Jarní psenice
• Stránka 1 z 1
Jarní psenice
Chci se zeptat jakou máte zkušenost s jarní pšenici Granny a Epos. Chci zasit po zaorani meziplodiny, to znamená začátkem prosince.Byl jsem rozhodnutý pro Granny,ale zase mě nahlodavaji pro Epos.Granny mám ozkousenou z letošní zimy jako "vydrol" v ozimé pšenici a měla super klasy i zrno,ale při fungicidní ochraně oz.pšenice měla velké napadení rzi.
Re: Jarní psenice
začátkem prosince??? No nevím.... začíná sněžit
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
bold píše:začátkem prosince??? No nevím.... začíná sněžit
Sorry,začátkem listopadu,meziplodinu můžu zaorat prvního,hned připravím a seju, jestli bude počasí...
Jednou jsem to zkusil a nic moc. Jak výnos, tak zdravotní stav.
Proč ne normální ozimou ?
Proč ne normální ozimou ?
To chceš set jar.pšenici v listopadu? U vás asi není zima. Proč ji tam nedáš na jaře? Tady jeden odborník nasel ozimou na jaře.........
Mám zasetou Pannonia a Premio a obě jsou rané. Takže potřebuji něco co uzraje stejně kvůli kombajnu.Obě sem sel 19.-20.9.!!Poslední dva roky jako vydrol v ozimé nevymrzla a obě jsou presivkove pšenice...
- Pavel Toman
Špatná jarka/přesívka není Tybalt, ovšem měl jsem ho letos poprvé jako jarku. Epos jsem sel 15. listopadu, přezimování Ok, výnos srovnatelný s jarním výsevem, má drobné klásky.
Z ozimů z vlastní zkušenosti: Vanessa - 7. 11. 2013, Nordika 10. 11. 2014, Magister - 11. 11. 2009, 5. 11. 2010. Všechno v pohodě. Teoreticky jde sít ozimou pšenici až do začátku ledna.
Z ozimů z vlastní zkušenosti: Vanessa - 7. 11. 2013, Nordika 10. 11. 2014, Magister - 11. 11. 2009, 5. 11. 2010. Všechno v pohodě. Teoreticky jde sít ozimou pšenici až do začátku ledna.
Pavel Toman píše:Špatná jarka/přesívka není Tybalt, ovšem měl jsem ho letos poprvé jako jarku. Epos jsem sel 15. listopadu, přezimování Ok, výnos srovnatelný s jarním výsevem, má drobné klásky.
Tybalt je hodně dobrá pšenice, snese i dubnový výsev. Tady jde víc o sjednocení sklizně, než o jarní nebo ozimou pšenici. Za poslední dva roky dal i Bodyček nebo Pannonia super výnos z výsevu v listopadu ( ale zima byla poněkud netypická ) a taky se sklízely na začátku žní
Rolník74 píše:Takže radíte co?Experiment s jarkou nebo ranou ozimou?Musím zítra objednat...
Dal bych jarní. Pannonii po obilovině nelze, Bodyček je nemocná a poléhavá sračka, Avenue chybí mrazuvzdornost. Teď babo raď
Kolega výše psal,ze Epos měl malé klasy.Moje zkušenost s Granny je,že klasy fantastické. Ale byl to pouze vydrol,takže nevím, jak by dopadla.Letos tam bylo hodně rzi,ale je pravda,že ošetření mirilo na bohemii, která byla v jiné fazy. Takže když jsem poprvé aplikoval tu svoji kombinaci,tak ta Granny už by chtěla např.Hutton. Uvidíme zítra,doufám,že mě ji budou chtít namorit...
Rolník74 píše:Kolega výše psal,ze Epos měl malé klasy.Moje zkušenost s Granny je,že klasy fantastické. Ale byl to pouze vydrol,takže nevím, jak by dopadla.Letos tam bylo hodně rzi,ale je pravda,že ošetření mirilo na bohemii, která byla v jiné fazy. Takže když jsem poprvé aplikoval tu svoji kombinaci,tak ta Granny už by chtěla např.Hutton. Uvidíme zítra,doufám,že mě ji budou chtít namorit...
Velikost klasů nerozhoduje o výnosu
• Stránka 1 z 1