Spojka a násobič u UŘIII - životnost
• Stránka 1 z 1
Spojka a násobič u UŘIII - životnost
Zdravím. tohle téma tu ještě není,tak ho založím. V poslední době se totiž začínají kupit problémy s naší 10540 a 12441
10540 má nahrkáno zhruba 16 000 mth. První násobič a spojka vydrželi 12 000 mth a to ten traktor měl prvních 5 let zápřah nonstop,protože byl jedinej na 100 ha.Druhá spojka vydržela 3000 mth a u třetí se čeká to stejný. Je to udávaná životnost.Předevčírem mi odešel opět násobič (dělal se loni v červnu,má najeto asi 200 mth). Po rozpůlení traktoru byl pás úplně rozedřenej. Traktor je servisovaný u Zetoru. Připadá Vám to normální? Máte s tím taky takový púroblémy?
12441 má zhruba 4500 mth,spojka se dělala teď a všichni se divili,že vydržela tak dlouho Byla jednak smetená a k tomu i vysypaný ložisko.Znám v okolí další 2 Forterry,na jedné se dělala spojka při 2500 mth (soukromník s minimálním provozem) a druhá asi při 3500 mth (družstvo v krmiváku)
Kolik vám vydrží spojky a násobiče,pokud už nejsou původní? Ta životnost mi připadá absolutně tragická. A to mi připadá,že se ke spojce chovám slušně a traktory nikterak netrápím
10540 má nahrkáno zhruba 16 000 mth. První násobič a spojka vydrželi 12 000 mth a to ten traktor měl prvních 5 let zápřah nonstop,protože byl jedinej na 100 ha.Druhá spojka vydržela 3000 mth a u třetí se čeká to stejný. Je to udávaná životnost.Předevčírem mi odešel opět násobič (dělal se loni v červnu,má najeto asi 200 mth). Po rozpůlení traktoru byl pás úplně rozedřenej. Traktor je servisovaný u Zetoru. Připadá Vám to normální? Máte s tím taky takový púroblémy?
12441 má zhruba 4500 mth,spojka se dělala teď a všichni se divili,že vydržela tak dlouho Byla jednak smetená a k tomu i vysypaný ložisko.Znám v okolí další 2 Forterry,na jedné se dělala spojka při 2500 mth (soukromník s minimálním provozem) a druhá asi při 3500 mth (družstvo v krmiváku)
Kolik vám vydrží spojky a násobiče,pokud už nejsou původní? Ta životnost mi připadá absolutně tragická. A to mi připadá,že se ke spojce chovám slušně a traktory nikterak netrápím
Re: Spojka a násobič u UŘIII - životnost
kvalita ND jde rapidně dolů. výrobci si zadávají výrobu komponentů v divných zemích a tudíž meteriály a kvalita je v pr....... Pokud nevydrží ND to co originál tak je nejlepší cestou změna značky stroje. (ovšem dost drahá)
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Tak on ale Zetor je zřejmě nejlevnější na servis a je asi nejmíň přetechnizovaný,takže není moc kam jít,pokud člověk nehodlá dát 2 mega za 130 koňovej traktor.
konkrétně u toho pásu násobiče je momentálně už 6. výrobce,kterej to dělá. Takže jsme možná narazili na díl ze špatné série. Ale i tak ty spojky jsou žalostný.
konkrétně u toho pásu násobiče je momentálně už 6. výrobce,kterej to dělá. Takže jsme možná narazili na díl ze špatné série. Ale i tak ty spojky jsou žalostný.
no je potřeba si ten servis propočítat, sice díly levné, ale jejich životnost je někde jinde. Takže v globále dám u "dražšího" stroje díl který mně vydrží 300% dílu "levného" stroje. Po započítání všech faktorů (ceny dílů, hodiny na dílně, prostoj stroje, atp) zjistím že jsem někde jinde.
A bude to jinde lepší? Vedle našeho traktoru se dělala Valtra 180 koní,kde se dělala převodovka - cca 800 000,- po 5 000 mth. Je to zralý buďto přesedlat do traktorů z 90. let maximálně,nebo koupit novej stroj a po zaplacení ho hned prodat.
Tady ten Zetor mám alespoň 15 km od domu,takže se tam dá kdykoliv přijet a většinou se dá všechno operativně řešit. Tu 10540 nám rozpůlili a poskládali během jednoho dne,co se to tam dovezlo. Včera jsem s tím už jel dom. Když si vezmu některý jiný servisy co znám,tak se všude čeká několik dní,až někdo přijede.
Tady ten Zetor mám alespoň 15 km od domu,takže se tam dá kdykoliv přijet a většinou se dá všechno operativně řešit. Tu 10540 nám rozpůlili a poskládali během jednoho dne,co se to tam dovezlo. Včera jsem s tím už jel dom. Když si vezmu některý jiný servisy co znám,tak se všude čeká několik dní,až někdo přijede.
tak u mně zjištěná závada 12:30, zavolání do servisu. druhý den 8:00 mechoši na dvoře i s ND. Je pravda že kdybych měl dostatek financí, tak volím tu druhou možnost. Mám 10let starých 200 koní, a děsím se okamžiku až se něco porouchá.
A servisuješ ho u koho? Takhle fungující servis znám jenom jeden,a to Agroservis Sedláček,který řeší ojetiny Class,jak traktory,tak kombajny a řezačky. Máme od nich kombajn a můžu jenom doporučit. Věci mají skladem,v sezóně jsou schopní do pár hodin přijet a pokud ne,mají servisního poradce na telefonu,kterej alespoň radí co,kde a jak.Navíc mimo sezónu objíždí stroje na prohlídku. Kdyby to takhle fungovalo všude,byla by to paráda.
jojo, značku stroje jsi trefil naprosto přesně. Mně se líbí ochota prozradit odborné věci tak aby si člověk mohl poradit sám. Nezahalují své dílenské věci mlhou s tím že to musí nutně dělat sami. Rovněž rychlost dodání ND je suprová.
Skrz tenhle servis tlačím taťku tak trošku do Classa od nich,ale 2 mega za traktor je prostě moc...
• Stránka 1 z 1