Sekačka za 5811
• Stránka 1 z 1
Sekačka za 5811
Potřeboval bych poradit jakou sehnat sekačku za zetor 5811 / 70 koní
Něco levného nerozbitného na sekání 35ha.Za stejný traktor i obracečku za rozumnej peníz.Vyplatí se na tuhle hektaráž kupovat něco lepšího nebo mám mrknout do Polska?
Díky moc za radu.
Něco levného nerozbitného na sekání 35ha.Za stejný traktor i obracečku za rozumnej peníz.Vyplatí se na tuhle hektaráž kupovat něco lepšího nebo mám mrknout do Polska?
Díky moc za radu.
Re: Sekačka za 5811
35 je už docela dost, mám půlku a stačí mi to. Diskovku, šestimetr obracák a to samé shrnovač či širší, jinak tam chcípneš v kabině.
Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!
- michal7745
do polska v ziadnom pripade jeden u nas ma taku hned nova sa mu posrala doteraz preslo 5 roky a furt snou daco je, na 35ha to uz mas co robit ztr 165 co mame my by som ti vobec neodporucoval lebo maximalna vykonnost je 2ha za hodinu a my mame 5ha travy a sluzby zmakneme aj 10ha kusok a to uz je co robit rocne naseka okolo 50ha ztr musim pochvalit to ide furt no preto ze rok vyroby je 2009 odporucal by som ti nejaku 3metrovu diskovu kosu, a znacka nejake zname ine by som ti neradil su ako polske, kukni na claas,kuhn,pottinger,fella a blaaaa su aj ztr ale tie neviem jak su na tom kvalitne ale nemali byt zle
3metrovku za 5811 není zrovna nejlepší varianta, spíš tak max. od kuhna 280 nebo ještě nějakou menší...
Samí vole, ale stádo nikde ...
přesně tak. Do 2,5m a bez kondicioneru. Popravdě, 5811 není na tuhle výměru, pokud by se to mělo dělat najednou. Bude to velká honička, i pokud to bude nadvakrát a pořád nejsme u toho, jak to sklidit. Na lis do kulatých bych viděl jako nejmenší 8011. Jsou případy, kde ho tahají podle typu lisu i sedmdesátkou,ale nejde to postavit na minimální síle techniky. Zcela perfektní je 100HP JD, s čelním hřídelem, čelní a boční sečení, osmička desítka ostatní. Lisování nádhera, zrovna mám jeden na louce jenže to už zase 35ha neuživí. Takže zpět ke staré technice. Jak půjde seno z pozemku? horalem? to bude hodně sena
Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!
- michal7745
u nas tie veci vsetko maka proxima 8441, kosenie,obracanie,zhrabovanie a lisovanie s pevnou komorou a je to hracka pre ten traktor no 3 diskovka je asi moc na 58 ale nezda sa mi ze by mala 70 koni preto som tak pisal ze 70 konovy traktor by 3m diskovku tahal, na lisovanie by ti stacil aj 5811 s lisom unibal alebo my sme mali madarsky heston a tahala to 7211 neskor 7745 kvoli tomu ze sa lisovalo aj na kopci nestalo sa len raz ze 7211 dostala smyk, ked sla dole brehom teraz mame vicon a to vyraba kverneland vyborny lis daj kosu podla toho ake su u vas podmienky, husta trava, kopce ci rovina a tak keby bola len rovina tak 2,5m ale ked kopce a husto 2m, pre nasu proximu ztr 165 to nic neni a lutujeme ze sme nekupili vasciu
Hektaráž je sice 35ha,ale něco spásám ovcema.Už pár let mi seno dělá firma,ale sem závislej na jejich času a přeci jen já bych svoje pozemky tak neprasil.Dělaj jen svoji práci a vznikaj uprostřed luk noví hluboký silnice což se mi moc nelíbí.Traktor je první vlaštovka rád bych si to alespon posekal a obrátil a klidně i nařádkoval.Zavolám je až na balíkování a balení do folie(jestli se mi teda na takovej kšeft nevys..). Odvoz balíků z luk si taky zajístím sám čelák už se vyrábí.Vejška trávy jak kdy,letos kvuli deštum se sena dělali dýl a tráva už těch šedesát čísel měla.Mám to většinu mírnej svah,ale za sucha s tím 5811 nemá žádnej problém is plně naloženou 7tunkou.V papírech je sice 5811,ale je to skládaný z jinejch traktorů a má kolem 70ti koní.
- Ondřej Novák
jsem zastánce diskovek, vzhledem k tomu že je ten traktor bez předku a poměrně lehkej tak max 2,6 -2,8 metru záběru a samozřejmě bez koncicionéru, ale napadla mě ekononická varianta a sice bubnovka ŽTR 330, je to pravda velká mrcha, ale vzhledem k tomu že je tažená tak ji na rovinkách traktor bez předku vadit nebude a 70 kobyl ji utáhne a cenově vyjde do 20 tisíc...
Když osladit, tak Crystalem...
• Stránka 1 z 1