Fungicídne ošetrenie obilnín
Re: Fungicídne ošetrenie obilnín
Rolník74 píše:A co starý dobrý tango,vychází mě cenově úplně stejně jako hutton?!Jinak u mě začátek metání a zatím vše v pohodě,takže vyčkávám...
Tak u Tanga je akční nabídka, na odběr nad 100 litrů je cena kolem 660,- 0,7 Tanga+0,5 Amistaru, tak to je ok. Opět pozor na popálení - morfolin

Dark píše:Tele to s tou hlínou a psárkou si trefil přesně, Tomáš je od nás ze vsi, a Žimutice moc neokusuju.
Pozdravuj ho, dělal jsem u Daňhela

Měl bych dotaz ještě ke krácení. při aplikaci Cerone do pšenice je nutné aby klas měl délku nad cca 6 cm a nebo stačí když se objeví prap. list? je možné nesprávnou aplikací zkrátit klas?
dekuji.
dekuji.
tele píše:Rolník74 píše:A co starý dobrý tango,vychází mě cenově úplně stejně jako hutton?!Jinak u mě začátek metání a zatím vše v pohodě,takže vyčkávám...
Tak u Tanga je akční nabídka, na odběr nad 100 litrů je cena kolem 660,- 0,7 Tanga+0,5 Amistaru, tak to je ok. Opět pozor na popálení - morfolin
No,jo při 20ha se mě akce netýká

farmarJD píše:Měl bych dotaz ještě ke krácení. při aplikaci Cerone do pšenice je nutné aby klas měl délku nad cca 6 cm a nebo stačí když se objeví prap. list? je možné nesprávnou aplikací zkrátit klas?
dekuji.
Je to přesně jak říkáš, chybí potom několik spodních řad v klasu jako za sucha

Rolník74 píše:tele píše:Rolník74 píše:A co starý dobrý tango,vychází mě cenově úplně stejně jako hutton?!Jinak u mě začátek metání a zatím vše v pohodě,takže vyčkávám...
No,jo při 20ha se mě akce netýkáten amistar myslíte Amistar Xtra?Je tohle lepší kombinace než Hutton sólo?Dnes ráno jsem na počátku metání,porost v perfektní kondici,takže asi čekat co nejdéle to půjde,že?Dík za info.
Tak jedině se podělit se sousedem

tele píše:farmarJD píše:Měl bych dotaz ještě ke krácení. při aplikaci Cerone do pšenice je nutné aby klas měl délku nad cca 6 cm a nebo stačí když se objeví prap. list? je možné nesprávnou aplikací zkrátit klas?
dekuji.
Je to přesně jak říkáš, chybí potom několik spodních řad v klasu jako za suchaPři aplikaci etefonu do částečně vymetaného klasu hrozí, že bude částečně hluchý!
Mám Potenzial a ten je dost pozdní takže do zač. metání odhaduji cca týden. Takže správná aplikace etefonu se určuje dle stavu praporc. listu a nebo po rozříznutí stébla podle délky klasu?
Tak dneska jsem byl v ječmeni-skvrnitosti. Dal jsem 0,6 hutton+0,4 modus +hořká sůl+močovina. Kurňa to byl driják
farmarJD píše:tele píše:farmarJD píše:Měl bych dotaz ještě ke krácení. při aplikaci Cerone do pšenice je nutné aby klas měl délku nad cca 6 cm a nebo stačí když se objeví prap. list? je možné nesprávnou aplikací zkrátit klas?
dekuji.
Je to přesně jak říkáš, chybí potom několik spodních řad v klasu jako za suchaPři aplikaci etefonu do částečně vymetaného klasu hrozí, že bude částečně hluchý!
Mám Potenzial a ten je dost pozdní takže do zač. metání odhaduji cca týden. Takže správná aplikace etefonu se určuje dle stavu praporc. listu a nebo po rozříznutí stébla podle délky klasu?
Určitě řezat, víš přesně na čem jsi. Potenzial je středně odolný poléhání, přesto když je na 200 kg N/ha, krátil jsem ho za mokra v EC 32 0,3 Moddus + 0,5 CCC a na praporec 0,2 - 0,3 etefon a stejně měl metr. Jinak jedna z mých oblíbených plastických odrůd

tomous píše:Tak dneska jsem byl v ječmeni-skvrnitosti. Dal jsem 0,6 hutton+0,4 modus +hořká sůl+močovina. Kurňa to byl driják
ještě bór, zinek a smáčedlo

tele píše:tomous píše:Tak dneska jsem byl v ječmeni-skvrnitosti. Dal jsem 0,6 hutton+0,4 modus +hořká sůl+močovina. Kurňa to byl driják
A glyfosát

tomous píše:tele píše:tomous píše:Tak dneska jsem byl v ječmeni-skvrnitosti. Dal jsem 0,6 hutton+0,4 modus +hořká sůl+močovina. Kurňa to byl driják
A glyfosát
nebo, SAPS stačí

Měl bych dotaz, objevila se mi v pšenici pravděpodobně rez pšeničná, je to v rozsahu co jsem nikdy neviděl, bohužel jsem se na pole nedostal 14 dní a porost je silně poškozen, praporcový list a spodní listy skoro žluté. Má ještě smysl něco aplikovat ?
HonzaCB píše:Měl bych dotaz, objevila se mi v pšenici pravděpodobně rez pšeničná, je to v rozsahu co jsem nikdy neviděl, bohužel jsem se na pole nedostal 14 dní a porost je silně poškozen, praporcový list a spodní listy skoro žluté. Má ještě smysl něco aplikovat ?
S největší pravděpodobností se jedná o rez plevovou. V pátek jsem v podobném porostu chodil u sousedů, shodou okolností Tobak, druhá odrůda na stejném bloku neměla nic. Nezbyde Ti nic jiného, než tam urychleně naprat strobilurin + azol v plné dávce - např Delaro, Opera, Amistar xtra. Počasí na příští týden nic moc

Děkuji za odpověď, žloutne to odspoda , vršek listu je hnědý a je tam ta rez...mám to u odrůdy Papageno i Vanessa, vůbec nechápu, kde se to tam vzalo, na poli se vyskytují pruhy které jsou už uplně žluté, prostě ohniska, paradoxem je, že přes silnici, má pole družstvo, bez chorob a jedno pole mezi napadenými odrůdama, zcela bez poškození (Potenzial, Mulan) Stejné příznaky jsem viděl na poli u cestou u Bohunic u Týna n. Vltavou.
HonzaCB píše:Děkuji za odpověď, žloutne to odspoda , vršek listu je hnědý a je tam ta rez...mám to u odrůdy Papageno i Vanessa, vůbec nechápu, kde se to tam vzalo, na poli se vyskytují pruhy které jsou už uplně žluté, prostě ohniska, paradoxem je, že přes silnici, má pole družstvo, bez chorob a jedno pole mezi napadenými odrůdama, zcela bez poškození (Potenzial, Mulan) Stejné příznaky jsem viděl na poli u cestou u Bohunic u Týna n. Vltavou.
V Papagenu jsem chodil u kamaráda v pátek, má poškozené paty od fusaria, list je ok. Vanessa byla ta sousední odrůda vedle Tobaku u sousedů, ani známka po rzi. Rzi se obecně šíří ohniskovitě a jsou vidět z auta

Děkuji, je možné tedy ten porost "vyléčit, když je list víc než 50 % žlutý, hnědý, nebo aplikace ochrání jen ten zbytek porostu méně napadený ?
Mám na jednom poli(10ha) merito(7ha) a bohemii zbytek a před cca měsícem"z auta" pozorované kola a po projití porostu aplikován hutton a amistar xtra(zbytek po řepce) a zachráněno!Vše bylo pouze v meritu!!!Bohemka nic.Dnes jsem jezdil navečer s hořkou solí a damem a bohemka i merito bez problémů,ale na dalším poli sakura(6ha) začínající rez na listu!kolega má taky merito a protože je to flákač,tak se ta vyprd... a porost na celém poli totálně zničený!!!
HonzaCB píše:Děkuji, je možné tedy ten porost "vyléčit, když je list víc než 50 % žlutý, hnědý, nebo aplikace ochrání jen ten zbytek porostu méně napadený ?
Když to nenastříkáš, nic nesklidíš

Rolník74 píše:Mám na jednom poli(10ha) merito(7ha) a bohemii zbytek a před cca měsícem"z auta" pozorované kola a po projití porostu aplikován hutton a amistar xtra(zbytek po řepce) a zachráněno!Vše bylo pouze v meritu!!!Bohemka nic.Dnes jsem jezdil navečer s hořkou solí a damem a bohemka i merito bez problémů,ale na dalším poli sakura(6ha) začínající rez na listu!kolega má taky merito a protože je to flákač,tak se ta vyprd... a porost na celém poli totálně zničený!!!
Ta Sakura bude náchylnější, už jsem slyšel o dvou porostech totálně napadených. Letos je vidět, že prevence je prevence

tele píše:Rolník74 píše:Mám na jednom poli(10ha) merito(7ha) a bohemii zbytek a před cca měsícem"z auta" pozorované kola a po projití porostu aplikován hutton a amistar xtra(zbytek po řepce) a zachráněno!Vše bylo pouze v meritu!!!Bohemka nic.Dnes jsem jezdil navečer s hořkou solí a damem a bohemka i merito bez problémů,ale na dalším poli sakura(6ha) začínající rez na listu!kolega má taky merito a protože je to flákač,tak se ta vyprd... a porost na celém poli totálně zničený!!!
Ta Sakura bude náchylnější, už jsem slyšel o dvou porostech totálně napadených. Letos je vidět, že prevence je prevence
Merito mám letos poprvé,vzal jsem ho,protože bylo málo bohemky,ale bohemka a sakura je jako nebe a noc!Bohemka jednoznačně klasovka,a taková panenka jako bývala hana a vlastně je to následnice alany,která už byla flexibilnější,ale bohemka je opět "náladovější" kdežto sakura je taková "jistota" výsledku.Merito,uvidím,ale zatím se jeví dobře,ikdyž barva oproti bohemce je o několik stupňů světlejší.
Rolník74 píše:tele píše:Rolník74 píše:Mám na jednom poli(10ha) merito(7ha) a bohemii zbytek a před cca měsícem"z auta" pozorované kola a po projití porostu aplikován hutton a amistar xtra(zbytek po řepce) a zachráněno!Vše bylo pouze v meritu!!!Bohemka nic.Dnes jsem jezdil navečer s hořkou solí a damem a bohemka i merito bez problémů,ale na dalším poli sakura(6ha) začínající rez na listu!kolega má taky merito a protože je to flákač,tak se ta vyprd... a porost na celém poli totálně zničený!!!
Merito mám letos poprvé,vzal jsem ho,protože bylo málo bohemky,ale bohemka a sakura je jako nebe a noc!Bohemka jednoznačně klasovka,a taková panenka jako bývala hana a vlastně je to následnice alany,která už byla flexibilnější,ale bohemka je opět "náladovější" kdežto sakura je taková "jistota" výsledku.Merito,uvidím,ale zatím se jeví dobře,ikdyž barva oproti bohemce je o několik stupňů světlejší.
Bohemka mi k srdci nepřirostla, zklamala mě ohledně nestabilní potravinářské kvality, ale nemám s ní problém, většina pěstitelů je spokojená. Alanu jsem dělával kdysi, nedám na ní dopustit, do sucha a horších podmínek super. Jejím následníkem je Turandot, tak uvidíme, jak se osvědčí. Dej vědět, jak se po sklizni bude jevit Sakura.
- Pepa Josef
Zdravim chtel sem se zeptat mam 18 ha papagena a na jednom poli sem mel jedno ohnisko rzi postrikal sem to opusem a misto toho aby se to zastavilo tak se tam ohnisko rozlostlo daval sem 1 litr opuse na 200l vody a prselo az 3 dny po aplikaci,nevi te nekdo cim by to mohlo byt spusobeno
Pepa Josef píše:Zdravim chtel sem se zeptat mam 18 ha papagena a na jednom poli sem mel jedno ohnisko rzi postrikal sem to opusem a misto toho aby se to zastavilo tak se tam ohnisko rozlostlo daval sem 1 litr opuse na 200l vody a prselo az 3 dny po aplikaci,nevi te nekdo cim by to mohlo byt spusobeno
Samotný epoxiconazol nemá 100% léčebný účinek, ale určitě by se to nemělo šířit dál. Napadá mě snad kombinace azolu+strobilurinu

Ahoj, měl bych taky dotaz. Dnes jsem byl v Tobaku a začíná se mně tam objevovat rez, viděl sem jí jen na pár místech na podpraporci, ale počítám, že se víc rozšíří. Původně jsem ho chtěl stříkat Limitem, ale ten už distributor neměl, tak sem se s nima dohodl na Impulse super, ten už mám týden doma.
Bude to stačit na zastavení tý rzi, nebo mám koupit radši něco jinýho? Jinak Turandot zatím zdravá, Samurai a Genius už sem ošetřoval dřív.
Bude to stačit na zastavení tý rzi, nebo mám koupit radši něco jinýho? Jinak Turandot zatím zdravá, Samurai a Genius už sem ošetřoval dřív.
chose píše:Ahoj, měl bych taky dotaz. Dnes jsem byl v Tobaku a začíná se mně tam objevovat rez, viděl sem jí jen na pár místech na podpraporci, ale počítám, že se víc rozšíří. Původně jsem ho chtěl stříkat Limitem, ale ten už distributor neměl, tak sem se s nima dohodl na Impulse super, ten už mám týden doma.
Impuls bude dobře účinkovat, je to lepší varianta než Limit, protože je komplexnější. Přidej Zintrac, ten spiroxamin dokáže dost popálit. Podle výhledu s počasím bych možná zauvažoval o variantě Impuls 0,5 + Amistar 0,3, abych to posílil víc na rzi a skvrnitosti. Dle mých info je v Samurai dost rzí, cos aplikoval jako poslední fungicid?
Tak protože je zatím vše zdravé,bohemka téměř vymetaná,tak jsem zakoupil Osiris a ještě budu čekat.Akorát mě trochu mate dávkování.Někde se uvádí 1,5-2l a na etiketě zase 3l!!já mám zakoupeno na dávku 1,75l/ha.Bylo mě řečeno,že to stačí a že je to nyní nejprodávanější fungicid.Ale znáte ty prodejce...
já mám Sultan a je taky skoro vymetaná, vyčkávám a budu aplikovat Prosaro. Mám vyzkoušeno a jsem spíše přízemní.... držím se stále osvědčených metod.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
tele píše:chose píše:Ahoj, měl bych taky dotaz. Dnes jsem byl v Tobaku a začíná se mně tam objevovat rez, viděl sem jí jen na pár místech na podpraporci, ale počítám, že se víc rozšíří. Původně jsem ho chtěl stříkat Limitem, ale ten už distributor neměl, tak sem se s nima dohodl na Impulse super, ten už mám týden doma.
Impuls bude dobře účinkovat, je to lepší varianta než Limit, protože je komplexnější. Přidej Zintrac, ten spiroxamin dokáže dost popálit. Podle výhledu s počasím bych možná zauvažoval o variantě Impuls 0,5 + Amistar 0,3, abych to posílil víc na rzi a skvrnitosti. Dle mých info je v Samurai dost rzí, cos aplikoval jako poslední fungicid?
Původně jsem chtěl něco zaměřenýho víc na braničnatky, se rzema sem tu problémy neměl, nebo to vzal fungicid co jsem stříkal na braničnatky a rzi se nějak neprojevili. Mám tu nějaký zbytek z řepky Amistar xtra. Ty jsi myslel xtra nebo opti, každý obsahuje jiný poměry účiných látek.
Toho Zintracu kolik ? Chtěl jsem tam k fungicidu přidat ještě hořkou sůl, ale nevim jestli to neuškodí.
Ten samurai sem bral v 32 Bumper super s optimusem na krácení, tedˇzačíná metat, tak to budu muset taky něčím stříknout. Jediná pšenice u mě po obilnině, tak sem se bál chorob pat stébel, jinak je mám po řepce.
Genius sem bral jen Tangem super taky v 32 "zbytek balíčku", tedˇ začíná metat, tak do něj mám připravenej Zamir
Rolník74 píše:Tak protože je zatím vše zdravé,bohemka téměř vymetaná,tak jsem zakoupil Osiris a ještě budu čekat.Akorát mě trochu mate dávkování.Někde se uvádí 1,5-2l a na etiketě zase 3l!!já mám zakoupeno na dávku 1,75l/ha.Bylo mě řečeno,že to stačí a že je to nyní nejprodávanější fungicid.Ale znáte ty prodejce...
Pod 2 litry bych nešel