mazani 6911
• Stránka 1 z 1
mazani 6911
zdravim,potreboval bych poradit s mazanim u 69ky.Vyzkousely jsme snad vsechno ale traktor ne a ne mazat.prosim o rady.diky
Re: mazani 6911
vaseek píše:zdravim,potreboval bych poradit s mazanim u 69ky.Vyzkousely jsme snad vsechno ale traktor ne a ne mazat.prosim o rady.diky
Mám pád dotazů-kdy to mazalo naposled a co jste s tím od té doby dělali?Pokud to nemaže vůbec tak sundej odstředivku a skus to protočit,pokud nebude vytékat olej tak je něco s čerpadlem,to znamená sundat vanu a omrknout,možná je ale "suché"čerpadlo,někdy pomůže nalét trochu oleje do tlakové části odstředivky,to vytěsní čerpadlo a ono je schopné nasát,je toho víc,musíš ten problém blíže specifikovat.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
no tak jsme 69 koupily temer jako .kdyz jsme to rozebrali,tak jsme zjistily ze je prasklej blok.tak jsme koupily novy .a vse jsme prehazely zpet .krome pistu a valcu.ty jsou nove.kdyz jsme to nastartovali tak tam se olej dostal.ale ted proste nic.odstredivku uz jsme meli sundanou asi 100krat.a cerpadlo tam normalne olej nazene,ale nic vic.odstredivku jsme taky dali novou a nic .tak nevim
vaseek píše:no tak jsme 69 koupily temer jako .kdyz jsme to rozebrali,tak jsme zjistily ze je prasklej blok.tak jsme koupily novy .a vse jsme prehazely zpet .krome pistu a valcu.ty jsou nove.kdyz jsme to nastartovali tak tam se olej dostal.ale ted proste nic.odstredivku uz jsme meli sundanou asi 100krat.a cerpadlo tam normalne olej nazene,ale nic vic.odstredivku jsme taky dali novou a nic .tak nevim
mrkni se na přetlakový ventil(na čerpadle)taky vyměň gumičky na trubce z čerpadla do bloku,a na tělese odstředivky.(skusil bych taky namontovat tlakoměr co nejblíž čerpadlu a změřit tlak) jo a taky bacha na odstředivku,některé mají velké trysky,takže mají velký průtok oleje (i když čerpadlo dává celkem dost oleje tak by to mohlo dělat čurbes)Skus taky zaslepit odstředivku (když ji rozebereš a vyšroubuješ tu hřídel co ji drží a zaslepíš).a pak to natoč a povol jakýkoliv šroub na mazacím kanále (ten kanál na kterém je čidlo tlaku) musí to dávat olej.Hlavní ukazatel mazání není čidlo ale namazané vahadla,pokud to nahodíš a na vahadlech to tlačí olej tak to maže! taková podotázečka-Odkud jsi?
to jsme zkouseli misto odstredivky dat ten tlakomer a tam to tlak ukazuje .no tak budem skouset dal no.ale diky .jsem z berounska.
beroun to je trošku z ruky,takže osobní pomoc nehrozí,a kolik ukazoval ten tlakoměr?pokud něco ukázal tak zaslep odstředivku a změř to na kanále,to musí mazat! nevidím důvod že by se někde jinde ztrácel tlak.vaseek píše:to jsme zkouseli misto odstredivky dat ten tlakomer a tam to tlak ukazuje .no tak budem skouset dal no.ale diky .jsem z berounska.
kolem 4kil.to uz jsme zkouseli ucpat tu odstredivku a nahnat to tam rovnou,ale jak tam je to cidlo tak tam to proste ani nekapne.tak co se tam mohlo stat,.?

vaseek píše:kolem 4kil.to uz jsme zkouseli ucpat tu odstredivku a nahnat to tam rovnou,ale jak tam je to cidlo tak tam to proste ani nekapne.tak co se tam mohlo stat,.?![]()
takže,olej jde přes odstředivku,tam se rozděluje na 2 větve,jedna jde do odstředivky a druhá jde do spodní části odstředivky a trubkou do motoru(ta tlustá trubka od odstředivky na blok) takže ji povol na bloku a skus protočit jestli se tam tlačí olej,pokud jo tak je ucpaný kanál v bloku,pokud ne tak je ucpaná buď trubka nebo odstředivka.
jo ale odstredivka i ta trubka co jde nahoru do bloku tak je v poradku.tkze to bude asi v tom bloku.to asi znamena znova sundat motor co_??
tak to jsem ještě neviděl,Netlačí se ten olej někde jinde?máš zaslepené všechny montážní otvory?odšroubuj první zaslepovací zátku na mazacím kanále na bloku.(hned vedle té trubky) a pak běž dál pokud to "poteče"ze všech tak to někde musí utíkat.a to je potom složité,musíš zjistit kde to uniká.Ale zdá se mně to jako záhada,zničehonic to nemaže-pokus se zapřemýšlet kde jste mohli udělat chybu,co jste přehazovali a jestli jste na nic nazapoměli.vaseek píše:jo ale odstredivka i ta trubka co jde nahoru do bloku tak je v poradku.tkze to bude asi v tom bloku.to asi znamena znova sundat motor co_??
Budeš mať zapchatý kanál v bloku. Keby niekde unikal olej, mal by si rovnaký tlak na čidle ako na odstredivke, tlak čo ukazuje na odstredivke je prepúštací tlak poistného ventilu na čerpadle 

podívej se pod první záslepku na olejovém kanále (sroubek na šroubovák)
vaseek píše:tak zahada odhalena
Tak co? to mně zajímá.
pod prsama jak jsou ty ozubeny kolecka tak jsme tam zapomeli dat ten sroub toho cerva,.
vaseek píše:pod prsama jak jsou ty ozubeny kolecka tak jsme tam zapomeli dat ten sroub toho cerva,.
nó vidiš.když něco nejde tak je potřeba se zamyslet co jsem s tím dělal-popřípadě to udělat ještě jednou celé-krok po kroku

• Stránka 1 z 1