Zetor 3011-4011+čelný nakladač ???
• Stránka 1 z 1
Zetor 3011-4011+čelný nakladač ???
Zdravým potrebujem neaký stroj na manipuláciu s ukruhlými balíkmy v stajni pri krmení a na zvoz od senniku k stajni, denne tak maximálne 5 balíkou, bude to jeho jediná funkcia a tak som rozmýšlal nad lacnou verziou ako je napr. Zetor 3011-4011 s neakým doma urobeným čelným nakladačom. Zaujímalo by ma či nemáte skusenosti s neakým takýmto traktorom a aký je Váš nazor na toto moje riešenie.Úvítam všetky nápady. Ďakujem.
Re: Zetor 3011-4011+čelný nakladač ???
Nerad bych ti bral iluze ale konstrukce zavěšení i samotná přední náprava Z 3011 a 4011 není zrovna ideální na další zatěžování třeba čelním nakladačem. Obal převodovky a rozvodovky jsou taky slabší než u vyšších řad. Pokud se chceš mermo držet těhto modelů uvažoval bych o bodci do zadního TBZ.
- Lukáš Tříska
Měl jsem tu čest se povozit s 3011 dovezenou z německa která měla namontovanej čelák tovární výroby. Měl dva jednočinné písty , které zvedaly čelák a bodec byl zajištěn vytahovací západkou.
síla sílu zmáhá
- Ondřej Novák
-
Pokud už ten traktor máš, tak je rozumnější investice cca. 500Kč do výroby bodce do zadních ramen jak psal Václav, než k němu pořizovat nakladač za 15 a více tisíc... pokud s ním nechceš balíky stohovat, vyhrnovat hnůj a pod... ta náprava na to opravdu není zrovna ideální...
Když osladit, tak Crystalem...
ty nemecke nakladace co se montovaly na 4011 jsou lehke konstrukce na ty baliky po rovine by stacil ale sehnat ho a namontovat na traktor nebude snadne lepsi je ty baliky vozit vzadu nebo je take mozne sehnat vidle s ramem z vysokozdvizneho voziku a dat je do tribodoveho zavesu
zetor 30 je fakt lehká kočka, tam bych předek moc nezatěžoval. Lepší řešení je vozit balíky v zadním TBZ. Udělat jednoduchý bodec je lepší, než věšet na to navíc kus desty.
Ať to skládám jak to skládám pokaždé je z toho kulomet
to je divné, měl jsem dojem, že jsem sem napsal. Asi jsem odběhl 
Pokud nemáš předek, nakladač bych tam necpal. Pokud se k tomu přesto odhodláš, spíchnul bych něco malého upnutého na podkovu nad přední nápravou, ve stylu rampovače.
S takovýmhle kocourem opravdu bodák dozadu a pojedeš naprosto v pohodě. Osobně mám dozadu udělanou ze silných trubek podebírací vidlici, vozil jsem foliované balíky , abych je nepoškodil. Inspirace z rakouska
))
Na stohování a nakládání pa louce/poli je fajn mít upravenou věž z Desty, ta jde použít i jinde. Ale na vožení, svážení a podobně je trochu těžká. A určitě bych ji nedával dopředu.

Pokud nemáš předek, nakladač bych tam necpal. Pokud se k tomu přesto odhodláš, spíchnul bych něco malého upnutého na podkovu nad přední nápravou, ve stylu rampovače.
S takovýmhle kocourem opravdu bodák dozadu a pojedeš naprosto v pohodě. Osobně mám dozadu udělanou ze silných trubek podebírací vidlici, vozil jsem foliované balíky , abych je nepoškodil. Inspirace z rakouska

Na stohování a nakládání pa louce/poli je fajn mít upravenou věž z Desty, ta jde použít i jinde. Ale na vožení, svážení a podobně je trochu těžká. A určitě bych ji nedával dopředu.
Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!
No tak zetor 3011 je hodně lehký traktor a čelní nakladač bych tam rozhodně nedal. těžko budeš moct řídit a náprava půjde do prde... Kup si normálně na 3bod a nějaký píst který bude zvedat víc než hydraulika.
bodec do 3bodového závesu mám teraz. ale problém je v tom že mám vysoké stohy - 6 radov balíkov a tak ani s daľším pistom by som nedostal hore, a tak som stale to musel skladať dole velkym traktorom a ten je dosť vyťažený a niej na to vždy čas.
- Ondřej Novák
-
Hmm s tímhle traktorem a čelňákem stejně nedosáhneš na 6 řad balíků, takže další diskuze je zbytečná...

Když osladit, tak Crystalem...
Na Z30-4011 by ten čeláček musel být hodně lehoučký a nemohlo by to zvedat nic moc těžkého,ty trubkové nápravy jsou slabé.Jedině tam dát už tu silnější konzolovou nápravu co je na Z52-7711, ta jde koupit za pár tisíc.
Na takovou výšku by jsi musel ten čelák upravit tak,aby měl ještě vysouvací ramena,už jsem to taky viděl,pak by to možná šlo a ty balíky slámy nebo sena by jsi s tím mohl zvládnout.
Na takovou výšku by jsi musel ten čelák upravit tak,aby měl ještě vysouvací ramena,už jsem to taky viděl,pak by to možná šlo a ty balíky slámy nebo sena by jsi s tím mohl zvládnout.

V určitém okamžiku se z každého nářadí stává kladivo
Všechno lze udělat snáz s kladivem
Nevěř na zázraky,spoléhej na kladivo
Optimista je pesimista s kladivem
Když se věci nedaří, každá snaha o zlepšení vede ke kladivu
Jedno kladivo vydá za tunu nářadí
Na šest řad baliku by špatně dosáhl i s ješterkou, kdyz se s ČN hodně snažím, dám 5 balíků na sebe, ale jen s tím ,že jako poslední beru dva balíky najednou....a to mám kolikrat strach, že mne to převrátí...výška zdvihu je věc jedna, stabilita věc druhá, ani v jednom 30-4011 vynikat nebude....
To je jasné,jde i o váhu traktoru,jen jsem přemýšlel jak by to možná mohlo jít,ale je to hodně tápení bez kloudného výsledku.
Určitě by byl lepší nějaký krystal s předkem a dobrým čelákem.
Každopádně na všechny tyto zvedací věci je ideální manipulátor,jenže z malých zemědělců na něj cenově málokdo došáhne.
U nás jeden větší zemědělec lítá s Merlem, má tam nějak dodělané brzdy a bez problémů tahá přívěsy,hodně se mi to líbí

Určitě by byl lepší nějaký krystal s předkem a dobrým čelákem.
Každopádně na všechny tyto zvedací věci je ideální manipulátor,jenže z malých zemědělců na něj cenově málokdo došáhne.
U nás jeden větší zemědělec lítá s Merlem, má tam nějak dodělané brzdy a bez problémů tahá přívěsy,hodně se mi to líbí

neználku, také myslím, že pokud chce rovnat aspoň 120tky kulaté do 6ti pater tak celý původní dotaz ohledně 30tky a 40tky byl naprosto zbytečnej. 

Každý pokrok jde pomalu,ale ani Řím nepostavili přes noc!
Já měl dlouhé roky Z3011,je to skvělý traktor na lehoučké věci pro malého zemědělce či záhumenkáře. Ideální na sušení sena do obraceče,nějaký menší lis,nesený postřikovač na 500l,sázení,plečkování a kopání brambor apod. Do většího zemědělství už ho vidím těžko využitelný,leda tak na vození piva a jídla pro traktoristy a kombajnéry na pole:lol:
Já ho prodal a za něj si koupil ZT 303, konečně mám něco pořádnějšího na orání. Podle množství práce ještě uvažuji o nějaké pěkné ŠT180tce. Jejich pořizovací ceny jsou téměř směšné a ceny dílů ještě směšnější.
Já ho prodal a za něj si koupil ZT 303, konečně mám něco pořádnějšího na orání. Podle množství práce ještě uvažuji o nějaké pěkné ŠT180tce. Jejich pořizovací ceny jsou téměř směšné a ceny dílů ještě směšnější.
Tak 3011 zastane hodně práce, sice nejsem velkostatkář, ale mám dvě 3011, 7745 a Landini Legend 125...po lanďochovi jsou právě ty 3011 nejvyuzivanejsi traktory
...delají vlastně vše kolem dobytka, domu + pojíždky...nedam na ně dopustit

kolem baráku určitě,vození krmiva,na vidlích nějaký ten balík atd. Strašně se mi na něm líbila ta nízká spotřeba,na jaře jsem to natankoval a na podzim jenom dolil 

Tohle už vypadá pěkně:
http://zemedelska-technika.sbazar.cz/z-3011-s-celnim-nakladacem-havlickuv-brod-o5127305.html

http://zemedelska-technika.sbazar.cz/z-3011-s-celnim-nakladacem-havlickuv-brod-o5127305.html

Dobrý den.
Mám doma zetor 3011 s motorem 4711 a čelním nakladačem s lopatou.
Nosnost cca 500 kg.
Mám tam speciální úpravy:
zkrácená přední náprava + navařené plotny na konzoli (aby se náprava mohla opřít při větším zatížení), bez pér.
Zkrácené portály
a mnoho dalšího.
Někdy dám k dispozici foto.
Mám doma zetor 3011 s motorem 4711 a čelním nakladačem s lopatou.
Nosnost cca 500 kg.
Mám tam speciální úpravy:
zkrácená přední náprava + navařené plotny na konzoli (aby se náprava mohla opřít při větším zatížení), bez pér.
Zkrácené portály
a mnoho dalšího.
Někdy dám k dispozici foto.
Moc tu nikdo nepsal, že když na tak malý raktor bez předku namontuješ čelák a pak na něj dáš ještě balík, nikde se nikam nehneš. Zadní kola se odlehčí a stojíš. Odlepíš se na rovině a na tvrdém. Ale tyhle podmínky na každém statku nejsou. Pokud si uděláš vidle do zadních ramen na třetí bod, projedeš naopak s tím balíkem v zimě víc, než bys projel s prázdným traktorem. Můžeš k dobytku do jakýchkoli sr... a pořád jedeš. Na vidle napevno jsem fungoval dost dlouho. Pak jsem sehnal předek desty a upravil to do zadních ramen. S tím už šlo dělat stoh, uklízet balíky na půdu a k dobytku to házet přímo do vozu nebo do kulatého krmiště. Nakonec jsem si koupil čelák i s traktorem. Čelní nakladač mám docela lehký, je to v 7745 ale upozorňuju tě, že ten předek zapínám skoro pořád. Přijedu k balíku, napíchnu, zvednu, chci si couvnout a už to nejede. A to to je sedmasedma. Naopak s vidlema v ramenou mi dvaapadesátka projela víc než tahle sedmasedma s předkem. Ale vzadu jsem měl balík senáže, přední kola hodně odlehčená, co jela jen tak po sněhu. A zpátky už jsem měl projetou stopu. Další věc je, že s vidlema v zadních ramenou jsi daleko obratnější, couvneš za jakýkoli roh. S čelňákem potřebuješ plac, ten předek hrozně nadbíhá a trefit se za roh do stodoly skoro nejde. Neříkám, že bych byl zklamaný, pokud je dost místa, jde to s ním rychleji, ale s tím předkem. Navíc na to mám další nářadí, je tomultifunkční stroj, ale ne na 3511. To je opravdu jen za sucha zvednout, převézt a tím to končí.
Kupec, řezník a sedlák v jedné osobě
• Stránka 1 z 1