nechal 77. soukromníci dokola prodávají traktory a kupují nové, ovšem 77 jdou z dvora jako poslední. Kolega má cca 300ha orné, a ještě loni tahal postřikovač 7711, a to má dva deutze (260 a 150 koní) a až loni na podzim koupil nového 120 koňového DF. Ale 77 je pořád v záloze. 77 je prostě nezmar, není náročná na údržbu a je to držák. V poslední době se začali do mašin montovat tzv kurvítka, to je zařízení které se prostě posere když to nejmíň čekáš a stojí majlant. proto bych volil nový stroj a nebo nechal starý držák.
bold píše:no na tu výměru bych si ji asi nechal. 73 není ani ryba ani rak, Osobně bych teda šel do NOVÉHO nebo nechal 77. soukromníci dokola prodávají traktory a kupují nové, ovšem 77 jdou z dvora jako poslední. Kolega má cca 300ha orné, a ještě loni tahal postřikovač 7711, a to má dva deutze (260 a 150 koní) a až loni na podzim koupil nového 120 koňového DF. Ale 77 je pořád v záloze. 77 je prostě nezmar, není náročná na údržbu a je to držák. V poslední době se začali do mašin montovat tzv kurvítka, to je zařízení které se prostě posere když to nejmíň čekáš a stojí majlant. proto bych volil nový stroj a nebo nechal starý držák.
to je co to zařizení které se posere?
když to nejde vem kladivo
kurvítko jest součástka která se po určité době posere. Obvykle to je součástka za pár korun ovšem je nerozebiratelně spojená s celkem který jest už za ranec. Např ložisko ve viskospojce (ložisko za 50kč celá spojka za 3tisíce) dále jsou to různé elektrobazmeky které rozebrat nejdou. Bavím se všeobecně.
bold píše:kurvítko jest součástka která se po určité době posere. Obvykle to je součástka za pár korun ovšem je nerozebiratelně spojená s celkem který jest už za ranec. Např ložisko ve viskospojce (ložisko za 50kč celá spojka za 3tisíce) dále jsou to různé elektrobazmeky které rozebrat nejdou. Bavím se všeobecně.
Taká je dnešná doba... Len platiť, platiť a palatiť. Teraz sa vyrába aby sa predávalo, niekedy sa vyrábalo aby bolo. Veď čo ma výrobca z toho že predá kus a 15 rokov ťa nevidí . Pre neho je výhodnejšie diel urobiť tak, aby vydržal záruku a potom sa po "kurvil" . Je to smutné, ale je to tak...
bold píše:kurvítko jest součástka která se po určité době posere. Obvykle to je součástka za pár korun ovšem je nerozebiratelně spojená s celkem který jest už za ranec. Např ložisko ve viskospojce (ložisko za 50kč celá spojka za 3tisíce) dále jsou to různé elektrobazmeky které rozebrat nejdou. Bavím se všeobecně.
Proto je potřeba kupovat kvalitní ložiska třeba SKF, nebo klidně i české ZKL ty jsou s kvalitou na výši.
bavím se o tom že bych rád vyměnil ložisko, ovšem nelze rozebrat, a je třeba zakoupit celý díl.
• Stránka 1 z 1