fortschritt e 514
Re: fortschritt e 514
Pokud vím, tak mezi převodovkou a brzdičkou není simerink, takže ano olej tam může být.
Teorie je, když všechno víme, ale nic nefunguje.
Praxe je, když všechno funguje, ale nikdo neví proč.
My jsme spojili teorii s praxí: nic nefunguje a nikdo neví proč.
neviete mi poradit preco sa zaci stol nevyrovna? ked kosim tak z pohladu vodica, lava strana kosi trochu nizsie ako prava, rozdiel napr. na strnisku v psenici je asi 7-10cm a v soji mam trochu problem... je jedno ci kombajn stoji rovno alebo je nakloneny, ak stvol zvihnem hore na max. tak pekne dorovna, ale akonahle ho spustam dole tak hned lava strana o trochu povoli...
někde je vůle, buď mezi šikmákem a válem, nebo mezi šikmákem a rámem. zkus spouštět a zvedat vál a najít kde je problém.
levá strana je těžší, tak musí být podkova (doraz pružiny) o dvě díry posunutá a nebo jsi ji ztratil?
v maximální zdvihu je pružina uvolněná, tudíž mi nepřijde, že by tady byl problém
závad může být několik, vydřeně uchycení šikmé komory, nabouraná šikmá komora, nabouraná lišta a nebo prohnilá lišta.
někdy stačí zkontrolovat tlak v pneumatikách
někdy stačí zkontrolovat tlak v pneumatikách
myslim ze sa objavil problem,zlozili sme sikmy a, z pohladu vodica, z laveho drziaku na piest vytiekol olej, cize tipujem ze trochu prepusta piest, do ostatku som si to nevsimol... dakujem za tipy...
Bartuc píše:myslim ze sa objavil problem,zlozili sme sikmy a, z pohladu vodica, z laveho drziaku na piest vytiekol olej, cize tipujem ze trochu prepusta piest, do ostatku som si to nevsimol... dakujem za tipy...
tím to nebude. písty jsou projený, tudíž klesá celý šikmák. mimochodem, to přetěsnění mě čeká taky
Cauky. Zemedelec ma pravdu s tou podkovou, ja predloni koupil mou E 512 tak taky byla lista nahla k leve strane a problem okamzite vyresilo posunuti podkov- nalevo ctvrty zarez, napravo druhy- ve smeru jizdy.
podkovy nemam vobec... preto mi nebolo celkom jasne o com je rec, pozrel som dielensku a pochopil som, pruziny su cely cas zosunute vzadu, asi ich predchodcovia nepouzivali... je pri tom pretesneni piestu nejaka zaludnost co treba vediet?
Zdravím nevíte někdo náhodou co vše je potřeba k montáži řepkového předválu na e514, Myslím hlavně hřídele, řemenice, a podobně a pokud někdo má tu možnost prosím i o foto, předem děkuji.
nemáte někdo prosím schéma hydrauliky na 514, případně kde hledat pojistné ventily? pod podlahou jsem našel jeden (asi?) mezi trubkama co jdou do orsty a pak by měl být jeden v rozvadeči pod pákama, je to správně? dál by mě ještě zajímalo, kolik je pracovní tlak hydrauliky. dík
Něco mám ale když to sem vložím je to nečitelné kvůli velikosti, ale můžu zaslat ne email.
Heretique píše:Něco mám ale když to sem vložím je to nečitelné kvůli velikosti, ale můžu zaslat ne email.
standais1@seznam.cz děkuji
neviete mi prosim poradit preco zostava dost vela osin na jacmeni ozimnom? pri jeho koseni mam vacsnou kos stiahnuty na max. zrnka nestiepa ale neoseka ani osiny...
Bartuc píše:neviete mi prosim poradit preco zostava dost vela osin na jacmeni ozimnom? pri jeho koseni mam vacsnou kos stiahnuty na max. zrnka nestiepa ale neoseka ani osiny...
stávalo se mi to na desikovaných porostech- osiny, že zrno nešlo ano vysypat. Trochu pomohlo "klasnovač" otočit do druhé polohy...nakonec jsem to vzdal, protože byly značně opotřebené mlatky...od té doby až dodnes ozimák nedělám, jarní byl bezproblému
vdaka za odpoved, neviete mi este prosim poradit, ako spravne napinat remen od pojazdoveho variatora? alebo ako by mal byt spravne napnuty? ide o to, ze ak ho napnem kolieskom malo, presmykuje, ak viac tak ho zareze hlboko do variatora na prevodovke, alebo to nevadi?
- Mr.Equable
K tomu ječmenu, minulý týden jsme vyndavali loď a dělali gumy, přitom jsme si všimli, že jsou dosti opotřebené mlatky. Loni už jsme taky pozorovali, že zůstávají štětiny na ječmeni. Tak zkontroluj mlatky na bubnu a pokud jsou opotřebené, tak vyměnit.
Práce je to těžká, namáhavá a nikdy nekončící. Všichni jsme se pro ni rozhodli dobrovolně. Alespoň já jsem se rozhodl dobře. Do "fabriky" bych se nechtěl vrátit.
- Mr.Equable
Pánové, nejlépe někdo z okolí, neválí se vám doma ložiska do koncáku na pravý kolo? Dneska jsme zjistili, že je vysypany. Díky
Práce je to těžká, namáhavá a nikdy nekončící. Všichni jsme se pro ni rozhodli dobrovolně. Alespoň já jsem se rozhodl dobře. Do "fabriky" bych se nechtěl vrátit.
Zdravím,
měl bych dotaz, jestli jste se někdo nesetkal s problémy, který nás letos potkaly? Při otevření pojezdového variátoru do plna se roztřese celý kombajn, když se jede s uzavřeným variátorem zhruba na 3/4, tak je vše OK.
Cca. 1-2x za den se nám stane, že spadnou otáčky motoru, prostě jedeme a najednou otáčky dole (na volnoběh) a po chvilce se to zase rozjede.
Ještě bych potřeboval radu ohledně nastavení při sečení řepky...v bunkru máme celkem dost zeleného bordelu (rostlinky jsou pořád zelené).
Děkuji za případné rady
měl bych dotaz, jestli jste se někdo nesetkal s problémy, který nás letos potkaly? Při otevření pojezdového variátoru do plna se roztřese celý kombajn, když se jede s uzavřeným variátorem zhruba na 3/4, tak je vše OK.
Cca. 1-2x za den se nám stane, že spadnou otáčky motoru, prostě jedeme a najednou otáčky dole (na volnoběh) a po chvilce se to zase rozjede.
Ještě bych potřeboval radu ohledně nastavení při sečení řepky...v bunkru máme celkem dost zeleného bordelu (rostlinky jsou pořád zelené).
Děkuji za případné rady
Na tom variátoru budou vymačkaný ty tři pouzdra na vnitřní polovině řemenice nebo je to celý volný na hřídeli a peru.K těm otáčkám, naftový filtr nebo příliš těsné víčko na nádrži nebo jiný problém s naftou.Ten zelený bordel je řepka? Jak máš nastavený buben? Otáčky cca 600-800, mezera 5-7 zoubek?
Bartuc píše:preposlali by ste mi to tiez prosim na: m.sakalsega@gmail.com dakujem...
taktéž bych ho uvítal prosím na mail cnh@seznam.cz
Nesetkal se tu někdo s tím, že by mu v plných obrátkách hydraulika hrozně kvičela??? je to dost hnusný zvuk pro uši.... ale když jsem sundal řemeny tak je po problému takže je to určo v hydraulice jen najít kde:-D
- Mr.Equable
lukyn053 píše:Bartuc píše:preposlali by ste mi to tiez prosim na: m.sakalsega@gmail.com dakujem...
taktéž bych ho uvítal prosím na mail cnh@seznam.cz
Nesetkal se tu někdo s tím, že by mu v plných obrátkách hydraulika hrozně kvičela??? je to dost hnusný zvuk pro uši.... ale když jsem sundal řemeny tak je po problému takže je to určo v hydraulice jen najít kde:-D
setkal sem se, že čerpadlo sičelo, kvičelo, dolili jsme olej a vše ok.
oleje je tam dost. tohle je ale v kabině nepříjemný zvuk venku to slyšet není tam to přehlučí motor.....
lukyn053 píše:oleje je tam dost. tohle je ale v kabině nepříjemný zvuk venku to slyšet není tam to přehlučí motor.....
nedělá to ventil?
ahojte
chcem sa opytat ci niekto by mi nevedel pomerat rozmery silikonovych(alebo plastovych) puzdier a jednu podlozku na remenici na ktorej sa nastavuju otacky ventilatora(fukara) lebo sa mi tam rozsypalo lozisko a znicili sa mi aj tie puzdra aj ta podlozka a nikde sa nedaju uz obiednat tak zeby som si ich na sustruhu vytocil
prikladam aj obrazok
ide o polozku 49,48,41
budem vam velmi povdacny
chcem sa opytat ci niekto by mi nevedel pomerat rozmery silikonovych(alebo plastovych) puzdier a jednu podlozku na remenici na ktorej sa nastavuju otacky ventilatora(fukara) lebo sa mi tam rozsypalo lozisko a znicili sa mi aj tie puzdra aj ta podlozka a nikde sa nedaju uz obiednat tak zeby som si ich na sustruhu vytocil
prikladam aj obrazok
ide o polozku 49,48,41
budem vam velmi povdacny
Zdravím,
v létě se nám rozletělo prodloužení pohonu kosy na řepkové liště. Hřídel k pohonu kosy klasické lišty byla nastavena díky další hřídeli a spojeno to bylo takovou svařenou objímkou, která se stahoval šrouby. Jak to máte vyřešeno vy? Jde mi o to, jestli není nějaký jiný způsob, třeba i lepší, jak ten pohon vyřešit? Díky za reakce
v létě se nám rozletělo prodloužení pohonu kosy na řepkové liště. Hřídel k pohonu kosy klasické lišty byla nastavena díky další hřídeli a spojeno to bylo takovou svařenou objímkou, která se stahoval šrouby. Jak to máte vyřešeno vy? Jde mi o to, jestli není nějaký jiný způsob, třeba i lepší, jak ten pohon vyřešit? Díky za reakce
zdravim, neviete mi prosim poradit, vymenili sme prevodovku z e512 na e514 a ked cuvam a vojdem do diery, ako keby kombajn presmykol (myslim pohyb kombajnu, neviem co to sposobuje). alebo ak sa rozbieham na dvojke, tiez je to podobne. predtym nic take nerobil. moze to byt sposobene zle nastavenou spojkou (presmyk)? alebo to bude sposobene remenom od pojazdoveho variatora, remenica na prevodovke z e512 sa mi zda maksia. ak remen napnem pri roztiahnutm pojazdovom variatore, tak pri stiahnuti variatora remen uplne zareze na prevodovke (mozno ho len zle napinam). nestretol sa niekto s niecim takym? dakujem.
Řemen může prokluzovat pouze když je variátor stažený/do pomala/ a potom musíš seřídit dorazy /šrouby M12/ za horní řemenicí variátoru.Napínání řemene kladkou nepomůže.Proklouznutí spojky je nepravděpodobné.