Vedení porostu pšenice.
Re: Vedení porostu pšenice.
Buclík píše:Aram: Od Selgenu v příručce píšou: Výhodná je kombinace aplikace Stabilanu v BBCH 23(1,25 l/ha) a Moddusu v BBCH 35(0,25 l/ha), která má pozitivní vliv na výnos. Také začínám s regulacema a koumám co a kdy. Budu se držet rady tele a dám tam za dva týdny(BBCH cca 34) asi OPTIMUS, má stejnou účinnou látku jak MODDUS a je levnější, i když furt drahej jak swiňa !!!
Letošní aplikace CCC v odnožování vůbec ale nebyla třeba. Porosty v drtivé většině případů byly spíše hustší, než řidší. Aplikaci CCC bych posunul na fázi 31 - 32 v dávce 0,5 - 1, pokud teda chceš krátit a moddus v té samé fázi v dávce 0,2 - 0,4, který naopak beru jako samozřejmost.
Buclík píše:Tele, co ten Wuxal Top P na klas za sucha udělá? Jsou to dobře investované peníze ?
Za sucha je špatný příjem všech živin a listovka s P pomůže překlenou nedostatek při vývoji klasu na pár dnů. Když naprší druhý den po aplikaci nebo je nadále sucho, je to špatná investice.
rsv píše:Buclík píše:Aram: Od Selgenu v příručce píšou: Výhodná je kombinace aplikace Stabilanu v BBCH 23(1,25 l/ha) a Moddusu v BBCH 35(0,25 l/ha), která má pozitivní vliv na výnos. Také začínám s regulacema a koumám co a kdy. Budu se držet rady tele a dám tam za dva týdny(BBCH cca 34) asi OPTIMUS, má stejnou účinnou látku jak MODDUS a je levnější, i když furt drahej jak swiňa !!!
Letošní aplikace CCC v odnožování vůbec ale nebyla třeba. Porosty v drtivé většině případů byly spíše hustší, než řidší. Aplikaci CCC bych posunul na fázi 31 - 32 v dávce 0,5 - 1, pokud teda chceš krátit a moddus v té samé fázi v dávce 0,2 - 0,4, který naopak beru jako samozřejmost.
V řadě případů ccc nebylo třeba aplikovat v odnožování, protože pěkné kořeny se o regulaci postarali sami

Tak Pannonia má má dvě kolínka a skoro 1cm klas a Premio cca 3mm klas.U Premio pojedu poprvé 0,5retacel a 0,3 optimusu, v Pannonii už jsem s touhle kombinaci byl před 14dny a nyní bych chtěl ještě jednou.Muzu?není vzhledem k velikosti klasu už pozdě na tuhle kombinaci?Jen chci poznamenat,že po ty podzimní kejde letí jako ďábel!
Tele poradí líp,ale asi bude už pozdě. Spíš ještě chvilku počkat a pak cerone.
Rolník74 píše:Tak Pannonia má má dvě kolínka a skoro 1cm klas a Premio cca 3mm klas.U Premio pojedu poprvé 0,5retacel a 0,3 optimusu, v Pannonii už jsem s touhle kombinaci byl před 14dny a nyní bych chtěl ještě jednou.Muzu?není vzhledem k velikosti klasu už pozdě na tuhle kombinaci?Jen chci poznamenat,že po ty podzimní kejde letí jako ďábel!
Jestli máš dostatek vody, funkční kořena a 150 kg N, tak bych se toho nebál.
Tele, prosím tě jak je na tom Golem ? Co si mu dal, nejak se to tady zvrtlo na poradenství ohledně všeho
Dark píše:Tele, prosím tě jak je na tom Golem ? Co si mu dal, nejak se to tady zvrtlo na poradenství ohledně všeho
Tak vlákno je zasviněný fest

tele píše:Rolník74 píše:Tak Pannonia má má dvě kolínka a skoro 1cm klas a Premio cca 3mm klas.U Premio pojedu poprvé 0,5retacel a 0,3 optimusu, v Pannonii už jsem s touhle kombinaci byl před 14dny a nyní bych chtěl ještě jednou.Muzu?není vzhledem k velikosti klasu už pozdě na tuhle kombinaci?Jen chci poznamenat,že po ty podzimní kejde letí jako ďábel!
Jestli máš dostatek vody, funkční kořena a 150 kg N, tak bych se toho nebál.
O.k.dneska tam jedu.dik.
Dnes za rosy Golem poslední N v močovině 51 kg/ha, celkem 233 kg/ha. Fungicid se zatím odkládá, hlásí ochlazení 

Já dal Golemovi dnes 0,2 Modus a litr céček a přivez sem mu Hutton, bude mu stačit, nebo k tomu něco přidám ?
dnes dávám 0,3 Tridus + Archer Turbo+ Mustang forte. Je to na políčku kde si ŘSD udělalo deponii a vrátili to v super stavu, ve spodní části budu dělat asi rýži, vyčkával jsem aby to aspoň trochu vyschlo, ale to se stane nejspíše až to vytáhne mráz 

Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
Dark píše:Já dal Golemovi dnes 0,2 Modus a litr céček a přivez sem mu Hutton, bude mu stačit, nebo k tomu něco přidám ?
Přidej něco na paty - prochloras, Topsin
Mám v Premio padlí a to fest,mám tam jet nebo počkat až přestane mrznout?!
Rolník74 píše:Mám v Premio padlí a to fest,mám tam jet nebo počkat až přestane mrznout?!
Ma prset, pockal bych.
bold píše:dnes dávám 0,3 Tridus + Archer Turbo+ Mustang . Je to na políčku kde si ŘSD udělalo deponii a vrátili to v super stavu, ve spodní části budu dělat asi rýži, vyčkával jsem aby to aspoň trochu vyschlo, ale to se stane nejspíše až to vytáhne mráz
Kombinace snu

tele píše:Dark píše:Já dal Golemovi dnes 0,2 Modus a litr céček a přivez sem mu Hutton, bude mu stačit, nebo k tomu něco přidám ?
Jaké dávky prosím tě ? Prochloras je v jakém postřiku za rozumnou cenu ? A měl bys typ, jak ošetřit hustý tritikal za rozumný peníz, adverdo, sequenz ? Většinou mne tam zlobí padlí, ale není Atlas málo ?Díky za trpělivé odpovědi
Dark píše:tele píše:Dark píše:Já dal Golemovi dnes 0,2 Modus a litr céček a přivez sem mu Hutton, bude mu stačit, nebo k tomu něco přidám ?
Jaké dávky prosím tě ? Prochloras je v jakém postřiku za rozumnou cenu ? A měl bys typ, jak ošetřit hustý tritikal za rozumný peníz, adverdo, sequenz ? Většinou mne tam zlobí padlí, ale není Atlas málo ?Díky za trpělivé odpovědi
Mirage 0,8 l. Do tritikale třeba apel 0,8+corbel 0,4+atlas 0,1
tomous píše:Mám tušení ,že Sportak vychází lépe než Mirage
Jj, mirage muze do OP
tele píše:bold píše:dnes dávám 0,3 Tridus + Archer Turbo+ Mustang . Je to na políčku kde si ŘSD udělalo deponii a vrátili to v super stavu, ve spodní části budu dělat asi rýži, vyčkával jsem aby to aspoň trochu vyschlo, ale to se stane nejspíše až to vytáhne mráz
Kombinace snuKde mas neco na paty?
Na paty mám neutrogenu

tomous píše:To neděláš dobře. Naprd cenu je potřeba dohnat výnosem.
Tak,tak,zatím to vypadá dobře až začínám přemýšlet nad nabídkou podepsat krmnou pšenici za 3200Kč.Zacinam mít pocit,že o žních může nastat průser!!U řepky mám nabídku na 10000 a tady asi váhat nebudu a 2t/ha podepisu!!
problém je ta voda, pozemek je podmáčený rostliny jsou po srážkách vyloženě v mokru žlutá barva svědčí o tom že nejsou kříženy s rýží
A řsd hraje už 3 roky mrtvého brouka
nechci do toho sypat moc N neb voda a N je spousta problémů
A věřím moření
To by ty paty mohlo ochránit.

bold píše:problém je ta voda, pozemek je podmáčený rostliny jsou po srážkách vyloženě v mokru žlutá barva svědčí o tom že nejsou kříženy s rýžíA řsd hraje už 3 roky mrtvého brouka
nechci do toho sypat moc N neb voda a N je spousta problémů
A věřím moření
To by ty paty mohlo ochránit.
Paty ochrání pouze aplikace - prochloras, protioconazol, cyproconazol, thiofanát. Mořidlo je už dávno ve věčných lovištích

tak s chemií jsem na štíru- jsem rád že neaplikuji ddt, novinky jdou úplně mimo mně, musím si pořídit na tyto věci nějakého poradce, neb jak jsi jistě pochopil, tak jsem hlavně mechanik a zemědělství mně tak nějak spadlo do klína, bohužel tatík nestihnul předat své zkušenosti...
bold píše:tak s chemií jsem na štíru- jsem rád že neaplikuji ddt, novinky jdou úplně mimo mně, musím si pořídit na tyto věci nějakého poradce, neb jak jsi jistě pochopil, tak jsem hlavně mechanik a zemědělství mně tak nějak spadlo do klína, bohužel tatík nestihnul předat své zkušenosti...
Je mi to jasný

Zdravím , prosím Tele o radu zda mohu aplikovat do pšenice tuto kombinaci:
Retacel 0,7 + Modus 0,25+ Sekator OD 0,15 + (obvyklou výživu - močovina 7 % + hoř. sůl +B+Cu+Zn)
A nebo raději ten herbicid zvlášť - po podzimní aplikaci Trinity + Glean se mi tam objevil plevel.¨
Děkuji za odpověď.
Retacel 0,7 + Modus 0,25+ Sekator OD 0,15 + (obvyklou výživu - močovina 7 % + hoř. sůl +B+Cu+Zn)
A nebo raději ten herbicid zvlášť - po podzimní aplikaci Trinity + Glean se mi tam objevil plevel.¨
Děkuji za odpověď.
farmarJD píše:Zdravím , prosím Tele o radu zda mohu aplikovat do pšenice tuto kombinaci:
Děkuji za odpověď.
S kombinací problém není, akorát je otázka, zda plevele na sekačku nebudou již přerostlé.
A cim hubit prerostle plevele? Ja letos zkousel Ergon, podle etikety muze az do faze 37, strikal sem ho ve ctvrtek, tak snad se nejak projevi.