Dotace na ordnou pudu
• Stránka 1 z 1
Dotace na ordnou pudu
Zdravim,
Pisi s prosbou o radu. Prarodice maji v planu ukoncit cinnost v zemedelstvi, je to hlavne kvuli zdravotnim problemum.
Chtel bych po nich hospodarstvi prevzit a vyuzit dotace mladeho zacinajiciho zemedelce (PRV), ktera by se mela podle vseho v pristim roce znovu otevrit..
Problem je v tom (nevim jestli to uvedu spravne a zda babicku jsem spravne pochopil), ze pobiraji dotaci na ornou pudu, kde jsou pry uvazani do roku 2016, muze mi tato skutecnost moje plany s zadosti o dotaci znicit? Museji prarodice pokracovat ikdyz jim to jiz zdravotni stav nedovoluje?
Dekuji za vsechny reakce.
Pisi s prosbou o radu. Prarodice maji v planu ukoncit cinnost v zemedelstvi, je to hlavne kvuli zdravotnim problemum.
Chtel bych po nich hospodarstvi prevzit a vyuzit dotace mladeho zacinajiciho zemedelce (PRV), ktera by se mela podle vseho v pristim roce znovu otevrit..
Problem je v tom (nevim jestli to uvedu spravne a zda babicku jsem spravne pochopil), ze pobiraji dotaci na ornou pudu, kde jsou pry uvazani do roku 2016, muze mi tato skutecnost moje plany s zadosti o dotaci znicit? Museji prarodice pokracovat ikdyz jim to jiz zdravotni stav nedovoluje?
Dekuji za vsechny reakce.
Re: Dotace na ordnou pudu
zdravím nejsem tedy oborník, ale poslední zhruba rok, mne na agentuře neustale ujistují o tom, že zavazky at už byly AEO a pod. přechodem na novou pětiletku proste padají, proto taky šly konečně upravovat výměry, hranice bez sankcí za překročení tolerance a pod...ostatně nevím jaký by to měl být závazek na orné půdě, který by překračoval puvodní pětiletku o rok...nejlíp se přeptejte na agentuře ostatně mladý začínající (PRV) měl pár vyjímek.... přinejhorším by onen závazek přešel na Vás
jestli se nepletu tak na ornou půdu snad není 5 letý závazek ne?ten je snad jen na TTP či nějaké zatravnění.
belda píše:jedna se o zavazek za pobirani dotace SAPS...
tak to je závazek jak stehno....
Zdarec chlapi,máte někdo informace o dotacích 2015 na plochu SAPS?
Zaslechl jsem,že to má spadnout ze 6tis. až na 3500tis.
Zaslechl jsem,že to má spadnout ze 6tis. až na 3500tis.
54% ze současnýho bude na plochu
30% na greening (o tom co sem pátral nikdo nic neví, každopádně to vypadá na extra žádost a plnění extra podmínek)
a zbytek procent se nějak rozdělí mezi mladý zemědělce a nevim už z hlavy co dalšího
30% na greening (o tom co sem pátral nikdo nic neví, každopádně to vypadá na extra žádost a plnění extra podmínek)
a zbytek procent se nějak rozdělí mezi mladý zemědělce a nevim už z hlavy co dalšího
Tak to je pořádnej skok a určitě velká spotřeba papíru jak ty říkáš. Začíná to bejt zajímavější a tvrdší.
Zdravím,
koupili jsme ornou půdu ke které původní majitel neměl nájemní smlou a kdyz jsem se byl dotazovat v místním podniku tak ji nebyli schopni doložit. Tímhle to beru za vyřízené a podal jsem jim výzvu k okamžitému vydání pozemků. Jenže se to s nimi táhne a žádost na SAPS se podává do 15.5. Mám na SZIF nechat napsat jednotlivé parcely ikdyž je nebudu obhospodařovat já? K tomuto se ještě přidala pozůstalost po pradědovi a také na to nemají nájemní mlouvu.
Děkuji za rady
koupili jsme ornou půdu ke které původní majitel neměl nájemní smlou a kdyz jsem se byl dotazovat v místním podniku tak ji nebyli schopni doložit. Tímhle to beru za vyřízené a podal jsem jim výzvu k okamžitému vydání pozemků. Jenže se to s nimi táhne a žádost na SAPS se podává do 15.5. Mám na SZIF nechat napsat jednotlivé parcely ikdyž je nebudu obhospodařovat já? K tomuto se ještě přidala pozůstalost po pradědovi a také na to nemají nájemní mlouvu.
Děkuji za rady
„Národ, který ničí půdu, ničí sebe.“ Franklin D. Roosevelt
• Stránka 1 z 1