Lexiony
- Jan Sedlák
Teď si určitě mnozí řeknou že se zas do něčeho pletu a sem zase chytrej... Zase bych toho človíčka kterej sem napsal svůj názor tak nekamenoval. Pominu li to NDR, možná to myslel jinak, tak v určitých věcech pravdu má. Claas by měl udělat novou mlátičku a ví to tady dost lidí. Jenom to nikdo z nich neřekne. Už se mě pár referencí na Lexiony 500 doneslo, dokonce jsem se nedávno na pravdě shodnul s člověkem který kombajnům rozumí. Nekřičel bych tak pro nic za nic když se objeví člověk jako lada.wv a napíše tady.... Problem je podle mě v tom, že nikdo veřejně tady nenapíše pravdu. Pak byste se asi divily co je Lexion. Vím jak to bylo s 600 v Březnici, mám informace z první ruky, o nových Lexionech v čechách a sem tam i perličku z Dešné a to by se dalo pokračovat i řezačkama. A s tou zaslepeností do německých věcí měl částečně pravdu.
Teď mě klidně kamenujte a myslete si něco jako tradičně někteří.
Teď mě klidně kamenujte a myslete si něco jako tradičně někteří.
to Jan Sedlák: Nikdo toho človíčka nekamenoval... Přečti si, co tam vypotil a možná ty komenty pochopíš...
Jinak Lexiony vcelku znám a mám i určité informace ze zahraničí, takže o typech 500 a 600 něco málo vím...Pokud máš nějaké info, co tu nemůžeš dát do diskuse, napiš mi SZ.
Nejsem zaslepen do jakýchkoliv věcí, ale snažím se dělat věci s nějakou ekonomickou návratností, aby naše malá rodinná firmička prosperovala...Lexiony mi z mnoha důvodů vycházejí pro nás nejvýhodněji a nejekonomičtěji... Pokud mě přesvědčí někdo smysluplnými argumenty a činy, že je to třeba JD, MF,Deutz,NH či Case, nebráním se jakékoliv změně...Zatím pro ni však nemám sebemenší důvod. I když všechny současné Lexiony jsou pouze facelifty řady 400..., ale nějakým způsobem fungují a hlavně pro firmu Claas pádný argument je, že se velmi dobře prodávají.
Jinak Lexiony vcelku znám a mám i určité informace ze zahraničí, takže o typech 500 a 600 něco málo vím...Pokud máš nějaké info, co tu nemůžeš dát do diskuse, napiš mi SZ.
Nejsem zaslepen do jakýchkoliv věcí, ale snažím se dělat věci s nějakou ekonomickou návratností, aby naše malá rodinná firmička prosperovala...Lexiony mi z mnoha důvodů vycházejí pro nás nejvýhodněji a nejekonomičtěji... Pokud mě přesvědčí někdo smysluplnými argumenty a činy, že je to třeba JD, MF,Deutz,NH či Case, nebráním se jakékoliv změně...Zatím pro ni však nemám sebemenší důvod. I když všechny současné Lexiony jsou pouze facelifty řady 400..., ale nějakým způsobem fungují a hlavně pro firmu Claas pádný argument je, že se velmi dobře prodávají.
Claas určitě nepřijde s klasickým axiálem když už něco nového vyrobý. Novej stroj je prý už ve vývoji. Měl jsem možnost vydět nějaké patenty a jestli budou rozvíjet ten poslední, z roku 2007 z rotačníma sítama, tak se máme na co těšit.
Lexion 600 je sice koncepčně kombajn tak z roku 92-93, ale to neznamená že je zastaralý a nedostačující. Ba právě naopak, říká se o tom že je předimenzovaný, ale o tom by mohla víc říct obsluha a to já nejsem. A pokud jde o to jestli je to poruchový tak na to existuje snad jen jediná možná odpověď. Stroj je poruchový snad tak, jako každá jiná vyspělá sklízecí mlátička. Jediný s čím plně souhlasím, tak s tím že si tady Lex 580 a hlavně 600 udělal dost velkej fanklub a je to hodně znát na těch příspěvcích.
to lada.vw
To cos tady napsal radši bez komentáře.
" Je načase aby Claas udělal už pořádnej axial": zkus se nad něčím trochu zamyslet, jak dlouho se jednotlivé mlátičky dělají!!
Klasickej tangenciál: vychází z mlátičky a to už se dostáváš od 19.století
Axial: Newholland 1976 a Case 1977
Transversial: Gleaner, to nevím přesně ale taky někdy komcem 70. let
Hybridní Claasova mlátička: patent udělen myslím v roce 1992 a jinak seriovka byla od roku 96.
Myslím že ty letopočty mluví jasně, takže kdo by měl přijít s něčím novým....
Lexion 600 je sice koncepčně kombajn tak z roku 92-93, ale to neznamená že je zastaralý a nedostačující. Ba právě naopak, říká se o tom že je předimenzovaný, ale o tom by mohla víc říct obsluha a to já nejsem. A pokud jde o to jestli je to poruchový tak na to existuje snad jen jediná možná odpověď. Stroj je poruchový snad tak, jako každá jiná vyspělá sklízecí mlátička. Jediný s čím plně souhlasím, tak s tím že si tady Lex 580 a hlavně 600 udělal dost velkej fanklub a je to hodně znát na těch příspěvcích.
to lada.vw
To cos tady napsal radši bez komentáře.
" Je načase aby Claas udělal už pořádnej axial": zkus se nad něčím trochu zamyslet, jak dlouho se jednotlivé mlátičky dělají!!
Klasickej tangenciál: vychází z mlátičky a to už se dostáváš od 19.století
Axial: Newholland 1976 a Case 1977
Transversial: Gleaner, to nevím přesně ale taky někdy komcem 70. let
Hybridní Claasova mlátička: patent udělen myslím v roce 1992 a jinak seriovka byla od roku 96.
Myslím že ty letopočty mluví jasně, takže kdo by měl přijít s něčím novým....
Také vám dnešní moderní kombajny připadají příliš přetechnizované?
Ba dokonce se při jejich ovládání cítíte jak v kanclu? Máme pro vás elegantní řešení.
Kupte si KOLOSA!
SK 6 Kolos - kombajn bez kompromisů!!!
Žádejte u svých regionálních prodejců ÚPZT.
Ba dokonce se při jejich ovládání cítíte jak v kanclu? Máme pro vás elegantní řešení.
Kupte si KOLOSA!
"Deutschland, Deutschland über alles..."
Navrhuji založit téma: Claas (případně) Lexion über alles....
Jen pro některé..... (aby nedocházelo ke zbytečným komentářům jako u NDR, DDR, SSSR, KLDR atd).
Píseň Němců se v roce 1922 se všemi třemi slokami stala národní hymnou Německa, v Třetí říši se používal výhradně text první sloky ("Deutschland, Deutschland über alles..."). Od založení poválečné Spolkové republiky Německo v roce 1949 se při oficiálních příležitostech zpívá výhradně třetí sloka
Jen pro některé..... (aby nedocházelo ke zbytečným komentářům jako u NDR, DDR, SSSR, KLDR atd).

Píseň Němců se v roce 1922 se všemi třemi slokami stala národní hymnou Německa, v Třetí říši se používal výhradně text první sloky ("Deutschland, Deutschland über alles..."). Od založení poválečné Spolkové republiky Německo v roce 1949 se při oficiálních příležitostech zpívá výhradně třetí sloka
To lada.vw : Už tomu vážně nerozumím. Proč tady píšeš zase takové voloviny, ještě jsi sem nenapsal jedinej pádnej argument, který by mě nějak přesvědčil nebo o kterým by se dalo aspoň polemizovat...
To michal.Š: Jasně je tady docela silnej fanclub pro Lexiona 600, ale z mýho pohledu jsem se v tom kombajnu nijak nezklamal, naopak v některých věcech mě překvapil a nejen mě....tím netvrdím že CR nebo AFX jsou horší stroje, nevím nikdy jsem s nimi nejel a netroufám si srovnávat. Jediný s čím srovnávam je STSka a ta mě nepřesvědčila.
To michal.Š: Jasně je tady docela silnej fanclub pro Lexiona 600, ale z mýho pohledu jsem se v tom kombajnu nijak nezklamal, naopak v některých věcech mě překvapil a nejen mě....tím netvrdím že CR nebo AFX jsou horší stroje, nevím nikdy jsem s nimi nejel a netroufám si srovnávat. Jediný s čím srovnávam je STSka a ta mě nepřesvědčila.
Naposledy upravil Petrrrr dne 14 led 2008 20:30, celkově upraveno 1
No vida... hudební výchova padla na úrodnou půdu a Ládík umí i nějakou tu německo písničku...Napiš Jirkovi či Martinovi jako moderátorům, že tu chybí hudební výchova. Napiš: "Páni moderátoři, zazpíváme si", jako Tuček a Šlajs... Dokonce i v jazyce německém dával pozor. Tak to téma můžeš založit. Kdo ti brání...
Akorát jsi nevysvětlil přesný myšlenkový pochod s NDR a Claasem...Nebo, že by náš stipendista udělal chybu v písmenkách...

Akorát jsi nevysvětlil přesný myšlenkový pochod s NDR a Claasem...Nebo, že by náš stipendista udělal chybu v písmenkách...
to Petrrrr
Zajímalo by mě tvoje detailní srovnání s STSkou, ale to kdyžtak pořešíme přes SZ aby jsme to tady zbytečně nezaplácaly.
to lada.vw
Řekni mi prosimtě , buď tady nebo přes SZ, na jaké škole že to študuješ a vlastně jak to máš s tím stipendiem od CNH, znám tam pár lidí, tak bych si tě moch možná dohledat. NEBO JE TO STIPENDIUM KEC!!
Zajímalo by mě tvoje detailní srovnání s STSkou, ale to kdyžtak pořešíme přes SZ aby jsme to tady zbytečně nezaplácaly.
to lada.vw
Řekni mi prosimtě , buď tady nebo přes SZ, na jaké škole že to študuješ a vlastně jak to máš s tím stipendiem od CNH, znám tam pár lidí, tak bych si tě moch možná dohledat. NEBO JE TO STIPENDIUM KEC!!
Kupte si KOLOSA!
Kupte si KOLOSA!
to lada.vw
Jak na VŠ, otázka je jakou myslíš, tak i u CNH. Takže na jaké škole takový experti jako ty študují a jakého oboru se to stipendium týká? Klidně mi to pošli na SZ, no přeci za ty svoje názory se nemáš za co stydět.
Jak na VŠ, otázka je jakou myslíš, tak i u CNH. Takže na jaké škole takový experti jako ty študují a jakého oboru se to stipendium týká? Klidně mi to pošli na SZ, no přeci za ty svoje názory se nemáš za co stydět.

Kupte si KOLOSA!
Kupte si KOLOSA!
- Jan Sedlák
No já děkuji kriminální ústředně za rozbor a navrhuji aby se to uzavřelo zhruba takhle. Lada.vw. studuje školu vysokou-zemědělskou-zemědělskou techniku. Krom toho něco o strojích ví, jinak by tady do toho kecat nemoh Tečka.
No, že se k tomu ještě vracím, v žádnem případě pana lada.vw nechci zde snižovat, ale nedá mi to! ...Co je to, to něco co ví o strojích? Jakože Claas by měl udělat axial... jasně beru je to názor ...ale pořád od něj nikde nevidím aspoň jediný pádný argument proč zrovna tak a ne jinak? Pořád je to jen mluvení do větru. 

- přezrálej meloun
-
Já myslim že to prozradí,zdejší Schützenkompanie to z něj už dostane 

Naposledy upravil přezrálej meloun dne 15 led 2008 00:41, celkově upraveno 1
Nedá mi to abych taky nepřispěl. Lada.vw měl v jedné věci pravdu. Z toho co tu napsal byla sice jediná smyslupná, ale byla. A to, že Claas by měl udělat axiál. Já s tím souhlasím. Z prostého důvodu. Claas dlouho dominoval trhu s kombajnama, a teď se tu objevuje část trhu, kterou on není schopen uspokojit. Když přijde zákazník a chce axiál, tak Claas je ze hry. A to je špatně. Není to jako Terra Trac, že někdo chce pásovej kombajn, tak Claas je naopak jediný ve hře. Těch axiálů se prodává docela dost. A poptávka si myslím poroste, s tím jak porostou osevní plochy kukuřice na zrno. A 600ka těm axiálům nemůže plně konkurovat, žádný tangenciál. Když se dotáhne výkonem, tak stejně tratí na spotřebě. A mít o 3-10l na hektar nižší spotřebu je sakra rozdíl. A už ta spotřeba naznačuje, že něco není v pořádku. A i kdyby to bylo stejné, stejně se najde někdo kdo bude chtít axiál a Claas ho nebude mít čím uspokojit. Je to to samé jako když Case nevyrábí tangenciální kombajn, taky má polovinu zákazníků v pytli, i když mu to kompenzuje bratříček NH. Ta kukuřice je klíč, ty plochy porostou. Já jsem viděl tu 600ku s tím dvanáctiřádkem, udělalo to na mě dojem, nejlepší, co na mě nějakej Lexion udělal, ale říkám si jak to bude vypadat, až té kukuřice bude sklízet místo 300ha ročně třeba 1000ha. Stejnak sem se divil, proč tak dlouho Claas neudělal řezačku s vyšším výkonem než 600koní, krone už bylo dávno na 1000. Argumenty že to je nevyužitelný jsou blbost. Stejně přijde zákazník s tímhle požadavkem a uspokojit ho mohlo jen Krone. Nemusí to mít smysl u nás, ani v Evropě, ale někde ano a tam měl Krone monopol. Dneska sem viděl DVD, jak Krone sklízí 5m kukuřici. Tak proč ne 1000 koní... A inženýři od Claasu zareagovali a řezačka už je na světě. Stejně tak si myslím, že musí přijít s axiálem, protože stále více zákazníků ho bude chtít. A čím později začne, tím hůře. Ale já myslím, že inženýři od Claasu si toto spočítali, a už dávno koumaj, zas tak hloupí nebudou...
- přezrálej meloun
-
Pro Zetora - Axiál neni dobrej jen v kukuřici, rovněž pěstitelé sladovnického ječmene si axiály pochvalují.
To Zetor: Jen taková myšlenka. Píšeš, že Claas by podle tebe měl udělat axiál, protože se prý objevuje část trhu, kterou prostě nemůže uspokojit. Nee že bych nesouhlasil, určitě na tom něco je. Ale když se na to člověk podívá z druhé strany, tak proč ostatní značky neudělají takovou koncepci výmlatu jakou má Claas na Lexionech 570 až 600. Svým způsobem jim taky uniká část trhu (kromě JD CTS). Tady tomu dost nahrává i prodejnost Claasu. Takže svým způsobem je to oboustraný. Proč by měl měnit něco, co se dobře prodáva, podřezal by si tím akorát větev. Naopak spíš si myslím, že tenhle koncept bude Claas ještě dál zdokonalovat a nee se hrnout do něčeho s čím Claas prakticky "nemá" zkušenosti oproti ostatním značkám (MF, CNH, JD).
Jak jsem tady asi zmiňoval, tak podle mého názoru když přijde s něčím novým, tak to nebude čistej axiál jak jsme zvyklí, nebo to prostě bude v něčem originální z jednoho důvodu. Claas měl axiály navržené už na začátku 80. let, viděl jsem ty patenty. Prý se taky vyrobily a dokonce testovaly i u nás. To poslední ale fakt nemůžu potvrdit. Takže kdyby chtěly, tak axiál dávno mají a místo toho začly dělat CS, později commandor. Takže další nezvyklá mlátička, kterou dělal v podstatě jen on a pak Poláci. Ve stejném duchu se ponese určitě další novinka. 

Kupte si KOLOSA!
Kupte si KOLOSA!
Dle meho nazoru je to otazka trhu. Pokud je v Americe hodne kukurice je pochopitelne ze tam musi CASE dominovat...
U nas v Evrope je situace opacna a proto tady dominuje CLAAS.
Pokud bude chtit CLAAS prodavat v Americe tak at ten axial klidne udela...ale podle me pro Evropsky trh staci to co dela ted:) A dela to dobre:) Navic CASE to dela nejaky ten patek a dela to jediny ze?!
K tem vykonostem:
AFX 8010 = Lex580
AFX 9010 = Lex600?
U nas v Evrope je situace opacna a proto tady dominuje CLAAS.
Pokud bude chtit CLAAS prodavat v Americe tak at ten axial klidne udela...ale podle me pro Evropsky trh staci to co dela ted:) A dela to dobre:) Navic CASE to dela nejaky ten patek a dela to jediny ze?!
K tem vykonostem:
AFX 8010 = Lex580
AFX 9010 = Lex600?
- přezrálej meloun
-
No já bych ty výkonnosti výkonnosti viděl jinak, podle mě takhle
AFX 8010 - Lexion 600
AFX 9010 ...................
AFX 8010 - Lexion 600
AFX 9010 ...................
Nedalo mi to tak jsem sem musel strčit tuhle vysokovýkonnou mlátičku
http://farmphoto.com/fpv2/thread.aspx?mid=261733

http://farmphoto.com/fpv2/thread.aspx?mid=261733
Kupte si KOLOSA!
Kupte si KOLOSA!
to honzabru
S tím máš pravdu, nicméně kde jsi o tom vzal takové podrobnější info?
S tím máš pravdu, nicméně kde jsi o tom vzal takové podrobnější info?
Kupte si KOLOSA!
Kupte si KOLOSA!
honzabru píše:Jen taková poznámka, v Americe rozhodně nedominuje Case... Z každýho dolaru utracenýho v Americe za zemědělskou techniku má John Deere 50 centů a v kombajnech je to ještě mnohem víc... John Deere ovládá naprostou většinu americkýho trhu
Netvrdím, že tam nemá JD významný podíl, ale pokud nemáš věrohodný zdroj, tak bych těm číslum uplně zas tak nevěřil.