Tritikale a žito
• Stránka 2 z 2 • 1, 2
Re: Tritikale a žito
Pavel Toman píše:Nyní sklízíme hybridní žito Ascari, tak pro BPS. Výška 170 cm, místy i víc. Přesný výnos ještě nemám, ale odhadujeme to min na 25 t/ha. (v úterý byla sušina 34 %)
Ascari jsem taky dělával, dost náchylné na poléhání. Kolik máte škrobů, případně cukrů dle rozboru při 34% sušině?
- Pavel Toman
-
Rozbory nám dělala firma VP Agro, která nám dělala i ohledně tohoto žita a tritikale (máme odrůdu Balo PZO) poradenství. Řídili jsme se jen sušinou, která je teď při sklizni 37 %.
Žito dostalo 90 - 110 Kg N, nebylo krácený a při těch 170 cm všechno stojí. Tritikale má výšku 130 cm, takže tam je to úplně OK.
Žito dostalo 90 - 110 Kg N, nebylo krácený a při těch 170 cm všechno stojí. Tritikale má výšku 130 cm, takže tam je to úplně OK.
- Pavel Toman
-
Přesně tak
Rolník74 píše:Předpokládám,že nyní sklízíte do bioplynky?!
já ne, jde do němec jako krmný-za o dost lepší peníz než je tady potravina

Teorie je, když všechno víme, ale nic nefunguje.
Praxe je, když všechno funguje, ale nikdo neví proč.
My jsme spojili teorii s praxí: nic nefunguje a nikdo neví proč.
standais píše:Rolník74 píše:Předpokládám,že nyní sklízíte do bioplynky?!
já ne, jde do němec jako krmný-za o dost lepší peníz než je tady potravina![]()
Aha a jaký je výnos zrna?A co sklizeň,neříkej,že to nelehne!Ikdyž jeden kamarád z vysočiny razil už v Humpolci na škole heslo,že žito je jak ženská!Když nelehne,tak nedá!
Rolník74 píše:standais píše:Rolník74 píše:Předpokládám,že nyní sklízíte do bioplynky?!
já ne, jde do němec jako krmný-za o dost lepší peníz než je tady potravina![]()
Aha a jaký je výnos zrna?A co sklizeň,neříkej,že to nelehne!Ikdyž jeden kamarád z vysočiny razil už v Humpolci na škole heslo,že žito je jak ženská!Když nelehne,tak nedá!
výnos na písku kolem 4t, na polích, kde děláme cukrovku přes 7t. nelehlo, ale 514 toho měla plný brejle-nelezlo to do šneku a buben pěkně hučel

Teorie je, když všechno víme, ale nic nefunguje.
Pavel Toman píše:Rozbory nám dělala firma VP Agro, která nám dělala i ohledně tohoto žita a tritikale (máme odrůdu Balo PZO) poradenství. Řídili jsme se jen sušinou, která je teď při sklizni 37 %.
Sušinu máme 29-33%, nahnojeno 101-143 kg N/ha, výška Balu cca 160, Hellvus cca 190, sklizeň začne v druhé půlce příštího týdne, až bude vosková zralost

- lukas....1
-
Zdravím, mám dotaz trochu mimo téma. Letos jsem nechával kamarádovi na svém poli slisovat žitnou slámu v řádcích po kombajnu. Nemám moc představu co si za to říct. Balíky dělal v průměru 140cm. Řešil tady někdo něco podobného a mohl by mi dát tip jak to ohodnotit? díky...
Měl bych na vas dotaz : Zajimalo by mě sejete někdo jarni tritikale a jak jsme s nim vynosově a zdravotně spokojeni přemyšlim že bych ho na par ha zkusil, jde mi o sklize na zrno .Děkuju za vaše zkušenost.
pawell89 píše:Měl bych na vas dotaz : Zajimalo by mě sejete někdo jarni tritikale a jak jsme s nim vynosově a zdravotně spokojeni přemyšlim že bych ho na par ha zkusil, jde mi o sklize na zrno .Děkuju za vaše zkušenost.
Pouze z nouze. Nedá výnos, udělej radši oves.
tele píše:pawell89 píše:Měl bych na vas dotaz : Zajimalo by mě sejete někdo jarni tritikale a jak jsme s nim vynosově a zdravotně spokojeni přemyšlim že bych ho na par ha zkusil, jde mi o sklize na zrno .Děkuju za vaše zkušenost.
Děkuju,ja se pravě ovsa kvuli vynosu bojim , jedna se o lehči vysušne pole na pozdim tam šel digestat tak uvidim . A jak vam vychazi vynosově oves ?
pawell89 píše:tele píše:pawell89 píše:Měl bych na vas dotaz : Zajimalo by mě sejete někdo jarni tritikale a jak jsme s nim vynosově a zdravotně spokojeni přemyšlim že bych ho na par ha zkusil, jde mi o sklize na zrno .Děkuju za vaše zkušenost.
Děkuju,ja se pravě ovsa kvuli vynosu bojim , jedna se o lehči vysušne pole na pozdim tam šel digestat tak uvidim . A jak vam vychazi vynosově oves ?
3-7, podle ročníku.
• Stránka 2 z 2 • 1, 2