otavy - zmoklé, mokré, co s nima?
• Stránka 1 z 1
otavy - zmoklé, mokré, co s nima?
Zdravím vás tu.
Mám prosbu, podařilo se mi nevhodně posekat 10ha luk a prší do nich. Původně jsem je chtěl usušit, ale teď netuším co s nimi. Do senáže už to asi nebude?
Je třeba trávu dostat z luk aspoň na hromadu a udělat hnůj nebo ji rozhodit obracečem a nechat? Předpokládám, že bych si ponecháním na louce, zadělal na problémy v dalším roce... . Letos už mám krmení dost.
Začínám hospodařit a zkušeností mám málo. Děkuji za rady.
Děkuji Honza
Mám prosbu, podařilo se mi nevhodně posekat 10ha luk a prší do nich. Původně jsem je chtěl usušit, ale teď netuším co s nimi. Do senáže už to asi nebude?
Je třeba trávu dostat z luk aspoň na hromadu a udělat hnůj nebo ji rozhodit obracečem a nechat? Předpokládám, že bych si ponecháním na louce, zadělal na problémy v dalším roce... . Letos už mám krmení dost.
Začínám hospodařit a zkušeností mám málo. Děkuji za rady.
Děkuji Honza
Re: otavy - zmoklé, mokré, co s nima?
Za sebe říkám ušušit a použít místo slámy na stlaní (v případě stelivového ustájení samozřejmě), nebo ji odvést na onen hnůj. V žádném případě nenechávat na místě a už v žádném případě v řádcích či hromadách.
taky sem to tak udělal,myslel jsem že to usuším a ono ne, nakonec jsem ji pujčil od jezedáků jumbo a svez na hromadu, uvidím jak to bude vypadat.
Děkuji, děkuji. Tak 7ha je v kulích nakonec, nějak se to dosušilo, kupodivu a ty tři tedy půjdou svézt na hnůj.
• Stránka 1 z 1